Risotto

BM-fucking-I

12670585_10207263837606721_1435351578179659255_n

 

Jeg har aldrig været en pige som på den måde er gået op i BMI. Nuvel – jeg havde en kort periode som helt ung teenager, hvor jeg ikke spiste og gerne ville være tynd. Men ellers har det ikke betydet noget for mig – jeg har altid gået mere op i mit helbred og hvordan jeg har det. Indeni. Derfor er BMI heller ikke noget som jeg har brugt min tid på – indtil jeg for kort tid siden fik lavet en helbredsundersøgelse. Mit BMI er for højt og lægen kiggede nervøst på mig – indtil hun så mine andre tal (har blandt andet 50 kilo muskler på kroppen). Jeg er nemlig sund og rask og skide stærk. Min krop er 17 år, jeg har fedtprocent på knap 21 og den er faktisk i den lave ende. Lægen bad mig derfor om at spise mere og spise mere fedt (og det skal hun da kun sige én gang!). Men mit BMI er for højt – det ligger på 25 og “burde” ligge mellem 18,5-24,9. Du kan derfor sagtens have alt for lidt fedt på kroppen, men stadig have et for højt BMI. Jeg vejer mere end “jeg burde” – men det er fordi jeg har så meget muskelmasse på kroppen.

Hermed en lille opfordring til dig, som måske føler dig utilpas i din egen krop, fordi dine tal ser forkerte ud: Mærk efter i stedet. Jeg ved at jeg er rask, jeg ved at jeg er stærk og jeg ved at jeg er sund – og det skal et tal satme ikke lave om på. BMI kan du ikke bruge til så meget – kig dig selv i spejlet, tænk over om du tit er syg, har ondt nogle steder, føler dig frisk, føler dig i balance. Dét tæller – ikke et tal. I min verden, anyways.

5 kommentarer

 • Maja

  Lige sådan et opsang, som jeg havde brug for <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Tak for den kærlige opsang, Matilde – just what I needed 🙂 – og det er godt, at du skriver om BMI på din blog, for jeg tror, at vi er mange, der er optaget af tal fx. BMI’et, tallet på vægten eller tøjstørrelsen. Jeg er i hvert fald, men forsøger at fokusere på mit helbreds tilstand, mærke efter på tøjet og generelt blive stærkere vha. styrketræning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katribr

  En sundhedsplejerske sagde til mig i 7. Klasse, at jeg var alt for tyk på hendes skala (ja, tyk!) fordi min BMI var højere end normalt. Jeg har altid været en stærk pige med masser af sport i mit liv, men den der sætning lagde sig i baghovedet, og lå der i mange år. Indtil nogen fortalte mig, at det jo bare var din højde og vægt i ét tal, hvilket jo ikke er proportionelt eller signede for noget som helst, hvis man har kæmpet for at få så seje muskler! Jeg synes i hvert fald du er pisse sej, og har fundet ud af, at jeg også selv er det! Tak fordi du deler det, og ved at du hjælper rigtig mange!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Faldt lige over dit indlæg BMI er en lorte skala at måle efter, da sådan en som dig når du engang bliver gravid, hvis du ikke allerede har været det. Stadig vil have et for højt BMI også skulle risikere at skulle igennem en glukoset test, der kigger de nemlig kun på takket og ikke personen, trust Me jeg har været der……………

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie ASM

   Til gengæld skal BMI’et så også være omkring 27 før man skal glucosebelastes, og der er trods alt et stykke fra 25 til 27, så mon ikke mathilde kan ånde lettet op.

   Med det sagT: mange kvinder med et bmi på 27 er også fint sunde og raske og det er helt åndet at basere det på bmi.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto