RF2016

Jeg har veninde som bager

IMG_0825

Jeg har mange, dejlige veninder. V er én af dem og udover at være sød og skæg så bager hun som en drøm. Og laver altid mad fra bunden. Ikke noget med take away mad sammen med hende. Hun laver sågar opbagt sovs og så er hun glad for at bruge smør i sit bagværk. Og dét er grund nok til at elske lille V. Forleden blev det til rabarbertærte i mit snart færdige køkken – V var ikke helt tilfreds, det var mine smagsløs til gengæld.

IMG_0802 IMG_0806 IMG_0809 IMG_0816

This is how we party:

  • Mørdej: 225 gram smør, 3 æggeblommer, 185 gram sukker, 375 gram mel, 1,5 tsk. bagepulver. Smør og æg masseres ind i de resterende ingredienser til dejen er homogen og kan samles. Sæt den på køl i en times tid. Efter køletid tages mørdejen ud og 1/3 del af dejen trykkes ud i en smurt tærteform (23 cm), herefter hældes fyldet i og dernæst rabarberkompot. Til slut rulles den sidste mørdej til lange strimler som du kan ligge i en form for fletværk over kagen. Bag den i 30 minutter ved 200 grader og spis den med flødeskum, is eller creme fraise rørt med vaniljesukker.
  • Rabarberkompot: 600 gram skåret og renset rabarber og 60 gram sukker. Kompotten koges til rabarber er mørt og kan godt være temmelig våd – hæld den igennem en si og drik saften som ekstra treat.
  • Fyld: Pisk 3 æggehvider stive og vend dem i 100 gram knuste makroner.

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RF2016