Det laver jeg når jeg ikke er i træningscenteret men gerne vil være aktiv

Dolce far niente

13256294_10208085470427028_8429861318399309627_n

Dolce far niente. Hvem der bare kunne tale italiensk. Jeg synes at det er så smuk et sprog og i mit næste liv skal jeg lærer at tale det. Jeg så forleden Eat, Pray, Love med Julia Roberts. Jeg har set den mange gange og jeg elsker den simpelthen. For det første er jeg vild med Julia og for det andet elsker jeg den rejse hun gennemgår i den film. Knust hjerte, ulykkelig kærlighed, at være alene med sig selv. Se den, hvis du ikke allerede har tudet over adskille scener fra den film.

Og hvad betyder det italiensk vrøvl så? Dolce far niente betyder det søde ved ikke at gøre noget. Og sikke en smuk sætning. Kan du dét? Kan du lade stå til og bare være? Jeg er et klassisk eksempel på ikke at kunne sidde stille og bare være til. Jeg foretager mig altid noget, på en eller anden måde. Jeg har altid planer. Jeg kan godt lide når min kalender er booket. Jeg kan godt lide at have mange aftaler og jeg kan rigtig godt lide at sætte flueben, når jeg har gennemført noget jeg skulle. Jeg bliver aldrig typen som mediterer og det der mindfulness er bare ikke rigtig noget som bider på. Jeg har krudt i røven. Jeg vil lave ting, opnå ting, lave alting. Men den sætning har jeg alligevel tænkt en del over – dolce far niente. Jeg er begyndt at læse bøger igen. Jeg har ikke læst siden min lillebror døde. Før læste jeg meget. Nu har jeg genfundet glæden ved at læse. Ligge i græsset, i solen og læse om alt fra kærlighed til blod og mord. Jeg er blevet bedre til at lægge min telefon fra mig, slukke computeren, slukke radioen og bare gå rundt i min lejlighed og nusse, ordne og kigge ud af vinduet. Og jeg er blevet bedre til at lave ingenting, fordi der er ved at være ro på, indeni. Jeg skal ikke længere flygte fra en smerte og fra grimme, uudholdelige billeder. Jeg er ved at finde frem til hende jeg var før, før død og ødelæggelse. Og jeg vil dyrke dolce far niente. Fordi det gør mig glad. Og fordi det er sundt for mit sind og for mit indre. Og fordi jeg mere og mere kan holde ud at være til stede i mig selv.

Prøv. Prøv det der med at nyde at lave ingenting. Det er der du lever.

4 kommentarer

 • Ida

  Smukt indlæg. Jeg har længe gerne ville se Eat, Pray, Love, nu må jeg lige tage mig sammen og få det gjort! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  og mindfulness bider ikke rigtig på? 😉 Synes nu ellers du lige har beskrevet det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke set filmen, men det er da en virkelig smuk tanke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Lækre guns M!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det laver jeg når jeg ikke er i træningscenteret men gerne vil være aktiv