Skal du vælte rundt i farve på søndag?

vege-otto

IMG_8360

Hvis jeg kun måtte spise én ret resten af mit liv, så ville mit bud måske være risotto. Jeg elsker det! Det er cremet, nemt at variere, det mætter og det gør bare noget ved mig. Det er så rart at spise. Især hvis du har noget lækkert, sprødt brød du kan dyppe i..

Til denne skal du bruge:

 • ca. 3 dl. risotto-ris,
 • ca. 1½ liter grøntsagsbouillon,
 • ½ tsk. safran,
 • 1 dl. hvidvin,
 • 4 forårsløg,
 • 1 løg,
 • 2 fed hvidløg,
 • en stor håndfuld ærter,
 • 1 håndfuld grønne linser,
 • lidt olie og smør til at svitse løgene,
 • salt og peber

Sådan gør du:

 • Start med at svitse løgene, de må ikke blive brune – bare klare. Dernæst hvidløgene for en kort bemærkning. Tilsæt derefter risene, der skal stege med i et par minutter. Tilsæt så linser, safran og hvidvin. Umiddelbart derefter begynder man at tilsætte den varme bouillon (skal være varm for at retten ikke går af kog) lidt efter lidt. Du skal røre konstant! Efterhånden som væsken forsvinder tilsættes noget mere. Efter ca. 15 minutter tilsættes ærter og forårsløg. 5 minutter efter har du risotto! Hvis der ikke er nok væske, kan der tilsættes lidt kogende vand. Risottoen skal være blød og cremet. Til slut kan man med fordel tilsætte lidt smør og masser af revet parmesan. Det bliver lidt fedt – men bestemt ikke mindre lækkert!

5 kommentarer

 • jens randrup

  Hej Matilde.

  Undskyld hvis du føler at jeg er ved at spame din gode side.
  🙂

  Dejlig risotto, men prøv en dag at skifte risene ud med perlebyg, de er sundere end ris og de har en helt vidunderlig sprødhed i “biddet” i forhold til ris. Fremgangsmåden er fuldstændig den samme, men det tager nok lidt længere tid med perlebyg. Hvis man synes der skal præves noget andet end Parmesan eller Grana, kan man jo bruge en af de rigtig gode danske fast oste eks. Vesterhavsost, Gule Christian eller andre. Er du ked af at bruge for meget (fed) ost kan du på toppen af “bygottoen” lægge et pocheret æg, hvor blommen så vil blande sig med kernerne og give en dejlig fed smag.

  Knus Jens

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du må skam gerne spamme Jens – det lyder som en lækker opskrift! Er nemlig varsom med at spise for meget risotto, da jeg helst ikke vil have så meget fedt af gangen 🙂 Dén skal klart prøves, tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hejsa 🙂

  Jeg er ikke så stærk i køkkenet. Skal risene koges inden de kommer i?

  Hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Risotto! 😀 Det er så lækkert – dog har jeg aldrig lavet det med ærter eller linser. Det må jeg huske til næste gang, jeg laver risotto. Tak for tip, Matilde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser godt nok lækkert ud! Det må jeg prøve :O

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du vælte rundt i farve på søndag?