#depressionsucks

Valio – laktosefrie produkter

12009631_10206455128789506_5752377916079270631_n (1)

Så må man ikke spise det ene, så må man ikke spise det andet. Mad skal ikke være en religion i min verden – jeg spiser det jeg godt kan lide, det som giver mig energi og sommetider også noget som ikke giver mig energi men glæde (læs: bland selv slik). Der er ikke som sådan nogle fødevarer som jeg bevidst undgår – udover mælkeprodukter. Og det er ikke fordi det er så udskældt som det er, men fordi jeg simpelthen ikke kan tåle det. Jeg havde mælkeallergi som barn og måtte i mange år spise hjemmelavede is lavet af sojaprodukter, som min elskede far lavede med kærlighed. Mælkesukker (laktose) er en sukkertype som findes i mælkeprodukter. Har man intolerance for laktose kan man ikke optage mælkesukkeret.

Nu kan jeg kun tåle lidt mælk i kaffen (som er obligatorisk!). Flødeskum og andet i den dur går ikke. Desværre (farvel flødekager..). Det har været svært at undgå mælk i mange år, men der findes heldigvis flere og flere gode alternativer til os, som ikke kan tåle mælkesukker. Jeg spiser derfor ofte laktosefrie produkter. Og sørme om jeg ikke igen kan få flødeskum i den varme kakao – Valio laver nemlig produkter helt uden laktose. Ikke soja produkter (som jeg helst ikke vil have alt for meget af), men mælkeprodukter, hvor laktosen er fjernet. Satme smart. Flødeskum lavet af kokosmælk er et okay alternativ, men altså.. rigtig fløde er bare bedre. Og det kan jeg igen spise. Jeg er også glad for den laktosefrie yoghurt og creme cheesen (på knækbrød..).

Jeg skal til at eksperimentere med flere af Valio’s produkter, tænker at lave en cheese cake 😉

Indlægget er sponsoreret.

1 kommentar

  • emma

    Tåler heller ikke mælk, og har lige fyldt køleskabet op med Valios banan/vanilje yoghurt.. Åh den er god. Endnu bedre er, at de endelig har lavet en laktosefri skyr med vaniljesmag! :))

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#depressionsucks