Derfor er jeg fysisk

“Ej hvorfor har du ikke en kæreste??!”

13413098_10208193730173454_3589922125905974972_n

Hvis jeg fik ti kroner hver gang jeg fik det spørgsmål. Så behøvede jeg nærmest ikke at arbejde (ejj okay overdrivelse fremmer forståelsen, but still). Jeg bliver i hvert fald spurgt én gang om dagen – minimum. Det kan være på arbejdet, til træning, af familien, mine veninder, folk i toget (jep. F-linjen er et eventyr..). Og hvad svarer jeg så? Jeg har forskellige versioner:

 

 • Jeg føler ikke rigtig at jeg er klar endnu” (efter mit hjerte blev sprunget til atomer i sommer, du ved). Til dét svar siger folk tit: “ej nu må du da være kommet videre?“. Jeg er videre på sin vis, men jeg er bare ikke klar til at åbne mig igen og jeg gider ærlig talt ikke at have en kæreste, bare for at have en.
 • Jeg har ikke tid“. Hvilket nok til dels er lidt en løgn, for hvis jeg mødte den rigtige ville jeg gøre alt i verden for at have tid. Men. Jeg har travlt med alle mulige andre ting lige nu, jeg er vist i gang med at realisere mig selv, som det så populært kaldes. Og det vil jeg egentlig gerne gøre lidt mere.
 • Mænd er svin” (dén bruger jeg ret tit). For jeg har da virkelig fået brændt nallerne det seneste år. Søde mænd – de er søde i starten i hvert fald, og pludselig får de en hjerneblødning og er nogle narrøve (eksempel: “jeg ville egentlig bare gerne se den numse nøgen“. Ja den er god nok, den har jeg fået serveret. Der var også en som tog billeder af mig, mens jeg var i ikke særlig flatterende situation. Jep. Jeg har været igennem kvoten af lorte mænd. I hope). Ja der har været et par stykker og jeg trækker mig hurtigt, for jeg skal fandeme ikke ned og bide i græsset igen. No way. I kølvandet på et svin af kaliber slettede jeg også tinder, hvilket jeg ikke har fortrudt.
 • Jeg tør ikke“. Som nok er den der er mest sand. Jeg tør fandeme ikke blotte mig igen. Det gjorde simpelthen fysisk ondt at komme over min ekskæreste og hvor har det kostet blod, tårer og en helvedes masse rødvin at komme mig over dét tab. Det gør jeg bare ikke igen. Lige foreløbig.

Min far sagde engang: “Forestil dig at du er på en fodboldbane. Du er den eneste på holdet og du skal derfor beskytte målet, således at det modsatte hold ikke scorer. Du kan sagtens blive i målfeltet og sørger for at ingen kommer forbi dig, men du kan også tage chancen og forsøge at score på modstanderens mål“. Jeg har så ofte tænkt på det billede, som min kloge far malede for mig den dag. Han har jo helt ret. Jeg får jo ikke noget ud af, at være lukket og utilnærmelig – det kan jeg godt se logikken i. Sandheden er bare at det er det eneste jeg kan finde ud af, lige nu. Og det er en fase og jeg ved at jeg kan mærke når jeg ikke har lyst til at blive nede i målet mere. Og den tid kommer – snart. Men lige nu sørger jeg for at ingen rammer mit mål. Er du samme sted i dit liv, så er du ikke alene. Jeg er der. Mange andre er der. Det er helt naturligt efter en kærligheds-røvfuld. Vær i det, prøv at nyd at du er alene og hav tålmodighed. Det kommer når det kommer.

8 kommentarer

 • Lene

  Jeg har været der. Var i gang med at bygge hus med min ex. Alt var hyggeligt indtil han var utro.
  Der gik længe før jeg var klar. Men efter halvandet år mødte jeg min nuværende fantastiske kæreste

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Puha, den må have været hård at komme igennem. Hvor er du stærk og tak for at give mig håb 🙂 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Uha ja, den får jeg også ofte. Og det er så svært at svare på, fordi jeg ved sgu ikke hvorfor jeg ikke har en kæreste! Jeg er sgu ret sød, sjov, og dejlig, jeg fortjener en kæreste, så hvorfor ingen er bidt på endnu forstår jeg ikke!

  Værre er det når min Mor siger at jeg “bare er kræsen, for hvis du ville kunne du sagtens få lige hvem du ville have!” Nårh jamen, hvis det er rigtigt Mor, hvorfor er det så lige at ham jeg gerne ville have og dele mit liv med, IKKE ville have mig?
  Ja, jeg er også lige kommet ud af et forhold og er stadigvæk lidt bitter. Mænd er sgu dumme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Damn han troede sikkert, at han virkelig var sexet, ham der smed den kommentar. Siden hvornår har “jeg vil bare gerne have sex med dig” haft den ønskede virkning.. Forresten hvis billedet ikke blev taget i offentligheden, kan du henvise ham til straffeloven og sige, at han godt lige kan tage at slette de billeder igen. Jeg ved ikke om du har været uheldig eller om det er nutidens standard.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange kaster sig lynhurtigt ud i noget nyt og ‘bruger’ det til at komme over sorgen. Derfor forstår de ikke os, der har brug for at hele alene.
  Jeg får den også tit. Nu er det lidt over 3 år siden. Min eks skred da jeg blev syg, efter 10 år sammen. Det svigt er så stort, at det kommer til at tage længere tid endnu og det er nødt til at være ok , for jeg er i dén grad blevet klapset så meget af ‘kærligheden ‘ at jeg ikke skal have flere tæsk lige forløbig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Brændt barn skyr ilden”, som man siger…

  Ingen tvivl om, at en del mænd trænger til en opdatering af deres kæreste-tanker. Som om de stadig kører på Windows 95 mens alle andre for længst har opdaget Windows 10. Det er simpelthen fordi mange kvinder finder sig i ting, de ikke bør finde sig i. Giv den slags mænd et kæmpe los i r*ven ud af klappen, og sørg for, de aldrig gør det igen. Det må være det bedste råd at give, for I skal ikke finde jer i den slags.

  Da jeg skrev min e-bog Kend din kæreste var det netop for at forandre kærligheden og hele fokus for alle par, men mange læser det slet ikke. De tror åbenbart stadig de er Guds gave til kvinderne – og så må de have de klø de møder. På samme måde er der så også kvinder, der ikke opfører sig pænt – men det har som regel andre årsager end ‘at de kun vil i bukserne på én.’

  Anyway, godt du giver dig selv tid. Det skal nok komme. Tro på det <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Buster

  Jeg ved ikke helt hvorfor jeg skriver. Jo det er givetvis fordi jeg selv er i knæ. Og måske har brug for at fortælle nogen om det. Er det forkert? I marts sidste år trådte PIGEN ind i mit liv. Hun var det skønneste smukkeste og mest vidunderlige menneske jeg nogensinde havde mødt. Vi havde det fantastisk sammen det første halve år.. Og jeg elskede hende.. Det gør jeg stadig.. Men jeg kunne bare mærke at hun var noget helt specielt. Jeg har haft 2 forholdsvis lange forhold før hende. 5 og 7 år. Men med hende her kunne jeg bare mærke at der var noget helt helt andet. Men min indgangsvinkel til hende og os var smadret. De 2 foregående forhold, var endt i utroskab, (fra deres side) så jeg har virkelig haft svært ved at tro på den. Den evige og ægte kærlighed. Og som tiden gik kunne jeg mærke, at jeg aldrig før, havde modtaget så meget kærlighed. Jeg havde aldrig følt mig så elsket. Men jeg følte ikke jeg fortjente den. For jeg troede jo ikke rigtig på den mere….. Som tiden gik, blev jeg et dårligere og dårligere menneske overfor hende. Og skubbede hende længere og længere væk. Men jeg skubbede hende væk og lukkede ned for mit hjerte for at beskytte hende… Det lyder så tåbeligt, men jeg følte virkelig ikke at jeg havde fortjent hende… Hun var alt for go til mig… Da dagen så kom, og hun gjorde det forbi, så blev jeg ked af det. Virkelig… Men samtidig også lidt lettet. For så fik hun da i det mindste fred, og slap for mig…. Men så gik det op for mig. Det eneste hun ikke ville slippe for, var altså mig. Hun satte noget i gang i mig. Jeg havde i alt for mange år, drukket for meget, mest for at kunne holde mig selv ud. Jeg havde ikke passet på mig selv og min krop. Og jeg havde lukket mit hjerte ned….. Men hun formåede at åbne det op.. Jeg stoppede med at drikke, og jeg begyndte at dyrke min krop. Men det at hun åbnede mit hjerte, er så dejligt på den ene side, men også så forbandet farligt på den anden side. For det var jo mit forsvar. At lukke ned for mine følelser.. Ikke vise kærlighed. I alt fald ikke for meget… Men det gik op for mig, og det virker så logisk nu, at det eneste hun ønskede, det var mit hjerte. At jeg åbnede op….. Men nu har jeg aldrig været så bange før, som jeg er nu…. Så bange for at skulle åbne det op, fordi jeg nu har fundet ud af hvor smertefuldt det kan være, når nogen knuser ens hjerte.. For hun er uden tvivl mit livs kærlighed, også selvom jeg kun nåede at være sammen med hende i et år. Så er hun mit livs kærlighed… Men jeg er så bange for at åbne mig igen…………..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Buster
   En kvinde der trykker på den knap, der får dig ned med flaget er IKKE kvinden i dit liv, og hun fortjener ikke status som ‘dit livs kærlighed’ – det ville man aldrig gøre på dén måde.
   Voksne mennesker taler sammen, og afslutter tingene ordentligt. Selv hvis man bliver rigtigt uvenner, kan man som minimum godt behandle hinanden ordentligt.
   Konkret skal du dog være opmærksom på ikke at falde tilbage til alkohol. En god grundregel er aldrig at drikke, hvis ikke man er i godt humør. Så er man aldrig i tvivl.

   Det er snart 18 år siden jeg mistede en dejlig kvinde på utroskabskontoen, men jeg lod aldrig bagagen flytte videre. Tværtimod. Jeg lærte at forholde mig til HENDES utroskab – ikke at generalisere til at sådan var alle kvinder nok, fordi hun jo….

   Med andre ord: ud af den negative tankespiral, og hvis jeg må foreslå dig en rigtig god bog så er “13 ting mentalt stærke ikke gør” absolut den mest anbefalelsesværdige for, at du kommer godt videre. Held og lykke, Buster

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor er jeg fysisk