Sange jeg lytter til når jeg skal tage mig sammen

Kaffe moments

Sponsoreret indlæg

IMG_0600

Jeg har været så heldig at få lov til at være kaffe-ambassadør for Nescafé – hvilket jeg er enormt glad for. Dels fordi jeg gerne vil udbrede budskabet om, at instant kaffe faktisk er rigtig kaffe og hvor meget Nescafé egentlig gør for kaffebønderne, miljøet og jorden. Dels fordi jeg elsker kaffe. Jeg elsker kaffe så meget at det tit er det første jeg tænker på, når jeg slår øjnene op om morgenen. Min bedste veninde Maja er storforbruger af kaffe og det er bestemt også på grund af hende, at jeg er blevet så glad for kaffe. Når vi er sammen er det altid sammen med kaffe. Derfor er kaffe også forbundet med hygge og nærvær for mig.

Vi er flere og flere som drikker kaffe – de lande som før primært har drukket te, er i højere og højere grad begyndt at få smag for kaffebønderne. Og det kan mærkes på kaffetræerne. Derfor er jeg også glad for Nescafé – fordi de planter 220 millioner kaffetræer fra 2010 og frem til 2020. Man kunne fristes til at tænke at de planter træerne, for at tjene flere penge – men faktisk er der ikke noget krav fra Nescafé om at kaffebønderne sælger bønnerne fra træerne til dem. Nescafé udlærer og underviser kaffebønderne så de bliver bedre til at passe træerne, spare vand og udnytte produktionen bedst muligt. Fra 2010-2013 blev hele 200.000 kaffebønder uddannet og i samme periode producerede Nescafé 257.000 tons bæredygtig kaffe. Nescafé er verdens største kaffefirma og med den title følger et ansvar – og det mener jeg at de tager på sig – netop derfor har jeg også sagt ja til samarbejdet.

IMG_0586

Sjove og overraskende kaffe facts:

  • I ét glas nescafé er der bønner fra ét år, fra ét træ. Er det ikke vildt? Siden jeg fik det at vide er jeg virkelig begyndt at tænke over ikke at hælde noget kaffe ud, men drikke den imens den er varm. Det andet er da virkelig spild! Et år! Jeg er stadigvæk helt overrasket over de tal.
  • Nescafé er nok lidt misforstået – mange tror fejlagtigt at kaffen er fuld af tilsætningsstoffer og er lavet på en kemisk måde. Nescafé består af kaffe og kun kaffe og er frysetørret. Det er faktisk en gammel metode, som de brugte i gamle dage, når de var ude og arbejde i marken. Meningen var at lave kaffen til små firkanter, men det lykkedes aldrig. Nescafé er derfor en ældgammel metode og indeholder altså kun kaffe.
  • 58% af danskerne foretrækker en mild og rund kaffesmag – 42% foretrækker en mere fyldig og intens smag. (Jeg troede at jeg var i første kategori, men jeg elsker Nescafé Black, så jeg hører under de 42%).
  • 475 millioner kopper Nescafé drikkes der hver dag over hele verden.. Jeg står for 2-4 af dem!
  • Der drikkes 5.500 kopper hvert sekund. Derfor er det også så vigtigt at Nescafé planter nye kaffetræer!

Hvornår drikker du kaffe? Og hvem drikker du gerne kaffe med?

 

Sponsoreret indlæg

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sange jeg lytter til når jeg skal tage mig sammen