Fucking pervers

Havregrynskugler // Glædelig 1.december

havregrynskugler

 

Jeg lavede disse i sommers – for de kan spises året rundt. Dengang lagde jeg opskriften ud her, men nu synes jeg altså at de skulle på bloggen. Jeg har altid været vild med havregrynskugler og mæskede gerne mange af dem i mig som barn. Nu får jeg altså både ondt i hovedet og i maven af at spise så mange – hvis de laves traditionelt vel at mærke. Min version kan jeg snildt spise løs af ;) Og det kan du også, med god samvittighed vel at mærke!

Der er til omkring 20 kugler (afhængig af størrelsen) i denne opskrift og du skal bruge:

 • 150 gram mandler,
 • 150 gram dadler,
 • 40 gram kakao,
 • 3 spsk. kokosolie,
 • 60 gram havregryn + lidt til at trille kuglerne i,
 • et nip salt,
 • vand til den rette konsistens opnås.

 

Blend mandler og havregryn til mel, blend resten af ingredienserne. Dadlerne kan godt tage lidt tid at blende, tag lidt af gangen. Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt sammen med hænderne. Tril dejen til kugler, tril dem i havregryn og opbevar dem i tætsluttende beholder i køleskabet.

De smager som jeg husker havregrynskugler smager, virkelig! Prøv selv ;)

4 kommentarer

 • Christina

  Wow!!! Tusind, tusind, tusind tak for den her opskrift! Jeg elsker havregrynskugler men sunde er de jo ikke ligefrem…

  Har lige lavet dine og de smager helt perfekt, ligesågodt som de traditionelle! Det eneste problem er at lade vær med at æde dem alle på én gang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg lavede disse i weekenden, dog med en smule skepsis – hvor var alle de “lækre” ingredienser? Men jeg vil give dig helt ret! De smager fuldstændig ligesom havregrynskugler. Mmh! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna aarslev

  Hej Mathilde!
  Tusind tak for opskrift! Har netop lavet dem sammen med alt det andet obligatoriske konfekt, og jeg må sige jeg er imponeret! Det er første gang jeg prøver at bruge dadler og bestemt ikke den sidste!
  Ps bliv ved med at gøre hvad du gør, ærlighed fremfor alt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det mærkeligt at have lyst til disse om sommeren? Jeg var simpelthen så sliksulten, og endte med at lave disse en fredag sommeraften (kan altså godt anbefales – selv en sommerdag).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fucking pervers