Om at bebrejde sig selv når kærligheden går itu

Julegodter

DSC_0272DSC_0274DSC_0277

I denne søde juletid er der masser af fristelser. Og man skal sku’ falde i engang imellem, hvilket jeg også gør. Tit. Men jeg kan bedst lide at falde i når det er lidt sundere, gerne raw og så naturligt som muligt. De krav lever denne godte op til, som er helt fantastisk nem at lave og helt fantastisk nem at spise.

Opskriften er super simpel og jeg vil påstå at alle kan finde ud af det – selv dem som ikke har beskæftiget sig med raw før. Disse twix inspirerede barer er så meget bedre end dem du kan købe på tanken. Der er til 8 lækre barer og jeg har ladet mig inspirere af denne opskrift.

Du skal bruge:

Bunden:

  • 2 dl. nødder (jeg bruger gerne valnødder, mandler og macadamia),
  • 2 store spiseskeer agave (kan købes i Netto),
  • lidt salt

Kør nødderne igennem minihakkeren til mel, men pas på det ikke begynder at blive til nøddesmør. Rør det sammen med agave og smag til med salt. Form små kugler af dejen og tryk dem flade og lange, ligesom en traditionel Twix bar. Stil dem i fryseren.

Karamel:

  • 8-10 dadler,
  • 2 store skeer peanutbutter (jeg bruger gerne den med kakao),
  • lidt vaniljepulver

Udsten dadlerne og kør dem igennem minihakkeren med peanutbutter. Lad det blive til en ensartet masse og smag til med vanilje. Form igen små kugler af dejen og tryk dem ovenpå bundene, så begge lag er ens. Stil igen i fryseren.

Chokoladeovertræk:

  • 80-100 gram smeltet mørk chokolade (jo højere kakaoprocent, jo mindre plads til sukker).

Smelt chokoladen over vandbad og dyp barene deri, pynt eventuelt med frysetørrede bær og stil dem igen i fryseren. Lad dem blive i fryseren indtil de skal spises, lad dem stå nogle minutter inden du går til angreb. Twix will never be the same.

eller lav dit chokolade selv:

  • 4 store skeer kokosolie,
  • 4 store skeer kakao,
  • agave til konsistensen er som smeltet chokolade.

Kør det hele igennem minihakkeren og overtræk barene deri, stil dem igen i fryseren.

Find mig på instagram @helsematildedk

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at bebrejde sig selv når kærligheden går itu