Hvorfor "Helse Matilde"?

Jeg har brug for at forsvinde. Men hvorhen?

12924452_1037210049658826_572968159539822866_n

Jeg har haft travlt det her år. Det havde jeg vist også sidste år. Men de første snart 4 måneder af 2016 har været vanvittige. Jeg arbejder omkring 28 timer på mit “almindelig” arbejde, arbejder omkring 30 timer på le blog, træner 8-10 timer, ser veninder, familie, tager til bloggerhejs, skal have sovet lidt og prøver at date lidt (sidstnævnte bliver prioriteret lavest…). Jeg elsker at have travlt og jeg kan godt lide når min kalender er booket. Men. Min mor hiver mig lidt i ørene og hun har ret. Jeg trænger til en lille ferie. Med hende. Men! Vi kan ikke beslutte os.. Valgene står imellem:

 • PRAG
 • BUDAPEST
 • BARCELONA

 

What to choose? Jeg er åben for alle tre. Vi er ikke typerne som gider at se seværdigheder (ja jeg skrev det..). Vi gider til gengæld godt at drikke kaffe på hyggelige caféer, cykle rundt på egen hånd, shoppe vintage, gå på loppemarkeder..

Hjælp! Har du været i én eller flere af byerne? Skriv endelig en kommentar – så kan min søde mor og jeg finde ud af, hvor jeg skal ligge og dase sammen med hende. Med rødvin i hånden. Naturligvis. Tak på forhånd!

15 kommentarer

 • Victoria

  Tag til Barcelona, det rammer alle de kriterier som du nævner ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Helt sikkert Barcelona!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Barcelona uden tvivl, og skulle vejret være godt kan man tage på stranden om ikke andet gå i vandkanten 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Barcelona. Jeg har ikke selv været der, men hvis jeg endelig skulle ud at rejse, skulle det helt sikkert være der! En fin blanding af kultur, shopping og afslapning (Y)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Helt klart Barcelona! 🙂
  En smuk by med alt i gåafstand – og selvom man ikke er kulturel er Park Güell altså et besøg værd, der er så flot! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg har været alle tre steder. Hver sin charme. Prag og Budapest får man meget for pengene, hvilket er super fedt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været alle tre steder, og det er tre skønne, charmerende byer med en masse hyggelige caféer, god mad og flotte, gamle bygninger.
  Hvis det skal være for også at dase, vil jeg nok anbefale enten Budapest, fordi man kan slappe af i byens mange termiske bade, eller Barcelona, fordi stranden er i gåafstand. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Nu har jeg ikke været i Budapest, men har været i Barcelona (2 gange) og Prag en gang. Ville klart vælge Barcelona. God mad, godt vejr, hyggelige gader, stranden. Men pas på tasketyve! Kender så mange der har fået stjålet deres ting i den by (inkl mig selv)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Helt klart Budapest!
  Den er i min optik den bedste af de 3 byer.

  Margrethe øen er et besøg værd med en lille “dyrepark” og en ca. 5 km løbesti runde om øen i “gummi asfalt” Det er der der sker noget på sports og fitness fronten.
  De termalske bade et en super oplevelse for krop og sjæl.
  Budapest har en virkelige nem og tilgængelig infrastruktur, som gør det let at finde rundt.
  Der er også mange loppemarkeder i Budapest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skipper

  Tag til Prag hvis I interessere jer for spændende historie, smuk arkitektur, god mad og sko af god kvalitet til billige priser.
  Dertil kommer et venligt folkefærd – et rejsemål I ikke vil fortryde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har været alle steder, og det er bestemt nogle dejlige steder! Barcelona er fedt da der er storby+strand og Prag er hyggelig og utrolig billig. Men får lyst til at foreslå Budapest, da det både har sine gamle markeder, utrolig billige madsteder, samt har sit dejlige kurbad!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Barcelona! Det er en dejlig dejlig by! Jeg var der i 2014 med 2 veninder, og vi levede af Sangria og Paella… Jeg kommer meget i London og Paris (som er mine 2 yndlingsbyer), og Barcelona er bare noget helt, helt andet – på den gode måde! Du vil bestemt ikke blive skuffet! Afsted med dig!

  Og lige et tip: Vi boede på et hotel lidt ”nordpå” (nord for Ramblaen, men det tog stadig kun 15 at gå derhen), og det kan helt sikkert betale sig! Der er meget mere liv i de små kvarterer hvor der også kommer mennesker der bor der, end bare ved de store turistattraktioner og hoteller lige midt i byen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke været i Barcelona eller Budapest, men kan bekræfte, at man får meget for pengene i Prag. Jeg var der i 2012 i maj måned, og det var super med sådan en uge dernede.
  Men hvis I er til varme, så tag Barcelona, som flere også anbefaler.
  Vigtigst af alt: hav en rigtig god ferie. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej 🙂
  Min favoritby over alle er Barcelona, men jeg er netop kommet hjem fra 5 dage i Budapest, hvilket jeg må indrømme virkelig også er en dejlig by!
  Fordelen ved Barcelona er nok at chancerne for godt vejr er lidt større.
  Men Budapest er virkelig en dejlig og flot by! Det er nemt at komme rundt (de fleste ting ligger i gå-afstand fra hinanden og alt er virkelig billigt (spiser man på en god restaurant er det under 100 kr pr mand). Derudover er Budapest også kendt for de mange kurbade, nu når i ikke lige er til at se en helt masse seværdigheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej Matilde
  Kan se folk har anbefalet Barcelona, da har jeg dog aldrig været..Men jeg har været i Budapest og tabt mit hjerte! Jeg ELSKER byen. Jeg har boet både i Buda og Pest og jeg elsker bare alt ved byen. Tror faktisk at jeg vil gøre mig selv den tjeneste at kigge efter et weekend ophold til efteråret. Håber du får en god tur hvorend din tur går til. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor "Helse Matilde"?