Crossfit - i heart you

Blomkålspandekager

blomJeg elsker blomkål, jeg spiser det råt flere gange om ugen. Jeg køber næsten altid et blomkål, når jeg er ude og handle, hvilket resulterede i, at der pludselig lå 2½ blomkål i mit køleskab. Gode råd var dyre, for så meget blomkål spiser jeg trods alt ikke..

Jeg er noget af en pandekagegris og tænkte: Man må da kunne lave pandekager ud af den bandit. Jeg freestylede lidt og jeg var lidt skeptisk – men det viste sig, at pandekager og blomkål er en helt perfekt kombination!

Du skal bruge:

 • ½ blomkål,
 • 2 æg,
 • 1 dl. kikærtemel (du kan også bruge almindelig mel eller havregryn),
 • salt,
 • peber,
 • paprika,
 • HUSK,
 • friske krydderurter.

Der er til omkring 6-8 pandekager, afhængig af, hvor store du laver dem.

kål kål2

Blend blomkål til små bitte stykker, jeg brugte min minihakker. Tilsæt resten af ingredienserne, bland godt og steg pandekagerne på en varm pande i olie. Hæld olie på panden under stegningen, de suger lidt til sig. Spis dem med en grøn salat, med brød, på rugbrød, med guacamole, med kartofler og dressing eller spis dem kolde. De er virkelig lækre og det er en super genvej til, at få sine 6 om dagen!

Jeg har trukket 3 heldige vindere fra denne konkurrence. Vinderene af et gavekort til Coop blev:

Sarah K. med hendes lækre kartoffelmos-tip, Lisa som laver sunde chokolade skildpadder og Lina som har en opskrift på en løgsuppe som jeg snart må prøve af! Tillykke søde piger. Skriv mig en mail matilde@helsematilde.dk!

God dag!

 

6 kommentarer

 • Tror du man vil kunne gøre det samme med almindelig kål? 🙂

  Knus Jonna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja mon ikke? Måske du skal ændre lidt på mængderne, men det tror jeg godt du kan! Ellers prøv med broccoli, det er lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så ved jeg hvad weekendens køkkenprojekt skal være, de ser fandeme lækre ud Matilde! 😀 Og så er jeg generelt fan af idéen om at tage noget som er en lidt udskældt (beskyldt for at være kedelig) grøntsag og give den nyt liv som her! Nice!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min anretning blev ikke så god som billederne herover men det var godt nok tasty selvom det smagte sundt men det var jo så også hele meningen med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser GODT ud. Hvor meget HUSK skal der i? Jeg har super svært med doseringen af det sådan helt generelt, og mål er derfor meget vigtige for mig lige hvad den ingrediens angår…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dem skal jeg prøve!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crossfit - i heart you