Skønhedstips fra sundhedsbloggeren. WTF?

Små, latterlige bryster

12079119_10207373003935811_8628898388210379531_n

 

Jeg lagde et billede ud på min instagram hvor jeg skrev sixpack. Jeg vil ikke have en og jeg har ikke en. Jeg er ikke engang tæt på. Jeg har det ikke som mål. Mit mål med træning er simpelt: det skal være sjovt og jeg skal nyde det (så meget som man nu kan nyde 100 burpees på tid, anyways). Sådan har jeg det – har du det på en anden måde er det ikke hverken rigtigt eller forkert. Det skal jeg slet ikke blande mig i.

Jeg fik søde kommentarer – og tak for dem! Jeg fik også en mail, en hade-mail kan man vist godt kalde den. Dem får jeg ofte, fred være med det. De er ofte så hadefulde at jeg ikke kan andet end at ryste på hovedet. For nogle år siden kunne jeg få ondt i maven og græde. Det bruger jeg ikke min energi på længere. Jeg er blevet hærdet, om man vil. Det er prisen for at dele sit liv på de sociale medier – og det kan man så mene om hvad man vil.

I hade-mailen stod der: “du har jo ingen bryster”. Og det kan afsenderen da på sin vis have ret i. Jeg har nu bryster vil jeg mene, men de er små. Jeg er glad for mine bryster. Jeg har overvejet silikone i en periode, men nu har jeg sluttet fred med dét og mine bryster passer til min krop og jeg er godt tilfreds. De sidder som de skal. Og de er faktisk enormt praktiske hvis man a) glemmer at pakke bh i træningstasken og skal direkte på arbejde og b) de hopper ikke op og ned når jeg sjipper og hopper rundt.

Jeg blev ikke ked af mailen på mine egne vegne, men jeg tænkte over ordene og “budskabet” i den. Og behovet for at skrive det til mig, ikke mindst. Jeg blev ked af, at det er så vigtigt for os hvordan vi ser ud. Det er vigtigere end hvordan vi er. Og det er da en træls udvikling. Jeg er en sød pige, glad, smilende, omsorgsfuld og faktisk også ret sjov. Mine bryster ser ud som de gør, fordi sådan ser bryster ofte ud på piger, som træner så meget som jeg gør. Bryster består af fedt og det har jeg ikke så meget af på kroppen. Jeg håber at de piger og kvinder som læser med ved, at de er gode nok. Smukke som de er. Uanset størrelsen på barmen. Uanset tallet på vægten (smid i øvrigt den vægt ud, hvis du har en..). Det er det indeni som tæller. Og hvis ham/hun du finder ikke kan lide den måde du ser ud – så er han/hun altså bare ikke det værd. Selvfølgelig handler det også om at være glad og om at hvile i sig selv. Jeg har ikke noget imod silikonebryster – så længe du får dem for din egen skyld. Og så længe du ikke tror at de gør dig lykkelig og løser alle dine problemer. Du har fået den krop som du har – elsk den dog.

Jeg kan ikke bestå blyants-testen – men det gør mig ikke mindre værd. Og husk – andres mening om dig er ofte et symptom på deres egen elendighed og jalousi.

Haters gonna hate – det er ikke værd at bruge alt for meget tid på.

16 kommentarer

 • Sikke et godt indlæg – du har helt ret. Godt, at du ikke lader det gå dig på, men er blevet hærdet med årene:-/ Det skal jo nok til, desværre.. Nå, men godt, at du kan bruge det konstruktivt ved at skrive om det til glæde for andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  ØV, hvor er det dog synd for de folk, som har behov for at sende hade-mails!

  Btw! Alle bryster er flotte – store, små, runde, spidse, mørke, lyse, you name it! Jeg har selv små bryster og er ret godt tilfreds med dem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Folk er pisse latterlige og burde passe deres egne bryster! Punktum!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa

  Fatter ikke at man faktisk reelt sætter sig ned og så skriver en hade mail til folk. Har man virkelig ikke andet at tage sig til? Noget der måske er mere konstruktivt og ikke nær så sørgeligt. Desuden så kan jeg ikke rigtigt følge det med at går op i hvordan en anden persons brystet ser ud. Så meget at man faktisk er så optaget af dem at man skriver en mail. Så mangler man da ihvertfald indhold i tilværelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Hurra for små bryster – jeg har dem også!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er de næsten altid, så på en måde er det selvfølgelig også et luksusproblem. Jeg får ikke hademails som Helse-Matilde, selvom jeg ved fra mine teenagedage, at man også snildt kan gøre nar af yver, patværk, junger. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  For fanden Mathilde, hvor er det dog træls som du skal kastes i hovedet.
  Jeg har fuldt dig i mange år snart, lidt på sidelinien og kommentere yderst sjældent, får fra tid til anden en ustyrlig lyst til at sende dig en kæmpe stor smuk buket blomster, noget lækker chokolade, og masser af lys, glæde og kærlighed.
  Fuck bryster. Du er fantastisk smuk som du ser ud, og har en yderst misundelsesværdi bagdel!
  Du er et skønt forbillede for unge piger derude. Jeg tænker det må være svært at være ung i dag, svært at leve op til idealet op silikone babser, sixpacks og muskuløse, lange, slanke stænger, (kom on, jeg er 28 år, mor til to, gift og JEG syntes det kan være svært) så hurra for slanke, smukke, små-faste-bryster dig, som kan være et ideal istedet for alle de dullede silikone popstjerne de unger (desværre) også måler sig med.
  – og så får du lige en virtuel krammer. Fordi alle kan trænge til et kram, og fordi du er så mega stærk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  TAK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hurra for naturlige bryster! Store, små, skæve, lange, tætte – dem alle sammen. Min eks mand ville have jeg fik lavet mine – konstant. Syntes åbenbart det ville være lækkert hvis jeg lignede en pornomodel…det er ikke min smag…han fik fingeren og mine små flotte bryster bliver nu passet godt på af min nye dejlige kæreste! Hale-fucking-luja! (Min eks har ikke en ny kæreste…mærkeligt når han nu er sådan en charmetrold..) 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Den blyanttest er blevet helt omvendt efter den kom frem igen. Først blev den jo brugt til, at måle om kvinders bryster “hang for meget”. Altså havde man “bestået” testen, hvis blyanten faldt ned, og “dumpet”, hvis den blev siddende. Godt indlæg 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Åhr hvor er folk dog ikke særligt søde 😧 jeg har store bryster og jeg synes ofte det bliver vulgært. Jeg er en str. 38 og trænet og mine bryster passer altså ikke til min krop! Jeg synes også det er enormt irriterende når fremmede fyre i byen spørger om de er ægte eller silikone. Hvad får han ud af at vide det? Kan han sove bedre? Min kæreste er heldigvis mest til en god booty og det sætter jeg sku pris på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] problem med, at hendes store bryster altid kommenteres af andre – uanset hendes tøjvalg. Og Matilde skrev omvendt et blogindlæg i går om, hvordan hendes små bryster sørme også får kommentarer […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Jeg er ked af at du skal få hademails; internettet er fantastisk men den udstiller også de få, men højtråbende, forskruede individer der desværre findes i vores samfund. Men sej respons, jeg er komplet enig og jeg håber flere kvinder (og mænd) vil tage det til sig. Alts at andres mening ofte er et symptom på deres egen utilstrækkelighed. Er man glad for sig selv, skal man bare blive ved med at være det! Rock on!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Mine er også små, men jeg er glad for din bemærkning om at træning ikke gør dem større, for tænk hvor ondt burpees kan gør, hvis man har store bryster, og hvor besværligt cleans er med store bryster. På den anden side ville pushups blive lettere, hvis brystet havde kortere vej til gulvet, og til min frontsquat mangler jeg et sted at lægge baren. 😀
  Seriøst, dem der går op i hvordan andre ser ud i en sådan grad at de skriver hatemails…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian

  Ej et godt indlæg Matilde!

  Og hvad fuck sker der for en e-mail, jeg tror sgu han har verdens mindste pik… mener hjerne.!

  Jeg er glad for at du har fundet fred med dine bryster, og det siger jeg, fordi du har fundet fred med dit indre såvel som dit ydre! Det tror jeg er en inspiration for de piger der følger dig.

  ps jeg synes dine bryster er fantastiske!
  Fordi de er lige som de skal være, og du er glad for dem.

  Jeg er nu hellere ikke en “bryst-mand”, så jeg synes det er så synd for de piger, der får lavet større bryster. Og bagefter faktisk fortryder de har fået dem lavet, fordi de så er blevet for store.. 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønhedstips fra sundhedsbloggeren. WTF?