Hyld formerne - udsalg

Øver mig på at bede om hjælp

moar moar1

Jeg er ved at være ovenpå igen. Tiden læger alle sår – eller også lærer man bare at leve med de sår som man som menneske aldrig helt kan undgå at tilegne sig. Jeg er på vej videre, jeg er langsomt ved at rejse mig igen, rejse mig efter jeg faldt noget så grundigt sidste år. Læs om mit misbrug her, mit besøg på psykiatrisk her og grunden til mit fald her.

Når man falder, er nede og bide i græsset, ikke har lyst til at leve længere – så bliver man nødt til at bede om hjælp for at komme videre, hjælp til at rejse sig, hjælp til at finde sig selv igen. Og nogle af dem som har hjulpet mig allermest er mine forældre. De er der altid. Ligegyldigt hvilket tidspunkt på døgnet. De hjælper med alt hvad de kan. Da jeg var i dyb sorg i sommer og i efteråret hjalp mine forældre mig med at indrette min lejlighed. De handlede ind for mig, vaskede mit tøj, gjorde rent.

Sidste uge havde jeg en hård uge. Jeg havde nogle dage, hvor sorgen igen viste sit grimme ansigt. Sådan er det – jeg ved nu at jeg ikke befinder mig dér i lang tid af gangen. Men når jeg er dér, så forsvinder alt mit overskud. Derfor bad jeg om hjælp. Det tog mig lang tid, jeg var ikke stolt af det, det krævede meget af mig. Men jeg måtte ringe til min mor og bede om hjælp. Min mor kom derfor ind til mig en hel dag og hjalp mig. Hun gjorde rent med mig, handlede for mig, ordnede min lejlighed så den blev fin og overskuelig igen. Hun syede gardiner og bragte kærlighed ind i mit hjem igen. Jeg følte mig igen hjemme. Jeg følte mig igen tryg i mit eget hjem. Jeg bad om hjælp og jeg fik den. Min mor hjælper hellere end gerne, hun hjælper fordi hun elsker mig og fordi hun gerne vil gøre at rammerne bliver bedre for mig, så jeg kan fortsætte med at kæmpe videre. Blive glad, helt nede i maven igen.

Selvom det er svært at bede om hjælp – så prøv. Der er altid mennesker omkring dig som vil hjælpe dig og det vil hjælpe dig. Det er de små ting som gør forskellen. For mig var det rengøring og oprydning og min elskede mor som gjorde at overskuddet kom igen og jeg kunne kæmpe videre.

Du er aldrig alene!

2 kommentarer

 • Amanda

  Tak for en inspirende og så ærlig blog! Du er den eneste blog jeg kender (læser omkrig 7 blogs hver dag), som er så ærlig omkring sig selv og i det hele taget bare omkring hvordan livet nogle gange hænger sammen! Utrolig inspirende og sejt. Jeg tænker tit: “Jeg har det godt og glad for min tilværelse, men hvis det på en eller anden måde går i den anden retning en dag, så vil jeg gå ind på din blog/instagram og læse dine mange inspirerende indlæg, som jeg tror hjælper rigtig mange!
  TAK for at være en ærlig kvinde og ikke gemme sig bag facaden vi alle beskytter os i.
  Kæmpe highfive herfra og god dag, Matilde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Tak, nu føler jeg mig mindre sær

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyld formerne - udsalg