Jeg har valgt den måde min krop ser ud på (well almost)

Advarsel: Jeg spiser brød og jeg er ikke død af det endnu

11229958_10206160166655637_3168831735365436950_n

Alt det sundheds-pis. Jeg undskyld mit sprog (og så alligevel ikke undskyld, for det er nu sådan at jeg skriver OG taler), men jeg er så fucking (fucking er bare sådan et sigende ord!) træt af, at folk er bange for brød. Der er dem som ikke kan tåle det og det er en skam – og synd for dem, virkelig. Men der findes utrolig mange som ikke spiser brød, fordi de har fået bildt ind at det er usundt og at man bliver tyk af det. Jeg spiser brød hver evig eneste dag. Jeg er fan af rugbrød og knækbrød og multikernebrødet som er på billedet. Jeg spiser brød fordi jeg synes det smager virkelig godt og fordi det mætter. Jeg kan mærke at min krop har brug for brød, særligt hvis jeg har dyrket interval-træning. Det er som om at kroppen hungrer efter det og så skal den have det.

Det er misforstået at brød er usundt – du kan snildt spise brød og være skide sund samtidig. Jeg kan ikke undvære det i min kost, fordi jeg træner så hårdt. Jeg har spist brød hele livet og jeg vil ikke undvære det. Jeg vil gerne slå et slag for, at du ikke skal gå udenom brødhylderne i supermarkedet. Der findes efterhånden så mange gode alternativer og brød med masser af kerner og fibre. Jeg synes det er perfekt til madpakken. Jeg tager oftest to skiver brød med mig og en boks med hjemmelavet tunmousse (1 dåse tun, to skefulde skyr, salt, peber, citron) og så laver jeg maden on the spot. Spis nogle gulerødder ved siden af, så har du en udmærket frokost eller spis det efter træning, hvis du ikke skal direkte hjem.

Jeg har respekt for dem som ikke spiser brød, hvis de ikke føler at de har brug for det eller hvis de bare ikke er til brød (ja de findes! #fornemironien) men lad være med at undgå brød fordi du tror at du bliver tyk af det. Det gør du ikke – jeg spiser brød med god samvittighed og jeg er altså ikke blevet tyk af det.

6 kommentarer

 • Louise

  Uh jeg er enig Matilde:) Er helt husmoderagtigt selv begyndt at bage surdejsbrød (jojo) som jeg herre gerne vil anbefale, varmt. Tager ingen tid, arbejder bedre i (min) mave, skal bare planlægges og når der dufter af nybagt surbrød bliver jeg altså glad. Vil dog lige sige at jo flere kerner i brød er ikke det samme som endnu bedre og sundere (ifølge sundhedsstyrelsen). Det er mere fuldkorn (jo tungere brød, des sundere) der er vigtigt, hvis man går efter max sundhed. Kerner er ret fedende, men smager jo fantastisk.

  …Og lige mit tip til den tunmousse jeg også selv elsker: prøv med tørdild (frisk dild smager ikke på samme måde). Det smager SÅ godt i.

  God dag til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Cillieborg Frederiksen

  Hej Matilde. Jeg har skrevet en mail til dig. Hilsen Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og med de ord, smutter jeg ned og tager mig en ostemad! .. eller øggemad? Begge dele sku!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Amen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MariaR

  Jeg har prøvet at være på en kur uden brød, pasta osv. Det gik slet ikke. Jeg kan specielt ikke undvære mit rugbrød og jeg har svært ved at blive ordentlig mæt uden nogle gode kulhydrater. Det lærte mig dog, at jeg ikke behøver være helt så fedt forskrækket, for fedt mætter også godt hos mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Kulhydrat- og fedtforskrækkelse er jo bare mangel på viden om kost og hvad der egentlig er sundt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har valgt den måde min krop ser ud på (well almost)