Følg med på facebook

Åbenbaring: derfor elsker jeg det crossfit der!

11781866_10206005538990042_678675850782270493_n

Crossfit mig her og crossfit mig der. Jeg er vild med det pis og jeg kan pt. ikke forestille mig et liv uden 3-5 ugentlige fix. Og da crossfit er vokset så hurtigt på mig, kom jeg til at tænke over, hvorfor jeg mon er så glad for det skidt. Og en dag ramte det mig, midt under en WOD: Der hersker ingen jantelov i crossfit. Det er i hvert fald ikke min opfattelse.

Jeg ligger under for janteloven på alle andre områder af mit liv – det indrømmer jeg gerne. Jeg prøver at lave det om, jeg prøver at skide janteloven et stykke, men den styrer mig faktisk mere end jeg lige synes er okay. Men i crossfit – der findes den simpelthen ikke. Der er det tilladt at blære sig, flashe hvor god du er, hvor stærk du er blevet, det er tilladt at træne i shorts så små som trusser, vise dine t(r)usser, vise dine guns. Det er tilladt (faktisk påkrævet) at give store, larmende high-fives når du har gennemført en WOD eller løftet mere end du plejer. Der hænger en stor, fed klokke af messing i salen, som du kan ringe på hvis du slår personlige rekorder. Noget som jeg syntes var utrolig fjollet og mærkeligt i starten, nu går jeg sku’ jævnligt hen og ringer på klokken og er stolt, samtidig.

Du synes måske at det lyder corny, klamt, selvoptaget – og jeg forstår dig godt. Sådan havde jeg det også. Men helt ærligt – hvis der er noget som du er god til, hvorfor så ikke blære dig som var der ingen dag imorgen? Jeg kan blære mig med crossfit, men endnu ikke på så mange andre områder, men jeg vil øve mig og måske en dag kan jeg ringe på klokken i “det virkelige liv“. Crossfit og fysisk aktivitet er i hvert fald en god start. For hvis du er stærk udenpå, er du sandsynligvis også stærk indeni.

7 kommentarer

 • Det lyder på ingen måde corny, klamt eller selvoptaget! Det lyder PISSE fedt! Undskyld sproget! Der er desværre alt for mange som, ligesom dig, er kuet af janteloven. Det er okay at være god og være stolt af dig og have lyst til at fortælle andre om det! Jeg forstår ikke janteloven! Syntes det er super fedt, du arbejder med det – bliv ved med det! 🙂
  Hav en god weekend!
  KH The A-Way! // http://www.theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Det fede er også at alle hepper på alle, selv inde for den professionelle del føles det ikke som om de er konkurrenter, men medspillere! Har aldrig set en sportsgren hvor dem der bliver først færdige står og hepper og hjælper de resterende i mål! Den mentalitet synes jeg gennemsyrer hele sporten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Lige præcis – sådan har jeg det også og det er så fedt! Der er ikke indbyrdes konkurrencer, men konkurrencer med sig selv – og et klap på skulderen hvis man når sine mål 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hvad betyder WOD? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har nu fulgt med på sidelinjen det sidste år, men nu må jeg altså sige, at det er sgu fedt at læse om din voksende passion for crossfit! 🙂 Jeg har selv dyrket crossfit i nu snart.. hmm, 3,5 år (!) Og jeg ELSKER det! Jeg har det præcis som dig, og jeg kan forsikre dig om, at følelsen varer ved – og nu her efter 3 år er jeg pisse sej til mange ting, men der vil altid være øvelser/løft som jeg kan blive bedre til. Det synes jeg er sindssygt motiverende!
  Du skal også have en high five med på vejen over din blog – ærlig og underholdende. Jeg synes sgu, at du er sej. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hej Camilla. Tak for din kommentar, jeg er glad for at vi deler samme passion. Hvor træner du henne? Jeg kan ikke forestille mig at blive træt af crossfit, men godt du siger det! Aldrig mere FW 😉 Tak for dine søde ord og ros, jeg er glad for at du kan lide at læse med. Og tak, det gør mig så glad når en af mine læsere tager sig tid til at give feedback – du kan tro det betyder meget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følg med på facebook