Jeg ku' leve af is.

Musli <3

IMG_0507

Der er to ting som jeg spiser ret meget af for øjeblikket: kiks og müsli. Jeg elsker når det knaser! Jeg gider dog oftest ikke at bruge penge på at købe müsli, jeg synes det er nemmere, billigere og bedre at lave selv – så kan jeg nemlig helt selv bestemme hvad der skal i og hvor meget chokolade der skal i..

Jeg har flere varianter, her har jeg lavet 2 forskellige. Den med chokolade er, selvfølgelig, min favorit! Det tager ikke mange minutter at lave din egen müsli og du kan spise den med mælk, på koldskål, på yoghurt, skyr eller bare som snack. Det hele fungerer, sku’ jeg hilse og sige.

Fælles for alle varianterne er, at du simpelthen bare smelter kokosolie og honning i en stor pande og rister alle ingredienserne (undlad chokoladen) godt. Lad det køle af på en bradepande, ellers sætter det sig sammen i store klumper. Tilsæt chokoladen når müslien er kølet af. Opbevar altid müsli i en tætsluttende beholder, jeg synes sprødheden bevares bedst i glasbeholdere.

Chokolade müsli:

 • 3-4 spiseskeer kokosolie (jeg synes altså den fra Urtekram er bedst!),
 • 300 gram havregryn (jeg bruger den grovvalsede),
 • en stor håndfuld groft hakkede mandler,
 • en stor håndfuld rosiner,
 • en lille håndfuld tranebær,
 • 100 gram kerner af en art (jeg er glad for hørfrø, sesamfrø eller bare flere nødder),
 • 3 grydeskeer honning/agavesirup,
 • 100 gram (eller mere!) groft hakket mørk chokolade. Jeg bruger den på 85% fra Netto, den er fairtrade og vist også øko og smager godt uden at være bitter!

 

Nødde müsli:

 • 3-4 spiseskeer kokosolie,
 • 300 gram havregryn,
 • 60-70 gram kokosmel,
 • 1-2 håndfulde grofthakkede hasselnødder,
 • 1-2 håndfulde grofthakkede mandler,
 • 1-2 håndfulde grofthakkede cashewnødder (hvis du kun kan finde de saltede, så skyl dem i et dørslag og lad dem tørre),
 • 100 gram kerner (jeg bruger græskarkerner og sesamfrø),
 • en lillehånd tranebær eller rosiner,
 • en skefuld kanel (eller ½ skefuld kanel og ½ skefuld kardemomme),

 

 

 

1 kommentar

 • Elsker selv når der knaser, og der er lidt at tygge i. Elsker derfor selv mysli, müslibar, kiks og gulerødder.
  Det er mega nemt og meget lækre, at bikse sin egen mysli sammen, så kan man også selv bestemme indholdet 🙂
  Skal helt sikkert kaste mig over nødde-muslien 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg ku' leve af is.