Jeg gider ikke. Jeg magter det ikke. Hvad kan du gøre når motivationen svigter?

Sponsoreret

13165924_10207977890297592_1909935925054252736_n

Jeg havde egentlig tænkt mig at jeg skulle løbe igår morges. Jeg havde endda lagt tøjet frem, sat uret og havde lavet en ny playliste på min telefon. Og da uret ringede – magtede jeg det ikke. Jeg gad simpelthen ikke. Fordi jeg lå så godt, fordi solen var stået op og varmede mig igennem vinduet, fordi fuglene sang og dagen langsomt var gået i gang. Og fordi jeg kunne ligge en time mere, hvis jeg ville. Og det ville jeg. Derfor slukkede jeg vækkeuret og sov videre. Det var skønt. Og jeg synes også at der skal være plads til, at lade være. Fordi det skal være sjovt og dejligt at træne og vigtigst af alt: så skal det give dig noget. Og igår morges gav det mig noget at lytte til fuglekvidder.

Når motivationen svigter – som den helt naturligt vil gøre engang imellem – hvad kan man så stille op? Det er nok et af de spørgsmål, som jeg får stillet oftest. Og jeg har ikke et klart svar – for motivationen kan svigte af mange forskellige årsager. Igår da jeg valgte at sove længe og lade være med at løbe, valgte jeg i stedet at lege mig igennem dagen. Jeg er så heldig at arbejde med børn og vi har tilfældigvis idræt om onsdagen. Derfor fik jeg leget mig igennem dagen og fik bevæget mig – og det gav mig noget. Dels fordi jeg var sammen med børn som jeg elsker og dels fordi at jeg ikke opdagede at jeg trænede. Fordi det var sjovt og en leg.

Jeg datede en fyr for noget tid siden, som sagde at jeg skulle løbe som et barn. Når han løber ture hopper han over bænkene i parken, han løber baglæns, han laver gadedrengehop og han laver koldbøtter. Det har jeg faktisk prøvet og det virkede på min motivation – fordi det blev til en leg. Og det er grænseoverskridende at ligge og lave koldbøtter midt i parken. Men hvad betyder det hvad andre tænker om dig? Skidt pyt med det.

13230206_10207977890857606_2633450650114369289_n

Så min løbetur onsdag (tidlig) morgen blev i stedet til nogle timers leg med søde børn. Og da jeg kom hjem fra arbejde gik jeg en rask tur med min gode veninde. Vi sluttede turen af med at sidde i dagens sidste solstråler, arm i arm og dele en Cult protein, som jeg havde med. Jeg kan godt lide den med mandarin. Har du smagt Cult’s nye produkter? Tjek dem ud her hvis du har lyst! Dagens træning altså til noget andet, end jeg havde planlagt. Og hvad så? Jeg kom ud i det dejlige vejr og dét var faktisk det vigtigste for mig.

Måske du ikke har et arbejde med børn, men så gå en tur i stedet. Lav noget let træning hjemme i stuen, f.eks. 10 minutters planke, sit ups, push ups og høje knæløft. Så har du fået pulsen op – og lidt er bedre end ingenting. Motivationen vil komme og gå, sådan er det bare. Sådan er livet og det er bestemt en kunst at holde motivationen oppe. Måske har du børn? Så leg med dem i stedet. Der vil altid være dårlige træningsdage, det kan ikke undgås. Der er altid en dag imorgen. Der skal være plads til dårlige dage, ellers vil du aldrig have gode. Træning skal gerne være lystbetonet og aldrig en straf. Igår mærkede jeg efter og det er sundhed i min verden.

Sponsoreret

1 kommentar

  • Louise Cecilie

    Hvis motivationen en dag svigter mig, så dropper jeg den dårlige samvittighed. Den hjælper alligevel ikke en. Efter at have trænet i nogen tid nu, så ved jeg at den kommer igen. Jeg glæder mig over de små sejre i min træning, at det skal være sjovt og sundt! Tak for inspirationen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vibe's tarte tatin med rødløg, timian og gedeost (fordi man aldrig kan få for meget gedeost!)