Det er aldrig pinligt at bede om hjælp

Vibe’s tarte tatin med rødløg, timian og gedeost (fordi man aldrig kan få for meget gedeost!)

IMG_0637IMG_0646IMG_0647
Vibe var faktisk min kollega i lang tid, før jeg fandt ud af hvor sød og dejlig et menneske hun er. Det er de fleste af mine kollegaer, men der er noget særligt ved Vibe. Vi passer godt sammen, har samme humor, vi kan ævle i timevis og så spiser vi enormt meget mad sammen. Jeg er desuden ved at lære Vibe at drikke rødvin – hun er lærenem. Forleden kom hun hjem til mig og i mens jeg var i bad efter træning, lavede hun mad til os. Det var fantastisk! Jeg havde helt glemt hvor hyggeligt det er, at andre laver mad til en. Jeg følte mig enormt forkælet. Også fordi der var gedeost i lange baner. Bestemt også derfor. Vibe påstår at retten er nem og det tror jeg egentlig også at den er – det tog hende ikke lang tid og det smagte helt vidunderligt. Det er det bedste måltid jeg har fået længe. Har du lyst til at prøve (eller måske lave mad til en veninde) så skal du bruge:
  • 50 gram sukker,
  • 50 gram smør,
  • 5 rødløg skåret i 3 dele,
  • et godt skvæt balsamico,
  • en rulle butterdej,
  • frisk timian,
  • 1-2 ruller gedeost (afhængig af hvor osteglad man er..)
Forvarm ovnen til 210 grader, kom smør og sukker i en pande der kan tåle at komme i ovnen (en som ikke har plastikhåndtag). Smelt smør og sukker. Læg rødløgene tæt med skæresiden nedad. Hæld et godt skvæt balsamico ved og lad det stege i en 10-15 min – uden at røre. Skær gederullen ud i skiver og placer dem oven på løgene, og drys en masse frisk timian udover. Butterdejen lægges over løgene og osten. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanterne og klemmes fast. Bag den i panden i ovnen i 20 min. Tag den derefter ud af ovnen, vend den ud på fad og server med frisk timian på toppen og en frisk salat. Og eventuelt rødvin.
Tak for mad søde Vibe – kom endelig snart igen!

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er aldrig pinligt at bede om hjælp