gå orange

Kan du træne dig lykkelig?

11059612_10206045760555556_5777483956645018583_n

Jeg træner af mange årsager. Den åbenlyse er at jeg elsker det – jeg elsker det virkelig. En anden årsag er at jeg får mere energi, jeg har fået mange gode veninder igennem træningen og jeg kan på dårlige dage få en tænke-pause og brænde energi af. Men kan man træne sig lykkelig? Jeg tror det ikke.

Du kan træne dig glad og du kan træne dig igennem kriser og sorger. Det ved jeg fra egen erfaring. Jeg har brugt træning både da min lillebror døde og da min ekskæreste og jeg gik fra hinanden. Men jeg er ikke blevet lykkelig af det. Det har gjort mig glad, det har givet mig plads, pauser og grin med pigerne. Men jeg bliver ikke lykkelig af at træne. Jeg tror at der skal mere til. Jeg var lykkelig engang – dengang boede jeg sammen med min ekskæreste, vi havde god økonomi, vi havde det dejligt sammen og jeg trænede sammen med mine veninder. Dér var jeg lykkelig! Men det var fordi træningen var en del af et godt liv. Jeg tror ikke at træning alene kan gøre dig lykkelig. Glad, men ikke lykkelig.

Derfor tror jeg også at det er farligt at træne, fordi man måske tror at det bringer lykke. Det har jeg nemlig ikke oplevet som sådan. Jeg kan da godt få en kort lykkefølelse, hvis jeg slår en rekord eller endelig kan mestre en bestemt øvelse. Jeg kan godt blive lykkelig når jeg sidder sammen med pigerne bagefter, vi damper af sved og har haft en fed træning sammen. Dér er jeg helt utrolig glad (og lettet fordi jeg overlevede træningen), men ikke lykkelig som sådan. Jeg har talt med mange omkring lykke – de fleste mener at man ikke kan gå og være lykkelig konstant. Men det har jeg altså været – det har jeg prøvet. Der var engang hvor jeg var lykkelig fra morgen til aften – sådan helt nede i maven. Det er længe siden nu, men jeg ved at det er muligt og jeg glæder mig til at opleve dén følelse igen. Men jeg træner altså ikke for at blive lykkelig, træningen gør mig bare glad, når krisen kradser og jeg har brug for et pusterum.

Hvad synes du? Kan man træne sig lykkelig?

2 kommentarer

  • Michelle

    Nix! Jeg tror, du har fat i den lange ende her! Man kan godt blive glad og få lidt lettere ved at se på den positive side af sagen, men det er ikke et samme som at føle sig lykkelig. Jeg tror til gengæld, træning er et super godt redskab, hvis man føler sig nede, men lykke for mig afhænger af flere parametre end blot fysisk velvære, tilfredshed og overskud.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

gå orange