#gunshow del 2

Jeg har taget en beslutning

13265977_10208085471867064_2568392709753200942_n

Som altid når jeg skriver disse ærlige og usminkede indlæg – så har dette indlæg taget mig tid at skrive. Jeg har haft ordene oppe i hovedet længe. De har bare været længe om at komme ud på skrift. Jeg hader egentlig at jeg skal skrive mere om dét – at være ked af det, være i forbandet sorg og have ondt i livet.

Jeg skrev status forleden og jeg har det bedre – det har jeg virkelig. Dog har jeg været nødt til at ændre nogen ting i mit liv, som jeg har været længe om at indse. For når jeg drikker, så drikker jeg for meget. Jeg kan simpelthen ikke styre det. Jeg tror at det har noget at gøre med, at jeg ikke er helt glad indeni. At der er så mange traumer og ulykkelig billeder, som altid vil være der, men som langsomt vil fylde mindre og mindre.

Når jeg så drikker, så bliver det for meget for mig. Og så drikker jeg til jeg ikke husker mere. Og så er dagen efter helt forfærdelig, fordi jeg ikke kan huske hvad jeg har lavet. Hvad jeg har sagt, gjort, hvem jeg har talt med, hvad jeg har sagt. Og det er nok en af de værste følelser, jeg kender. Og det skal være slut. Dermed ikke sagt at jeg ikke vil drikke og tage ud længere – for det elsker jeg. Altså at feste og danse. Men jeg vil ikke længere drikke så jeg segner. Det er uansvarligt og pisse irriterende overfor dem som jeg er sammen med, som selvfølgelig bliver bekymrede.

I efteråret, da jeg havde det rigtig slemt, drak jeg meget og jeg drak alene. For at kunne falde i søvn, uden at græde, for at bedøve at det gjorde ondt indeni. I løbet af de sidste par måneder har jeg haft sådanne ture igen og der er intet så ensomt som at drikke sig fuld alene. Det er ikke fordi jeg drikker to flasker rødvin, og det er ikke så meget at jeg falder om. Men jeg drikker mere end hvad der er naturligt og “normalt”. Et enkelt glas rødvin eller en øl om aftenen synes jeg er fint – men ikke som formål at blive bedøvet.

For det er ikke vejen frem – selvom pausen fra sorgen er rar. Men jeg vil ikke længere. Derfor er det slut med at drikke når jeg er alene, også selvom det er et enkelt glas eller en enkel øl. Jeg vil kun nyde alkohol sammen med de mennesker som jeg elsker og hvor jeg er tryg. Og jeg vil ikke drikke til jeg ikke kan huske eller gå på benene. For det er fandeme både usexet, selvskadende og dumt. Og jeg kan godt klare at mærke følelserne og sorgen nu – for jeg er på vej videre og jeg er nået langt. Det er en lang, lang proces at lære at leve med sorgen. Men jeg er ved at blive gode venner med sorgen, om man vil. Og det skal foregå uden alkohol. For jeg er stærk nok til at lade være og jeg er stærk nok til at klare det uden. Jeg vil ikke bruge alkohol som en ven i min sorg. Den hjælper mig ikke, jeg vil klare det selv. For det kan jeg.

Tak fordi I altid tager godt imod min ærlighed. Det er svært at skrive, men hjælper at dele. Du er aldrig alene. Pas på dig selv. Kys.

5 kommentarer

 • Stærkt! Jeg tog den samme beslutning for nogle år siden efter at være røget ind med ambulance pga alkoholforgiftning til en unifest, uden id eller noget som helst, kun en lille kjole. Jeg vågnede op og anede ikke hvad der var sket, og kunne ikke huske min egen fødselsdato. Wake-up call ! Derefter besluttede jeg mig for at droppe de stærke sager som shots (gør mig meget skør) og holde mig til vin og øl. Samtidigt ville jeg lære at NYDE alkohol, hvilket jeg aldrig havde prøvet før. Det var altid enten-eller: perioder med total afholdenhed efterfulgt af drukture.kunne også sagtens kværne en flaske vin alene, netop som bedøvelse. Men efter et par år hvor jeg har øvet mig i at tage èt glas vin for selskabets skyld, er jeg nu godt på vej til at kunne nyde det 🙂 så jeg synes det er super godt at du ikke bare bliver afholdsmand (kvinde), for alt det der enten-eller er altså skadeligt for nogle af os. Og jeg tror faktisk vi minder en del om hinanden. Nå, held og lykke med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kris

  Din selvindsigt såvel som styrke til at handle er beundringsværdigt – håber du inspirerer mange andre til at tage skridt mod det liv, de gerne vil have! Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har også stoppet helt med at drikke, netop fordi at jeg brugte det som forsvar mod angst. Og det er altså helt vildt, jeg har ikke haft et decideret angstanfald siden jeg stoppede. Jeg tabte mig med lynets hast, er mere klar i mine tanker og i langt bedre form. Alkohol er virkelig virkelig dårligt for kroppen. Måske jeg en dag vender tilbage til at tage en drink eller lign, men jeg synes, at alle med angst bør prøve at droppe det – det gjorde en altafgørende forskel for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvor er du stærk og modig. Din selvomsorg er kun sund og bliver rigtig godt for dig i længden. I 2011 tog jeg en beslutning om ikke at være overdrevet fuld mere. Siden da har jeg drukket, ja, men kun været småfuld. Lige til en dag i efteråret sidste år, hvor jeg mistede kontrollen fuldstændig med black out m.m. Det var ikke sjovt.

  Så nu holder jeg lidt øje igen og går efter “småsnalret” og max 4 (stærke) drinks på en aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  .. Og her gik jeg og troede at jeg var den eneste, som havde det på den måde!
  Jeg kan genkende rigtig meget af det du skriver, og jeg har også taget samme beslutning som dig. Jeg vil IKKE lade mig selv opføre mig så uansvarligt. Følelsen af at drikke sine sorger væk, får kun tingene til at blive værre..
  Beslutningen om at stoppe med at drikke så jeg sejler, er den bedste beslutning so far. Jeg er i hvert fald blevet et meget gladere menneske 🙂 God vind til dig og tak for en fantastisk blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#gunshow del 2