Mit bagland, min redning

Cremet wok med fløde – uden laktose

wok1

Når jeg bliver gammel, skal jeg have min kaffe med fløde. Hver gang. Jeg elsker fløde, flødeskumskager, mad lavet med fløde. Desværre tåler jeg det ikke så godt – jeg får simpelthen så ondt i maven af fløde og jeg bliver enormt træt. Nogle gange spiser jeg det alligevel, fordi jeg har en stor sød tand. Men jeg undgår det som regel. Derfor er jeg så glad for at Valio laver mælkeprodukter helt uden laktose. Dét er altså smart og hvor er jeg glad for, at der findes alternativer til os, som ikke tåler laktose så godt. Valio har en madlavningsfløde, som jeg tåler. Jeg brugte den i én af mine favoritter: cremet wok med kylling og grøntsager. Og den er godkendt!

Der er til 4 personer eller mad til nogle dage for dig som er single! Den er perfekt at have med på arbejdet eller i skolen til frokost.

Du skal bruge:

 • olie til at stege kyllingen i,
 • en pakke fuldkornsnudler,
 • 1 madlavningsfløde fra Valio,
 • 2-3 kyllingsfilter skåret i strimler,
 • en pose frosne silkeærter,
 • 1-2 rødløg skåret i skiver,
 • salt, peber, limesaft,
 • en skefuld peanutbutter (eller mere. Reglen er: kan man aldrig få for meget peanutbutter..)

Steg kyllingen af i olien, tilsæt grøntsagerne og steg også dem af i nogle minutter. Kog nudlerne i en gryde ved siden af. Tilsæt resten af ingredienserne i wok’en og til sidst nudlerne. Pres frisk limesaft over retten, drys eventuelt med ristede cashewnødder og spis den brændende varm. Det er en ret som varmer dig helt ud i fingrespidserne.

Indlægget er sponsoreret.

3 kommentarer

 • Maja Fuglsang

  Mums det lyder lækkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Matilde
  Jeg har fulgt din blog længe, og husker det som om, at du er vegetar. Er det forkert husket eller er du begyndt at spise kød igen? Hvis ja, vil du fortælle hvorfor? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hej Maja. Tak fordi du læser med 🙂 Jeg begyndte at spise lidt kylling for et halvt år siden. Jeg følte konstant appetit og havde svært ved at opnå en mæthedsfornemmelse af fisk og æg. Jeg tror at al den crossfit har gjort mig sulten og jeg fik lyst til kylling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit bagland, min redning