Qookies

DSC_0743 DSC_0744

Cookies. Behøver jeg skrive mere? Denne her opskrift har jeg lagt op før, men jeg fandt den ved et tilfælde og jeg synes altså at den fortjener et gensyn!

Du skal bruge:

  • 3 dl quinoamel (kan købes mange steder efterhånden, f.eks. i en god brugs)
  • 50 gram groft hakket mørk chokolade,
  • 25 gram kokosmel,
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • ½ tsk. bagepulver,
  • et nip salt,
  • 2 spsk. honning,
  • 2 æg,
  • et nip vaniljepulver.

 

Bland quinoamel, chokolade, kokos, bagepulver og salt. Pisk æggene i en skål ved siden af og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt vanilje, honning og kokosolien og rør det hele forsigtigt sammen. Stil dejen en times tid eller natten over i køleskabet med tætsluttende låg og bag dem ved 175 grader (jeg bruger varmluft) til de er gyldne. De er bløde når du tager dem ud – men så snart de er kølet af bliver de som cookies skal være (i min bog) – sprøde og seje. De får omkring 10 minutter i min ovn. Opbevar dem i tætsluttende beholder – gerne en dåse som holder dem sprøde i længst tid. Hvis du er en lille gris du smelter du chokolade over et vandbad og dypper den ene halvdel ned i chokoladen og lader dem tørre på bagepapir ;)

Der er til omkring 15-18 cookies afhængig af størrelsen – pas på med ikke at sætte dem for tæt inden du bager dem, de kan godt flyde en smule ud.

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hende her. Gid der var flere som hende! Jeg vil være hende når jeg blir' stor!