Er du ligesom mig?

Når folk har en mening om dig – uden at kende dig personligt

11427245_396801183844594_3933927286885627257_n

Uden at skrive så meget om hvem og hvor – så har jeg for nylig oplevet at en del mennesker har haft en forudindtaget mening om mig som person, uden egentlig at kende mig, men kun udfra de sociale medier og bloggen, selvfølgelig. Dét har jeg det rigtig svært med! Det er egentlig ikke fordi der er den store forskel på mig som person og på hvordan jeg agerer i det virkelige liv og så er der alligevel en kæmpe forskel. Mine meninger og holdninger er de samme, men jeg tør at være mere provokerende og ligefrem når jeg skriver, end jeg nok er i det virkelige liv, hvor jeg for det meste holder kæft og undgår at komme i for mange konflikter. Men jeg mener det samme – online såvel som offline.

Jeg oplevede at mange mennesker, i en bestemt arena, allerede havde en mening om mig, selvom jeg aldrig havde ytret ét eneste ord til eller med dem. Dét var altså underligt. Jeg hørte rundt omkring hvad folk sagde om mig, og jeg blev rigtig ked af det. Men jeg tænkte også, at hvis de virkelig havde dannet sig en mening om mig, efter noget de havde læst på nettet, så måtte de ærlig talt tro hvad de ville. For jeg ved jo selv, at jeg er langt mere end det. Jeg tror ofte at folk fejltolker mig – fordi jeg er enormt genert kan det til tider udstråle arrogance og snobbethed. Dét er en fejltolkning der vil noget – for er der noget som jeg ikke er, så er det netop arrogant og snobbet.

Men jeg tror desværre at det er noget, som jeg må finde mig i. Når jeg nu har valgt at skrive som jeg gør, være provokerende til tider, skrive noget som folk ikke kan lide at læse, så er prisen nok, at folk har en mening om mig, selvom jeg aldrig har mødt dem, talt med dem eller haft en chance for, at ændre den opfattelse, som de har fået af mig. Dét er vist prisen for at være blogger – bagsiden om man vil. Og det er faktisk okay, for jeg ved jo selv, at jeg er langt mere end ord på nettet.

Kender du ikke det, at du skal møde et nyt menneske. En ny nabo, en ny kollega, en af dine veninder har en veninde som du skal møde – og du hører noget om den person, inden du har mødt vedkommende. Noget negativt, sladder eller en historie. Udfra det du har fået fortalt, danner du dig på forhånd et negativt indtryk som kan være svært at slippe af med. Dét er altså svært ikke at ryge i den fælde – jeg kender det selv. Men efter at have oplevet at så mange mennesker havde en forudtaget mening om mig og hvordan jeg var som menneske, så vil jeg virkelig tænke over det næste gang og lade personen gøre indtryk – ikke historier eller ting jeg har læst om/af personen. For det er ikke sjovt at føle at folk kigger på en og tænker noget og det er virkelig svært at ændre.

3 kommentarer

 • Jeg tror, at folk generelt har forudindtagede meninger om andre. Men det er nok meget udpræget, når man taler om bloggere. For det er jo en facade. Ikke hele virkeligheden. Jeg blogger om sygdom og folk tror KUN jeg er min sygdom og at jeg KUN kan tale om sygdom. Men det er jo ikke hele sandheden. Jeg kan tale om ALT, men vælger at blogge om et bestemt emne. Så selvom vores blogs er i hver sin ende af spektret emnemæssigt, så er det de samme issues

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg fatter MINUS af hvorfor folk har så meget imod dig. :S jeg forstår det virkelig ikke. Jeg synes ikke du fremstår hverken provokerende eller noget som helst andet. Andet end en rigtig sød pige med en masse på hjerte. Fuck nu dem, altså! You go, girlie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror umiddelbart det er svært ikke at komme til – ubevidst eller bevidst – at danne sig et billede af den person, man følger. Især hvis det er er en der blogger meget og viser personlighed (og det kan vi jo godt lide. Hehe). Men der er langt til så at sige at man kender vedkommende.

  For det gør man ikke. Det er kun en flig, man får adgang til og det kommer folk måske nogle gange til at glemme. 🙂

  I øvrigt kender jeg godt til det at komme til at virke arrogant og/eller snobbet, når man i virkeligheden er genert.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du ligesom mig?