(næsten) hjemmelavet gløgg

Om sponsorerede indlæg. Nummer 168473 i blogland

Screen-Shot-2013-10-01-at-5.35.59-PM

 

Fik en mail igår. Sådan en mail som ikke kan undgås når man er blogger, sådan en mail som er lidt irriterende at få, men også en mail der afføder et indlæg. Og det er jo altid rart med inspiration..

Sådan lød mailen:

Hej Matilde! Jeg har fulgt med på din dejlige blog i lang tid, og ser altid frem til at tjekke bloglovin’ for nye indlæg fra din side. Dog må jeg indrømme, at jeg har været meget tæt på at slette dig fra denne liste baseret på de sidste ugers indlæg. Stort set alle har været sponsorerede og totalt uinspirerende. Jeg (og sikkert mange andre af dine læsere) følger med pga. DIG, din inspirerende person, personlige indlæg og opskrifter. Dette har der næsten ikke været noget af i laaaaaaang tid. Øv. Kan vi ikke få lidt mere af det?

Hmm. Læste mailen i min frokostpause og tænkte egentlig ikke mere over den før jeg kom hjem, hvor jeg læste den igen. Jeg er ret uenig i, at mine indlæg ikke er personlige – for det forsøger jeg virkelig at gøre dem alle. Men det er rigtigt at der er flere og flere sponsorerede indlæg. I takt med at bloggen får flere og flere læsere (hvilket jeg er utrolig ydmyg over og glad for) får jeg flere og flere tilbud. Jeg siger nej til rigtig mange ting! Næsten dagligt takker jeg pænt nej tak til tilbud, mulig indtjening og reklame på min blog – fordi det ikke passer til bloggen, fordi jeg ikke kan stå indenfor produktet/eventet eller fordi jeg simpelthen ikke gider.

Jeg bruger mange, mange timer på bloggen og det er klart en hobby for mig. Det er noget jeg holder meget af. Derfor er det også rart at kunne tjene noget på det. Sådan er det bare. Det er altså, om man vil det eller ej, et arbejde. Jeg føler også at jeg bedre kan forsvare, at jeg bruger usandsynligt mange timer på bloggen overfor mine veninder og min familie, hvis der falder lidt af engang imellem.

Jeg læser selv en del blogs og hvis der kommer et indlæg som er sponsoreret og som ikke siger mig noget, så scroller jeg videre. Det er ikke så krævende.

Det er også sådan med sponsorerede indlæg at de kommer i stimer, nogle måneder er der mange, andre næsten ingen. Jeg vil fortsat sige ja tak til de tilbud, som jeg kan stå indenfor og som jeg finder spændende og sjove at lave. Hvis du ikke gider læse dem, så kør videre til næste indlæg.

Hvis du er i tvivl om andet ang. sponsorerede indlæg så læs min holdning her.

Opfat endelig ikke indlægget som et surt opstød, selvom det godt kan læses sådan. Det er blot mit svar på kritikken. Jeg håber du fortsat vil læse med, for det elsker jeg når du gør ♡

12 kommentarer

  • Louise

    Jeg kan simpelthen ikke se problemet i, at man får en skilling for et stykke arbejde man udfører. I tilfælde af et indlæg, der ikke rigtig siger mig noget, scroller jeg videre. Sværere er det ikke 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg synes netop, at du er god til at gøre din blog personlig, også ved ikke at have for mange sponsorerede indlæg. Til gengæld kunne jeg godt savne lidt flere af dine opskrifter ;)?
    Men ellers super blog ;)!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • SidselLH

    Jeg vil bare lige komme med en lille kommentar og sige, at sponsorerede indlæg altså også kan være inspirerende! Jeg mener, at indlægget med uret der måler skridt var sponsoreret, og netop det indlæg har da gjort, at det ur nu er tilføjet til min studenter/jul/fødselsdags ønskeliste. Hvis ikke du havde skrevet om det havde jeg ikke vidst noget om det, ergo bare kom med nogle sponsorerede indlæg! Er de ikke interessante, så går jeg bare videre til den næste!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Jeg synes, at det er helt ok gerne at ville tjene penge på bloggen, men ja, jeg har også godt lagt mærke til, at der har været flere sponsor-indlæg på det sidste. Men faktisk var det også på grund af indlægget med Kari Traa, at jeg blev opmærksom på tilbuddet og endte med at købe toppen. Måske blev mailen udløst af, at der var to sponsor-indlæg i træk? En idé kunne være konsekvent at veksle?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg er delist enig og uenig.
    Mængden af sponsorerer indlæg er stigende, men du formår at gøre dem personlige en god del af vejen.
    Dog synes jeg at det er brændærgeligt og ret irriterende når jeg læser et indlæg om en opskrift og der så bare står: her, her og her kan du købe..
    Øv altså! Jeg ved en del bloggeren skriver ”sponsoreret’ i starten af titlen eller indlægget, som gør det nemt at scorede videre hvis man ikke gider læse det.
    Du har nemlig også på det sidste lavet gode indlæg om cheesecake, granulat mv, som var virkeligt gode!

    Det var faktisk indlægget du lagde ud idag, der fik mig til at kommentere her. Da jeg læste forventede jeg en lækker opskrift, men da jeg læste det var et købe produkt og så det sidste billede blev jeg slemt skuffet! Jeg har prøvet den te, og den smager rædselsfuldt!!
    Og i indlægget virker det lidt som om at du faktisk heller ikke bryde dig om teen, men er nødt til at tilføje citron og danskvand for at den ‘glider nemmere ned’..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helse Matilde

      Hej Signe. Når jeg laver sponsorerede indlæg – så skriver jeg det altid til sidst i indlægget. I mine opskrifter linker jeg til hvor du kan købe produkterne – som en service. De indlæg er IKKE sponsorerede. Jeg kan skam godt lide teen, men jeg kan bedre lide den med citron. Det var et tip – fordi teen er skide sund. Og den har jeg skam selv betalt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Matilde. Jeg er en af dem, der absolut intet problem har med spons – blogging tager røvmeget tid, så hvis man kan tjene på det, skal man endelig det. 🙂 Bemærker dog at du i ovenstående kommentar skriver, at du altid skriver det til sidst i indlægget, hvis der er tale om sponsorering og tænkte derfor, jeg lige ville pippe op om, at det ifølge de nye retningslinjer faktisk er lovpligtigt at skrive det først i indlægget – netop så læserne ved fra starten, at der er tale om reklame, hvilket egentlig giver meget god mening. Jeg har også selv været nødt til at justere på den front, siden de nye regler kom til. De kan findes her, hvis du ikke allerede har kigget på dem: http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Love-og-regulering/Retningslinjer-og-vejledninger/Markedsfoeringsloven/Skjult-reklame
      Ellers tak for en dejlig blog med masser af personlighed – kommende fra en, der ikke går det fjerneste op i helse og træning! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

    Jeg gør mig normalt ikke så meget i at kommentere på indlægene men her har jeg lyst til at gøre en undtagelse 🙂
    Jeg har fulgt din blog i snart et par år! Jeg nyder at læse den og jeg syntes der er massere af fede indlæg og at de i den grad er personlige 🙂 Jeg må dog også indrømme at de sponsorerede indlæg, efter min smag, fylder for meget. Jeg kan 100 % forstå hvorfor at man vælger at gøre brug af sponsorater (når de vel at mærke er relevante). Men jeg må erkende at det desværre påvirker min lyst til at læse bloggen, i en negativ retning.
    Mere af de sunde opskrifter og flere træningstips-og knap så meget mokai 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Jeg har efterhånden også fulgt dig i noget tid, og har også været glad for dine meget ærlige indlæg. Jeg må dog indrømme at jeg også synes de sponsorerede indlæg fylder for meget. Som du selv skriver scroller jeg egentlig bare forbi når jeg kan se, at der står sponsoreret indlæg i toppen. Men det bliver alligevel et lille irritationsmoment for mig. Jeg har forståelse for din begrundelse, men som læser oplever jeg det som for meget reklame. Dog endnu ikke nok til, at jeg ikke følger dig længere, men måske det ændre sig? Det er endnu ikke besluttet.
    Og lige til sidst. GLÆDELIG JUL

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hej Mathilde. Jeg må indrømme at jeg også er enig i at der har været (for) meget sponsorerede indlæg til at jeg blover hængende.. Fordi der kommer flere læsere bliver det ikke mere interessant at læse.
    God jul

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    jeg kan kun være enig med de ovenstående kommentarer. Ved at det er dejligt at tjene lidt på det, men jeg synes de sponsorerer indlægt har fyldt for meget. Ellers har der bare været for få af de andre indlæg. Overvej at lave flere som ikke er sponsoreret (selvom det er meget arbejde), det vil måske opveje det lidt. For dine indlæg er super gode, søde og sjove 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette p

    Jeg synes også sponsorerede inlæg er helt OK, og synes det er mega dejligt at du kan tjene penge på din blog. Dog er der også kommet for mange for mig, til at jeg har lyst til at læse med mere. Både her og på instagram. Og det handler 100% om at jeg ikke synes de sponsorede indlæg er særligt interessante og fordi jeg synes de fylder mest frem for de andre og fordi man som bloglæser jo er mega kræsen fordi der er så mange gode blogs. Der er dog nogle bloggere der mestrer at skrive personlige sponsorerede indlæg (f.eks. Twinpeaks) som jeg gerne vil læse. Men igen, fedt du kan tjene penge på din blog og det lyder som om de fleste herinde synes noget andet end mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(næsten) hjemmelavet gløgg