Bitch run - musik til dine løbeture

Hvis du også er en idiot til at lave æggekage på panden

11231850_10206295402436447_3439992837871822531_n

Så smid den da i ovnen. Dét er nemmere og du slipper for at spise røræg i stedet for den planlagte æggekage. Min mor er mester til at lave æggekage og min far og jeg har flere gange ønsket hjemmelavet æggekage, frem for restaurant besøg. Hun har prøvet at lære mig det, men jeg fatter det ikke. Jeg har det ikke i hænderne eller også mangler jeg tålmodighed eller også er min pande for stor. Og måske en blanding af alle tre. I hvert fald er jeg glad for æggekage, men da jeg ikke bor sammen med mine forældre længere, kan jeg jo ikke bare få mor til at lave den i tide og utide (dammit!). Derfor prøvede jeg at lave den i ovnen, ligesom jeg gør med mine muffins, og det gik overraskende godt! Den er næsten lige så god som mors!

Jeg bager min æggekage i en rugbrødsform – så er der også til frokost dagen efter og måske en omgang aftensmad igen. Jeg bruger 5-6 hele æg, salt, peber, en håndfuld finthakket løg, lidt feta (hvis jeg har), og så kaster jeg ellers bare i hvad jeg har. Jeg kan godt lide at bruge asparges, kogte kartofler, ærter og cherrytomater. Jeg lægger altid grøntsagerne i bunden af fadet (husk at smøre med fedtstof eller bruge bagepapir), så pisker jeg æggene og lidt mælk (mindre end 1 dl) sammen og hælder ovenover. Den skal bages til den er fast, selvfølgelig, i min ovn tager det omkring 45 minutter ved 175 grader (varmluft).

Jeg lader æggekagen køle meget af, da jeg synes den bliver meget nemmere at skære i. Nogle gange er jeg så sulten at jeg nærmest spiser den fra fadet, men har du tålmodig så vent til den er kølet lidt af. Smager godt på rugbrød med smør på!

2 kommentarer

  • Hvis du smider lidt bagepulver i, kan du få den til at “rejse sig” – og så er der plads til lidt mere grønt og evt. lidt god chorizo/bacon/skinke, uden at det branker på toppen:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så en pande i Tyskland, som ligesom var lavet dobbelt med et hængsel øverst oppe. Så det var 2 pander, der var klappet sammen, så man vendte bare hele monstrummet rundt, når omeletten skulle steges på den anden side 🙂 Rart smart, men også lidt voldsomt – skulle ha’ købt en med hjem.. 😀

    Rued
    http://www.fitspace.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bitch run - musik til dine løbeture