Secret Escape. Get me out of here!

Becel – jeg er og bliver aldrig bange for fedt i min kost

12038353_10206481445607410_8547737102830498745_n 12088093_10206481445047396_4930172573032292515_n

Jeg elsker at spise og det er noget som jeg gør rigtig meget. Jeg spiser når jeg er sulten (sommetider også når jeg ikke er) og der er ikke som sådan nogle fødevarer som jeg undgår. Jeg får ikke noget ud af at beslutte mig for at lade være at spise noget bestemt, for så får jeg bare endnu mere lyst til det. Jeg træner meget og er generelt meget fysisk aktivt, derfor har jeg også et ret afslappet forhold til min kost. Dét er jeg rigtig glad for!

Jeg er derfor heller ikke bange for at spise fedt, jeg ved hvor vigtigt det er for min krop. Dog vil jeg helst gerne have umættet fedt i stedet for mættet fedt. Umættet fedt kommer fra vegetabilske kilder og fisk. Mættet fedt kommer fra animalske kilder, altså køer og grise. Mættet fedt er den mest usunde fedttype og den man mest bør undgå. Det mættede fedt findes især i kager, chips, chokolade, fede mejeriprodukter som f.eks. piskefløde, ost og creme fraiche samt palmin, kød og pålæg med højt fedtindhold. Du kan kende det sunde umættede fedt på, at det er flydende ved stuetemperatur og det usunde mættede er fast ved stuetemperatur. Den sidstnævnte form for fedt vil jeg gerne have så lidt af som muligt.

Jeg er vokset op med Becel – mine forældre har altid brugt det i deres madlavning og som smørelse på madpakkerne. Og derfor er Becel også en ting som jeg har taget med mig, efter jeg er flyttet hjemmefra. Jeg elsker smør – ingen tvivl om det. Men til hverdag bruger jeg Becel både på madpakken og når jeg skal stege f.eks. kylling. Da jeg som oftest træner tidligt om morgenen har jeg brug for, at den madpakke som jeg skal have med mig på arbejde er så nem som muligt. Derfor steger jeg ofte 2-3 kyllingefileter og har på køl, pakker noget brød og nogle grøntsager og har en Becel stående i køleskabet på mit arbejde. Så kan jeg smøre maden når jeg har frokostpause, så den er så frisk som mulig. Dét er simpelt og nemt og mætter godt og længe.

Jeg bruger gerne to skiver brød, smører med Becel og lidt sennep, skærer rødløg, peberfrugt og putter salat i, skærer kyllingefileten i skiver og slutter af med at knalde lidt grøn pesto i. Det er – i min verden – den perfekte sandwich. Og det er billigt, nemt og sundt. Lige efter mit hoved!

Du kan lige nu vinde et gavekort på 200 kroner til Coop ved at smide en opskrift i kommentarfeltet nedenfor. Eneste krav er, at du skal bruge umættet fedt i din opskrift. Jeg finder 3 vindere – held og lykke 😉

Indlægget er sponsoreret.

12 kommentarer

 • Sarah K

  Nu er min opskrift ikke lige frem rocket-science, men jeg bruger faktisk altid Becel i min kartoffelmos. En ordentlig stor klat.
  Synes den smager mindre “fed” af det end hvis man bruger “rigtig” smør.
  MUMS!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hjemmelavede, sunde “Toms Skildpadder”!! Dadler uden skind og sten blendes/røres sammen med mælk eller vand + romessens til det bliver som karamel. Chokoladeovertræk laves af kakao (den mørke, der bruges til bagning), honning og smeltet kokosolie. Fyld lidt chokolade i chokolade-/isterningeforme (silikone), karamel ovenni og slut af med chokolade. En tur i fryseren og så er der lækre fyldte chokolader, der smager som Toms Skildpadder 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Kære Matilde. Har du læst noget af den nyeste forskning på det her felt? Selv Fødevarestyrelsen er vist ved at indse at de var galt på den. Naturligt mættet fedt er ikke usundt – snarere tværtimod. Du kan ikke sammenligne naturligt mættet fedt med hærdet (“unaturligt mættet”) fedt. Jeg ville personligt til enhver tid vælge øko-smør frem for vegetabilske fedtstoffer med masser af omega 6 (gætter umiddelbart på at Becel lander i den kategori).
  Læs fx mere her http://www.foodnavigator-usa.com/R-D/Saturated-fat-in-the-dock-Our-nutritional-courts-tried-and-convicted-the-wrong-man
  P.S. Jeg har fulgt din blog i lang tid. Og jeg bliver sgu lidt ked af det når du laver de her meget reklame-agtige indlæg… Just so you know 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Det passer simpelthen ikke at mættet fedt er “det mest usunde”..
   Men det er selvfølgelig svært for fødevarestyrelsen/sundhedsmyndighederne osv at indrømme, at det meste af den info de har udsendt de sidste 10 år er forkert.

   Der findes ingen beviser for at mættet fedt er usundt, tværtimod.

   1) http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707
   &
   2) Hurtigt kig på nogle ingredienslister:

   – Økologisk smør, fx Arla Harmonie:
   Højpasteuriseret økologisk fløde, syrnet med mælkesyrekultur og salt.

   – Smørbar Becel:
   Vand, solsikkeolie (21 %). hørfrøolie (7 %), rapsolie, (6 %), vegetabilsk fedtstof, modificeret stivelse, salt (1,0 %), kaliumchlorid, emulgator (solsikkelecithin, mono- og diglycerider af vegetabilske fedtsyrer), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), surhedsregulerende middel (citronsyre), aroma, A- og D-vitaminer.

   Økologisk piskefløde 38 %:
   Økologisk piskefløde 38 %

   – Cremefine til piskning 21 %
   Vand, skummetmælk (20%), hærdet vegetabilisk fedtstof (11%), vegetabilisk fedtstof (7,9%), kærnemælkspulver (3,2%), mælkesukker, sukker, emulgator (mono- og diglycerider af vegetabilske fedtsyrer), stabilisator (guargummi, johannesbrødkernemel, carrageenan), aroma, kondenseret mælk, farvestof (beta-caroten)

   (lister taget fra madbanditten.dk)

   Og at sætte lighedstegn mellem naturligt mættet fedt og kunstigt fremstillet transfedt – det er virkelig misvisende og ærgeligt.

   Ellers tak for en skøn blog, som jeg følger dagligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg håber, at det er i orden, at jeg stiller et spørgsmål: hvad er det helt nøjagtig du mener, når du skriver “Mættet fedt gennemgår nemlig en kemisk proces, som gør at produktet kan holde sig længere”? Jeg kan nemlig ikke lige få det til at passe med min viden om fedt, ej heller se sammenhængen i dit indlæg.
  Hilsen en fødevarer-nørd 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Må give Eva ret, er også øv over alle de sponsorerede indlæg – du mister lidt troværdighed i min optik, desværre 🙁
  Begyndte at følge dig fordi du var så autentisk og ja, nu bliver jeg sgu lidt ærgerlig/irriteret når de fleste indlæg er små reklamer..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina B

  Jeg ELSKER at lave løgsuppe med kalkunbacon! (Det samme gør min studie-økonomi og manglende tid).

  Jeg følger aldrig en opskrift, men jeg bruger ca.: 2 løg, 2-3 fed, 2 tsk boullion, 1-2 dl “fløde”, 30 g ost, 1 bakke bacon, 1 bolle, 4 g olie/smør, evt. lidt salt og persille (hvis man føler sig kreativ)

  Jeg svitser hakkede løg i lidt olie/evt. smør sammen med hvidløg ved svag varme.
  Så tilføjer jeg grøntsagsboullion og vand, og lader det simrekoge i 10-20 min.
  Samtidig bager jeg kalkunbacon i ovnen ved max. varme.
  Jeg udskærer noget brød (en kernebolle eller lignende) og drysser ost over – ind i ovnen med det, indtil det er helt sprødt og smeltet.
  Jeg tilføjer soyacuisine (eller madlavningsfløde) til suppen, og skruer endnu mere ned for varmen.
  Så tager jeg en smule af løgene op fra suppen, blender de resterende og putter dem jeg har taget op i igen.

  Suppen hældes i skål blandet med kalkunbacon og med brødet on-the-side, mhhhh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg bruger faktisk fx hørfrøolie, kokosolie og citronolie udelukkende fortiden, fordi jeg føler det er mere skånsomt for min mave og kan se en forskel på hår og negle. Ved ikke om det giver mening rent videnskabeligt (som jeg kan se mange i kommentarfeltet er meget obs på), men sådan føler jeg det altså…. Jeg bruger gerne lidt olie i alt fra smoothies til min matcha latté 🙂

  Tak for en inspirerende, og i min optik, super autentisk og oprigtig blog. Synes sgu egentlig bare det er cool at smide et sponsoreret indlæg ind fra tid til anden, det giver både dig og os pote – så tak for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Har fuldt lidt med i debatten og er blevet forvirret, så men min favorit er havregrynsboller med gulerod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michell

  Knap og nap en opskrift, men lidt hasselnøddeolie i kaffen er simpelthen toppen af poppen! (Det ordsprog bliver jo slet ikke brugt nok….) Det er ligesom hassenøddesirup, men helt sikkert langt bedre i det lange løb!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Min favoritret er stegt laks på grøntsagsbund. Sjovt nok inde fra Becels hjemmeside hvor jeg ofte finder inspiration til madlavningen.
  Inde på deres hjemmeside svitser de rodselleri, bønnespire, sesamfrø mv. men man kan jo vælge lige de grøntsager og urter man selv synes bedst om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  De sidste par uger har jeg næsten levet af denne æggekage. Jeg fandt opskriften inde på Hjerteforeningens hjemmeside.
  Du skal bruge:
  2 løg
  2 spsk olivenolie (jeg bruger bare smagsneutralt kokosolie)
  500 g kogte kartofler
  300 g frisk spinat
  500 g cocktailtomater
  1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  2 tsk mel
  6 æg
  1 tsk salt
  Peber
  Skær løgene i smalle både, og svits dem i olien på en pande, til de er klare. Skær kartoflerne i store tern, og steg dem med løgene i et par minutter. Tilsæt spinat, og svits den med, til den er faldet helt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem med de andre grøntsager. Pisk mælken i melet til en jævn blanding. Pisk herefter æggene i, og tilsæt salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsager og kartofler på panden. Lad æggekagen simre ved svag varme, til den er stivnet. Læg gerne låg over, så går det hurtigere.

  Jeg plejer at spise et stykke ristet rugbrød til. Opskriften er til 4 personer, så der er rigelig af mad til næste dag også. Hurtigt, nemt og billigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Secret Escape. Get me out of here!