Scrub me tender

Selvforsvar – det burde alle lære!

Igår var jeg til kvindeseminar – fire timers kursus i selvforsvar. Jeg havde min søde veninde Vibe med og vi var begge meget spændte. Tanken har strejfet mig, når jeg går alene om aftenene. Tanken har strejfet mig når jeg går nede i fælleskælderen hvor jeg bor. Jeg har tænkt tanken når jeg en sjælden gang imellem møder en taxachauffør som er lummer og lidt for fremme i skoene. Og hvad fanden ville jeg stille op? Jeg er stærk som et bæst, men ville jeg kunne bruge de kræfter? Forsvare mig selv?

Markus Andersson er kampsports instruktør og ekspert i selvforsvar. Han havde sat kvindeseminaret op – fordi en af hans veninder blev overfaldet og seminaret havde kun kvinder som deltagere og havde fokus på kvinders selvværd, selvtillid og attiude.

Vibe og jeg mødte begge op med en forestilling om, at vi skulle se og afprøve forskellige teknikker. Jeg ville for eksempel gerne lære at svinge en mand over ryggen hvis han kom bagfra (lidt naivt, men det ser bare så badass ud! Vi blev overraskede. Det var mega hårdt. Vi startede med at løbe rundt i en rundkreds for at komme tæt på hinanden og langsomt blev øvelserne udvidet. Vi var sammen to og to og fik ellers lov til at afprøve at give albuer, slå så hårdt vi kunne, sparke og give knæ. Det var virkelig sjovt at prøve og ikke mindst en åbenbaring – for vi kunne jo godt. Alle kvinderne var enormt stærke – vi havde bare brug for at få teknikker og bevidsthed om, at vi kunne.

Det var hårdt, jeg svedte og jeg havde ondt alle steder. Jeg har sovet som en sten i nat og har sovet i 11 timer. Det sker aldrig. Vibe er gul og blå. Jeg kan ikke tage tøj på uden at skære ansigter. Men. Jeg er så glad for at jeg deltog. Jeg har nu bevidstheden om at jeg kan forsvare mig selv. Det giver fandeme tryghed.

Læs mere her – Markus holder endnu et seminar om en måneds tid. Det koster 400 kroner og jeg kan varmt anbefale det! Jeg slæber min mor med, hvis jeg kan få lokket hende!

4 kommentarer

 • Rebekka

  Det lyder vildt fedt! Men jeg kan ikke se på hans hjemmeside, hvornår han holder kurser og hvordan man tilmelder sig? Ved du noget om det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Jeg tror det kommer på hans hjemmeside – jeg skal nok også dele det på min facebook når der er dato på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kunne være, at jeg skulle tilmelde mig det! For det må virkelig give en tryghed i nattelivet 🙂
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har haft præcis samme tanker som dig, og undersøgt sådan nogle kurser! Men alle utroligt dyre, så 400,- er jo ingenting! Jeg vil helt sikkert deltage i det næste.. Tak for et godt tip! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scrub me tender