Kropsterapi

10 ting jeg hader ved crossfit

Dette indlæg udgav jeg for knap et år siden. Jeg får stadig kommentarer og mails på baggrund af det. Det var ment ironisk – men crossfittere er sku’ ikke altid sådan at tage pis på. Nu er jeg vist selv det man kalder en crossfitter og jeg elsker det og kan faktisk også blive lidt irriteret, hvis andre har dårlige meninger og fordomme om det. Indlægget her er et af mine mest læste nogensinde – og for at fejre at jeg nu har dyrket det crossfit i et år, udgiver jeg det igen. Læs og har du eventuelle klager så send dem til min mail 😉

image1-cross

I stil med dette indlæg har jeg lavet top 10 over de ting jeg hader (læs: elsker mindre) ved crossfit og hele dens verden. Jeg er blevet bidt af crossfit, selvom jeg hver eneste gang tænker: “hvad er det jeg laver her, det er jo alt for hårdt!” – ofte når der er burpees og/eller roning på programmet. Men jeg elsker det alligevel. Det er hårdt, men det er også godt. Sveden løber og du får virkelig brugt dig selv. Derudover elsker jeg at det kun er én time hvor du får tæsk. Faktisk færre minutter fordi der er opvarmning, teknik og øvelserne gennemgås grundigt inden selve træningen spænder af. Men. Der er alligevel nogle ting som jeg finder irriterende, sjove og underlige ved konceptet:

 

 1. Store tatoverede mænd med bitte små undertrøjer, gerne hvor brystvorter og flere tatoveringer flashes.

 2. Når der er “straf-burpees” (der er nok burpees i forvejen, stop det!).

 3. Alle udtryk og slangs som er forbundet med crossfit. Jeg nævner i flæng: TGU, AMRAP, WOD, EMOTM, DU, DB SNATCH og workouts kaldet “Thank GOD it’s monday“, The Number of the beast“, “Chipper Dipper” og “Annie WHAT?

 4. Slogans på t-shirts (ofte båret af mænd fra punkt 1.). Jeg har den seneste måned set: “Crossfit is the shit“, “Just fucking do it“, “Make it happen” eller den bedste “First I was human, now I am crossfit“.

 5. Der er BESKIDT! Alle vegne! Ja ja prinsessen er sart. Mine hænder er sorte efter træningen og gulvene sejler i sved og andre kropsvæsker.

 6. Pull ups. Jeg behøver ikke skriver mere her.

 7. Konkurrencerne jeg aldrig kan vinde. Come on! 2500 meter roning på tid? Mig og 20 store, stærke mænd. Hvem mon vinder?! Let me take a wild guess.

 8. Forskelsbehandlingen på mænd og kvinder. Ja ja mænd er (generelt!) stærkere end kvinder, men du behøver ikke fortælle mig det igen og igen, jeg er klar over at jeg kan tage mindre vægt på min vægtstang, tak.

 9. Holdene der kaldes “HERO”. Hvad fanden er det og hvorfor tør jeg ikke?

 10. Angsten som rammer mig hver gang jeg skal i gang med en workout – seriøst når der står at jeg i løbet af 20 minutter skal lave 50 burpees, hoppe 50 gange på en box og lave 50 chin ups så er min selvtillid helt nede i kælderen.

Hvad hader du ved crossfit? Jo der er noget du hader.

 

33 kommentarer

 • Jeg er en af de få i dette land, der (endnu) ikke har prøvet crossfit, men jeg får seriøst koldsved af alle de forkortelser og alt det slang, der florerer på min FB. Så ved slet ikke, om jeg kan finde ud af det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Martin

   Ingen kan finde ud af noget før de har lært det! Det er bare at komme igang 🙂 Fang en af dem på din FB der snakker om CF, så vil de sikkert med glæde hive dig med, hvis der er 1 ting crosfittere elsker at snakke om, så er det Crossfit 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Jeg træner det meget selv, indlægget er lidt for sjov 😉 Men tak for tippet! Og ja – vi kan rigtig godt lide at tale om det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er vild med det indlæg her Mathilde! Især punkt 3. De WODs du har listet er frygtlige, og så må jeg indrømme, at første gang jeg var til crossfit og hørte ordet AMRAP og uret gik i gang, måtte jeg lige forhøre mig hos en med crosser hvordan øvelsen AMRAP så ud. Hun kiggede mærkeligt på mig og fortalte da så at det ikke var en øvelse. En øvelse der virkelig kan få mig til at springe over en WOD er Thrusters. Jeg kan ikke rigtig beskrive hvad der er med den, men jeg hader den simpelthen sådan helt ned i maven!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Puha thusters er grim! Det har du ret i – personligt hader jeg burpees 😉 Jeg måtte hjem og google en masse af forkortelserne efter første træning 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg har været til crossfit to gange. Kan ikke arbejde med at folk råber mig i hovedet. Hårdere, vildere… Kom nu. Jeg endte med at råbe igen “Hold din kæft!!!” Den stakkels lille instruktør blev helt forskrækket… Men ja folk der råber ad mig, den er svær.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Jeg er endnu ikke blevet råbt af – det har jeg nok til gode 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Personlig er der INGENTING jeg hader ved CrossFit, og de punkter du lister op er fuldstændige uigenkendelige i forhold til den box jeg træner i. Hvis jeg skulle sætte en finger på noget, er det det faktum, at jeg SKAL holde hviledage og ikke kan tilbringe mere tid til træning – i vores box handler det ikke blot om træning, men også om det sociale, som vægtes enormt højt. Vi har så dygtige trænere der går op i teknik og forklaring, samt de bedste medlemmer der altid er støttende, når man rammer et nyt mål eller en krise fx under de 50 pull ups – uanset hvor hurtig eller stærk man er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hej Mia – jeg er skam glad for at træne crossfit! Jeg er endda rigtig glad for det og især det sted hvor jeg træner hvor der er rigtig meget socialt. Medlemmerne er støttende og rigtig søde. Listen er mest for sjov og sat lidt på spidsen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   På spidsen og fordomsfuld – hvilket er det fuldstændige modsatte af hvad ånden bag CrossFit er – nemlig ikke fordomsfuld og et sted hvor der netop er plads til alle – uanset om man er tatoveret i bar overkrop eller plus 30 kg. Når det så er sagt, så er det da fantastisk at du er blevet bidt af sporten 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Der er vel forskelligt hvordan man ser på crossfit og dens koncept – jeg tror desværre der er mange fordomme ved crossfit som gør at mange ikke tør. Derfor laver jeg det her indlæg som tager lidt pis på det og gør det mindre højtidligt. Jeg siger jo ikke at der ikke er plads til alle, jeg skriver bare de ting som jeg synes er sjove ved netop crossfit 😉 Og tak – jeg synes det er pissefedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Men hvis du er bidt af crossfit er det da også synd at skræmme flere væk ved netop at sætte det på spidsen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Håber da at ironien skinner igennem 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Det gør det!… og det er god humor 😀 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Tak 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  uhh elsker det her. Crossfit er blevet noget, som jeg virkelig elsker. For første gang i mange år, så synes jeg træning er sjovt og så går jeg ovenikøbet derfra hver gang og har brugt min krop helt op.
  Jeg hader dog også nogle små ting haha.
  – At når man skal gennemgå teknikken i øvelserne og alle ikke kan være igang samtidig. Så er det ALTID de store stærke mænd, der godt kan finde ud af øvelserne, der hopper op og igang. Sådan at alle de nye og de mere usikre slet ikke får prøvet inden WOD’en går igang. Og det jo dem, der har brug for trænerens rettelser og støtte.
  – Facebook siden for medlemmer… Den er perfekt til at trænerne kan kommunikere ud til medlemmerne. Men medlemmerne (især dem fra dit punkt 1) kan godt blive lidt grove når nye medlemmer kommer og fylder holdene op. Eller dele en masse ting, som er rigtig crossfit humor (vi er jo nogle, der ikke ser crossfit som en livsstil men som en træningsform haha)
  – Burpees. Åh de fucking burpees.

  Udover det elsker jeg crossfit, selvom jeg stadig er en af de svageste og aldrig vinder konkurrencerne haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • haha! Det var et virkelig godt og sjovt indlæg fra dig Matilde 😀
  Du tør at sige det, os andre crossfit piger ikke tør sige.
  Godt du er blevet bidt crossfit 🙂

  //Cathrine
  http://www.fitcathrine.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mehtap

  Jeg er vild med cross fit! Men når man er lidt konkurrencemenneske og ikke kan klare at være den sidste der bliver færdig med wod’en, kommer man (læs:mig) til at glemme teknikken. Det har desværre kostet mig ondt i ryggen :/ Ikke så godt!
  Men ellers er det burbees og sally jeg hader.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette H

  Sjov liste 😀

  Jeg har trænet crossfit i godt 4 år nu, og jeg er stadig helt vild med det – aldrig har jeg haft det sjovere mens jeg har trænet, tiden går lynhurtigt og jeg bliver presset max.

  Kan godt genkende nogle af tingene på listen (selvom jeg godt kan fornemme dit glimt i øjet) – men netop “angsten” (aka adrenalinen) før en hardcore WOD er også noget af det fedeste. Specielt når man så når over målstregen 20 minutter senere og tænker “I did it – YES”!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Har prøvet crossfit en gang i fitness world, og jeg gør det aldrig igen. Tror det jeg hadede allermest ved det, var den arrogance der var. Bare fordi man dyrker crossfit behøver man ikke opføre sig som om man ejer verden. Hvilken også gælder, når crossfittere går rundt i andre dele af centeret. Slap nu af!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   bare lige 2 kommentarer:
   1) det er simpelthen så fedt (og sundt) at føle man ejer hele verden, bare engang imellem!
   2) crossfit i FW er i mine øjne helt usammenligneligt med crossfit-centre. Har nemlig prøvet begge dele oh der er en verden til forskel:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Martin

   Må give Tine ret, jeg har prøvet crossfit både i FW og Crossfitcph og der er mere end en verden til forskel! Hvis du ikke har prøvet crossfit i et rigtigt center, så gør det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Jeg træner kun i CF centre – da jeg er overbevidst om at det er det bedste tilbud som er. Men tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har ikke prøvet crossfit endnu, men jeg er bange for at man skal lave øvelser sammen to og to.. Det hader jeg nemlig 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hvorfor hader du det? Du kan se træninger før du skal lave dem og det er ikke hver dag at der er makker øvelser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du rammer spot on – og med rigeligt med ironi 😉
  Kan nikke genkende til SÅ meget af det, selvom jeg har kun har været i gang med CF i 1,5 måned.
  Man bliver SORT og beskidt hvis man er i kontakt med gulvet.. Og roning.. F*cking roning. Det er pisse hårdt jo, men derfor også pisse fedt. Og pisse unfair når man er eneste pige oppe i mod mænd ved “row 4 cal”.. Been there, done that. Avs.

  Åh crossfit er fedt – og en smule intimiderende når man er nybegynder, uanset at det IKKE er meningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Lige præcis! Jeg er så enig – intimiderende som nybegynder og kræver lidt tid at blive god og vant til! Tak for din kommentar, du skrev lige det jeg brugte mange sætninger på at skrive 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • BjarneV

  Søde Matilde,

  Nu er det hvad jeg tolker, ud fra dit ellers udemærket indlæg… Men tror du ikke, du vil være bedre stillet, hvis du nu tager en bodyfitness, stram op, eller lignende time i dit lokale fitness center i stedet?

  Nu er alt start svært, men nu tror jeg ikke der er nogen der tvinger til dig crossfit, ret mig hvis jeg tager fejl… De ting du beskriver – nr. 1, ved ikke hvilken box du kommer i, men det er ikke noget jeg nogen sinde har oplevet… Er der beskidt, så sig det til træneren. De beskrivelser/navne du kommer med, og ikke er tilfreds med – det er vel ikke værre end bikinibootcamp, #dullermedmuller #fitfamdk og lignende?

  Nu formoder jeg dit indlæg er skrevet med en stor portion ironi, så lad nu for gud skyld være med, at tage mit indlæg for seriøst.

  God weekend, vi ses på #fitfamdk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SELVFØLGELIG er der noget jeg hader! 😀 Når man som mig har dyrket crossfit i omkring 2 år så finder man mange ting man ikke bryder sig om, men omvendt også MAAASSER af ting der er alt for fede – og som jo gør at man bliver ved 😉

  Jeg hader hader hader, løb i workouts.. det er ikke fedt at føle man skal dø, når man skal igang med f.eks. at dødløfte

  HADER de vabler/hård hud man får når man laver noget i baren.. ikke fordi det ser grimt ud men fordi det gør fandens ondt når de springer.. (plus blod over det hele)

  jeg er ikke så meget en hater af burpess, men thrusters er ØV!

  dejligt fedt indlæg Mathilde!! :))

  // Nanna H

  nananhau.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna H

   Hej søde Mathilde

   Ville høre om det var muligt du kunne slette min kommentar, da jeg ikke har bloggen længere 🙂

   Knus herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  For mig var crossfit kærlighed ved første blik.
  Måske bør du skifte box, for jeg kan ikke genkende dine problemer, jo det tog da lidt tid at lære forkortelserne, men så spørg man da bare.
  Mht. Kønsroller så er et af grundprincipperne i cf, at mænd og kvinder er lige, fx er præmiesummen til games den samme for mænd og kvinder. Tilgengæld er der forskel på de enkelte atleter, men alle skallere til deres niveau.
  I øvrigt forstår jeg ikke at du hisser dig op over andres beklædning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Ærgeligt at du ikke kan læse at jeg har sat det lidt på spidsen og tager lidt pis på det hele 🙂 Så jeg hidser mig bestemt ikke op 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Matilde 🙂

  Jeg pre-lancerer vores svenske modeprodukter til berømtheder og større bloggere.

  Da din stil passer vores brand, vil vi gerne tilbyde dig til at prøve et par.

  Send et svar tilbage, og jeg vil sende yderligere oplysninger.

  Hav en god dag !!

  Carl

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kropsterapi