For jeg har fået maske på

Dilemma: Er du ligeglad med hvordan din krop ser du?

12049664_10206421112859129_7840307407269407636_n

Det er der vel ingen der er, i virkeligheden. Måske varierer det, hvor meget det betyder for os. På trods af det har jeg alligevel tænkt meget over netop dét spørgsmål. Jeg er bestemt ikke ligeglad – det vil jeg aldrig påstå. Jeg har altid haft et svært forhold til mine lår – de er store. Før jeg begyndte at træne var de store, nu er de større og enormt stærke. Det er jeg vanvittig glad for, for de kan løfte og skubbe det meste. Jeg kan squatte tungt, dødløfte som et bæst og løfte en tung stang. Og det er lige præcis dét jeg gerne vil. Når jeg har træningstøj på. Så snart jeg klemmer mig ned i stramme bukser, shorts, korte kjoler – så er jeg ikke nær så glad for mine lårbasser. For så er jeg ikke længere i den arena, hvor store lår er normalt og jeg befinder mig ikke i Værkstedet, hvor alle ved at store lår er lig med styrke (tynde lår kan også være stærke, ingen tvivl om det). Min krop er genetisk skruet sammen til at være stor fra navlen og ned. Jeg har store balder, kraftige lår. Jeg elsker at være stærk, det betyder meget for mig. En stærk krop giver mig en stærk psyke. Men det er ikke altid fedt at rende rundt med kæmpe lår, når jeg sidder i toget ved siden af en anden pige, som har mindre lår end jeg. Det er ikke altid fedt at have store lår, når jeg skal prøve bukser eller forsøge at skrue mig ned i en stram kjole. For slet ikke at tale om at have bikini på. Mit dilemma er derfor: vil jeg være stærk eller vil jeg have tyndere lår?

Det er et dilemma som jeg ofte vender i mit hovede – og jeg når altid frem til samme svar. Jeg vil være stærk. Jeg er for det meste glad i min egen krop. Jeg bliver aldrig helt tilfreds, men jeg er stærk og det var målet, da jeg startede til crossfit. Mine lår er store – so fucking what. Alle har sikkert noget at slås med, med deres udseende. Mine lår er kraftige og der er mange som kommentere på størrelsen af mine lår – men jeg har aldrig oplevet at en mand er løbet skrigende væk når han har set dem. Derfor. Hellere stærk end tynde lår.

(Med mit indlæg mener jeg ikke at store lår er bedre end tynde lår. Sådan har jeg det bare med min egen krop. Du kan sagtens være bomstærk og have tynde lår – sådan er min genetik bare ikke. Men hvis jeg skulle have tyndere lår, ville det betyde at jeg skulle træne på en anden måde, træne mere kondition – og jeg vil jo bare gerne være stærk.)

23 kommentarer

 • Louise

  Tror du ikke bare du skulle tabe dig? Dit indlæg SKRIGER til himlen om at det er det du gerne vil. Ja, det er lidt svært og hårdt. Men quit eating kage (for det gør du jo), spis en tudekiks og tag dig sammen. Du er virkelig ynkelig. “Jeg hader mine lår så meget, men kunne selvfølgelig ALDRIG finde på at ændre dem, det er bare slet ikke mig”. Lol
  Du er en voksentaber

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Wauw hvem er de her mennesker der får et kick ud af at sidde og svine folk til i et kommentarfelt? Voksentaber, seriøst? Det er så trist.

   Mandagen må være hård for dig Louise, lad os håbe det bliver bedre i morgen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Voksentaber? Siger kvinden der skriver hadske ting til andre på nettet. Oh the ironi! Held og lykke med dit liv fremover, solstråle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melisa

   Du burde virkelig arbejde på de problematikker du kæmper med Louise, for det må virkelig være ubeskriveligt hårdt at være sådan en hadsk, bitter og smålig person. Ærligt talt så siger det du har skrevet en del mere om dig og at du må gå rundt med nogle ting du ikke bearbejder. Ville blive irriteret over dit indlæg, hvis ikke jeg synes det var så synd for dig at du føler den umådelige trang til at tryne folk. Og desuden så tror jeg at du har misset pointen med indlægget. Arbejd på det du går med i stedet for at lade det gå ud over andre mennesker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

   Hold da op Louise, jeg kan ikke finde på noget, det kan undskylde et så grimt og dumt svar som dit.
   Men det kunne jo være rart, hvis du kunne lære at behandle andre mennesker ordentligt i fremtiden, så et råd til dig er at sige højt, hvad du tænker at skrive et par gange til dig selv. Hvis det ikke giver mening eller lyder strengt uden at være konstruktivt, så lad være at skriv det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Justine

   hvad fanden bilder du dig egentlig ind? jeg tror slet ikke, at du har fattet hvad Matilde skriver!?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aah men lille skat dog. Har du det bedre nu? Toer oejnene og tag en kiks og laer at formulere dig paent og konstruktivt til andre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt indlaeg! Jeg har samme problematik.Vil jeg vaere staerk eller vil jeg have tynde arme? (hvilket jeg selv da jeg var paa min mindste vaegt nogensinde ikke havde).
   Jeg er staerk og fit. Og det er jeg glad for!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • wow.. en lidt hård kommentar du fik der… Jeg vil dog sige, at jeg nu godt kan forstå dig for hvem vil ikke gerne både kunne blæse OG have mel i munden.
  Jeg er selv i den situation, at jeg gerne lige vil smide lidt fedt… (der er ikke for meget, det er blot for lige at se hvordan mavsen ser ud uden fedt på ha ha – og jeg kan sagtens) men jeg vil til gengæld gerne beholde fedtet i brysterne… så jeg kan ikke rigtig beslutte mig.
  Jeg tror, at du kan lige hvad du vil… men ligesom jeg ikke helt har besluttet dig endnu.
  Det vigtigste er vel også at man ikke går rundt og er utilfreds – for hvis det er tilfældet skal man jo gøre noget andet end det man gør…
  Nå… god mandag!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Godt indlæg! Har det på præcis samme måde. I fitness – iført stramt træningstøj – synes jeg det er mega fedt. I en kort kjole synes jeg pludselig det er træstammer jeg går rundt med. Men som du, så siger mine gener at jeg aldrig kommer til at have tynde/slanke lår. Det er bare ikke fysisk muligt. Til gengæld kan mine “træstammer” løbe marathon uden problemer, så ville ikke bytte dem for noget i verden.

  Appreciate what you’ve got! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Perfekt indlæg! Har det på helt samme måde! Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg så dig forresten på vej ind i metroen fra Kongens Nytorv forleden dag. Jeg kunne ikke lige finde ud af om det var akavet at sige hej, men du er en rigtig køn pige og jeg er vild med din ærlige blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olaf

  Du skal ikke være ked af du har store lår, det er altså pænere end tynde lår. Du er skøn som du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Når jeg ser dig ”normalt’ tøj og ikke træningstøj ser du pisse lækker og tynd ud, jeg ville ønske jeg havde din stærke krop som ser flot ud i hvilket som helst tøj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg synes din bagdel og dine lår ser bragende godt ud! Ville ønske det var mig der var ejerkvinden! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mathilde – you rocks! Kender selv til problematikken med “store” lår, da jeg også er genetisk disponeret. Men du ser intet mindre end fabelagtig ud – og er i mine øjne en lille fin petit en ❤️ Tak for en fantastisk blog som jeg elsker at følge og fordi at du bliver ved med at ytre dig. Ha en fantastisk dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Tak Matilde for det bedste indlæg 🙂 Det er lige præcis sådan jeg har det. I mit træningstøj synes jeg ikke jeg er tyk men nærmere stærk og også lidt tynd i forhold til de andre stærke damer. Men ude i byen/i skolen føler jeg mig kæmpestor. Hvad gør man.. Kan simpelthen ikke finde ud af at klæde mig i andet end træningstøj efterhånden -_-

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Ej hvor jeg bare syntes at der er alt for meget negativitet omkring dine lår (fra læsers side) når man sådan læser rundt. Du kalder selv dine lår for kæmpe. Det forstår jeg intet af.. Jeg ser kun et par lækre stærke lår. De er jo på ingen måde kæmpe .. Tak for en dejlig blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Loulou

  Du er pisse lækker, og din blog er fantastisk! Fantastisk ærlig, ærlig og relevant

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  store lår er bare super sexede…i Brazilien er mændene vilde med store lår.synes du skal værdsætte dem og træne dem endnu større. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Nu er jeg en af dem der har tynde lår/ben, og det er altså heller ikke ligefrem en fest! At rende rundt og føle sig som et stankelben når man tager shorts, bikini eller en kortere kjole på, det er heller ikke lige sjovt! Ja eller bare skulle fylde et par jeans ud, når de også skal passe i længden(er 174), det er virkelig også en skod følelse! Men ligesom dig, har jeg lært at acceptere at sådan er min krop simpelthen bare bygget ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] seje dame Helse Matilde skrev et par fine ord om BMI på hendes Instagram tidligere i dag. Hendes BMI er nemlig lige på […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Mine lår har også altid været (relativt) store, også selv om jeg er et lille myr. Men jeg har aldrig været ked af min krop, ikke en gang da jeg vejede lidt for meget og gerne ville tabe mig, her var det tallet på vægten der skulle ned, kroppen var bare Venus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For jeg har fået maske på