10 things

Gigantiske lår

10426287_384041795120533_343652530155299362_n

Jeg har hørt det før og jeg hører det stadigvæk: Du har store lår.

Det er ikke en information som kommer bag på mig – jeg har store lår. Måske ikke i alles optik – men i forhold til min ret lille krop, er de store. Og dét kan jeg faktisk godt lide. De er ikke blevet store over natten – jeg har satme svedt og kæmpet for at få store, stærke lår. Det er et helt aktivt valg jeg har taget og som jeg er tilfreds med.

Derfor bliver jeg ked af det, faktisk, når nogle vælger at kommentere det. Helt uden at være blevet spurgt, vel at mærke. Altså.. Jeg kommer ikke bare med min mening til folk, uden at de har spurgt. Jeg kan da tænke mit om folks kroppe – både positivt og sommetider negativt (sådan er det altså at være menneske) men jeg kunne da aldrig finde på at sige til folk – sådan helt ud af det blå.

Jeg oplever det ofte. At folk – både dem i min familie og folk i periferien – fortæller mig at mine lår er store og nu skal de altså ikke være større, vel? 

Det er sårende. Tænk hvis jeg sagde: “dine bryster er godt nok små, nu skal de ikke være mindre, vel?”

Min krop ser ud som den gør, fordi jeg har bygget den som jeg godt kan lide den. Og jo – mine lår bliver muligvis større og stærkere, end andre piger på min størrelse. Og hvis du ikke kan lide dem, så hold din mening for dig selv. Tunge, dybe squats (som altid har været min absolutte favorit øvelse) kræver stærke og store lår – og det har kostet millioner af squats. Og jeg elsker mine lår. Slut.

Skrev muligvis dette indlæg fordi jeg endnu engang havde fået en kommentar om mine lår. Det hjalp at skrive, få det ud. Og få så noget andet at gå op i, end mine kæmpe lår. Tak.

20 kommentarer

 • Godt at høre at du er tilfreds, med dig selv som du er. Det er der ikke mange der er – Desværre –
  For at elske andre, må man elske sig selv <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Endnu grund til at jeg synes at du er så fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Det virker heller ikke til at folk kan se forskel på sunde og usunde lår….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Folk er simpelthen for meget!!!! Hvis de nu bare gad blande sig udenom, blive på deres egen banehalvdel og fokusere på andet end at “se ud”, ville verden være et bedre sted. Det ville i hvert fald være nemmere at elske sig selv og sin krop præcis som den er, hvis ikke man hele tiden blev bombarderet med at man har en masse “flaws”. Som om man ikke kan være glad – og SMUK – medmindre man er “perfekt”. Det er bullshit. GODT at du modsætter dig de kommentarer. Jeg kan godt forstå, du bliver påvirket af dem – men du er DIG, og du er smuk, og livet er simpelthen også andet end at “se ud”.
  Lige et surt opstød, men argh hvor er jeg godt og grundigt træt af al den fokus på krop og udseende 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg synes du har utrolig flotte lår 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Folk skal seriøst lukke røven og passe sin egen tallerken.
  Jeg har også hørt den, dog mest med relation til min ryg og mine skuldre (selvom jeg også har små, stærke ponyben.)
  Og guess what – overvej lige, om JEG måske synes, det er direkte pænt med en krop, der tydeligvis er stærk og sund. Om jeg nyder at kunne løfte tungt, træne og blive gradvist stærkere – og den krop, der følger med.

  Luk. Så. Røven.
  Nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes du har flotte seje og stærke lår. 🙂
  Folk har så travlt med at kommentere på andres kroppe uden at tage hensyn til om det måske er utidig indblanding og/eller måske er sårende. Det siger meget om dem og intet om dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LouLou

  Elsker selv dybe squats, goblet squats, hip thrusters, split squat, walking lunges, ben pres osv. alle disse øvelser kræver lækre og stærke lår. . . og kræver viljestyrke – og hold kæft det er fedt når kroppen rykker sig. Intet slår den følelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Tror simpelthen folk at har fået en regulær hjerneblødning, når de siger sådan noget til dig – jeg ser ingen store lår. Overhovedet!! Så de skal bare knyt sylten.

  Selv er jeg blevet mobbet gennem flere år med store lår og røv – med det resultat at jeg ikke kan forliges med min krop og simpelthen hader den på nogle områder. Tror nogle gange at de hjernedøde mennesker, der siger den slags, glemmer at de rammer noget følelsesmæssigt.
  Så hatten af for at du hviler i dig selv – og poster dette indlæg. :smiley: Håber jeg selv en dag kan trække på skulderne. Du er yderst motiverende & inspirerende. :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Maria

  Jeg synes sgu, du er pisselækker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Matilde har i dag skrevet et indlæg om hvordan hun får kommentarer på hendes “gigantiske” lår. Helt ærligt, skal vi virkelig tage snakken om at have “store” lår igen? I dag er det vist længe siden fitnessbølgen skyllede henover Danmark, så det burde være ret normalt at nogle kvinder vælger at træne mere end gennemsnittet – og derved kan ende med nogle store (lækre, muskuløse) lårbasser. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Jeg ku sku godt, piger med de der model ben er sku alt for tynde til mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bliver seriøst træt helt ind i sjælen af at læse de kommentarer du får. Og jeg har selv fået dem, både online og af veninder. “Du har GODT nok fået store lår”. Nej, jeg har fået de lår som jeg nu engang har og det bør du ikke blande dig i. Jeg kan godt lide muskuløse lår, det behøver du ikke være enig i, men du kan passe dine egne lår og så passer jeg mine!

  Og jeg synes du har lækre lår!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olaf

  Jeg synes det er flot med trænet store lår, langt hellere det end de der “tynde” lår. det at man ved der ligger noget hårdt arbejde i dem. Så det skal du bare lukke ørene til, når nogen kommer med de dumme kommentar. Forsæt det flotte det flotte arbejde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Du ser pisse godt ud smukke – Folk har bare ondt i røven..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så godt at hører at du er tilfreds, så kan andres mening være ligegyldigt – synes jeg i hvert fald selv. Du ser godt ud, og det fedt at have store, stærke lårbasser!

  God aften <3
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Dejligt at høre du er glad for dine store, stærke lår!
  Jeg er faktisk OGSÅ glad for mine tynde, stærke lår og pænt træt af folk der sætter lighedstegn melkem stor og stærk. Bare fordi lår er store er de jo ikke nødvendigvis stærke eller slappe fordi de er tynde.
  Mine tynde lår kan også squatte 75kg og dødløfte 110kg..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Åeh Matilde, du rammer plet med det her indlæg.
  Jeg har dog endnu ikke selv accepteret mine lår. Til dels fordi mine propotioner ser fjollet ud på grund af smal overkrop og store lår og dels fordi det ikke er acceptabelt i omgangskredsen. Jeg har fra barnsben altid været lidt bredere end de fleste (aldrig overvægtig), og altid har jeg følt mig utilpas omkring folk med tynde lår – især fordi de har en tendens til at være meget kritiske. Og hvis de ikke er tilfredse, burde jeg jo heller ikke være det.. Det er okay at træne for at blive markeret og når man er det, får man ros, men træner man og får større muskler får man at vide, at man burde tage den med ro, og eventuelt tabe sig lidt..

  Jeg glæder mig til den dag, vi begynder at fremhæve det smukke ved hinanden og dermed får det bedre med os selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Du er virkelig nice! Du skriver nogle fede indlæg og elsker din ærlighed, om dit liv, krop og sundhed. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Dette indlæg har inspireret mig til at skrive dette. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 things