10 ting jeg elsker ved at være single

Matilde mod Matilde

IMG_1350

Jeg er min egen værste fjende – og det kender du garanteret. Det er mig som presser mig selv i alle livets facetter. Når det handler om hvordan min lejlighed ser ud når der kommer gæster, hvordan jeg spiser, hvordan jeg ser ud når jeg bevæger mig udenfor, hvor meget jeg får trænet, hvor meget jeg får set mine veninder, min familie, hvor meget alt muligt. Det skal helst spille tip top. Sådan er det sku’ nok at være kvinde – min fordom er i hvert fald at vi kvinder er hårdere ved os selv på det punkt, end mænd. Jeg er blevet bedre til at slappe (fucking) af og jeg støvsuger ikke så ofte mere, som jeg har gjort. Ofte har jeg ikke rigtig noget i køleskabet og jeg kan snildt slappe af selvom der er rod, vasketøjskurven er fuld og mit hår burde blive vasket. Det er rart – men det har også taget både tid og det er bestemt også én af de ting jeg har taget med mig, efter at have været i sorg. De ting mister værdi og det er jeg rigtig glad for.

Når det kommer til træning er jeg hård imod mig selv. Det har jeg altid været og jeg tror ikke udelukkende at det er en skidt ting – for jeg formår virkelig at presse mig selv og det er en god egenskab, når man træner på egen hånd. Jeg hopper generelt aldrig over hvor gærdet er lavest, slet ikke når det kommer til min træning. Men jeg trods alt ændret mig en smule på det punkt. Jeg kan mærke at jeg ikke sammenligner mig selv med andre kvinder i så høj grad, som jeg tidligere ellers har gjort. Jeg var god til at slå mig selv oven i hovedet under træning og det var altså ikke motiverende. “Hun løb hurtigere end jeg“, “hun kan løfte mere end jeg“, “hendes tights bliver ikke gennemsigtige som mine gør fordi hendes bagdel er mindrebla bla bla. Du kender det måske. Det tror jeg at du gør. For det er vi nemlig også rigtig gode til, os kvinder. At tale skide grimt til os selv. Ofte tror jeg at vi gør det, uden at vi lægger mærke til det. Fordi det er en indgroet vane. Fordi vi har gjort det i så mange år.

Jeg blev træt af det. Det har jeg været længe. For jeg elsker at træne og det skal jeg ikke få ødelagt for mig selv, bare fordi jeg ikke lever op til mine egne helt umulige krav. Så når jeg får grimme tanker om mig selv, så siger jeg til mig selv (håber ikke at den sætning var alt for skizo): “Stop dig selv. Du er lige præcis som du skal være og husk på hvor langt du er nået“. Det lyder banalt og måske en smule dumt. Men det virker. Jeg tænker f.eks. helt konkret på dengang jeg ikke kunne tage en eneste armbøjning. Nu kan jeg tage 40 på tæerne i træk – uden problemer. Det er dét vi skal huske os selv på – hvor vi startede. Vores udgangspunkt. Du startede et andet sted end kvinden ved siden af dig, derfor er du også et andet sted. Husk det. Og nyd din træning, brug den som et frirum og slap af omkring dig selv. Det er ikke en konkurrence. Du kan altid tale grimt til dig selv bagefter (det er svært at stoppe helt, det er i hvert fald min erfaring) men hold en pause mens du træner. Du træner for fanden – allerede der har du sejret.

 

3 kommentarer

 • Mona

  Har skrevet en mail da du skrev jeg havde vundet nogle sol produkter og har aldrig hørt noget siden ? 🙈🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   De er vist på ferie lige nu – men de kommer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Det er først skizo, hvis hører stemmer der omtaler dig i tredje person 😉 sådan lærer vi det i hvert fald i psykiatrien.
  Godt og super relevant indlæg. Du er så skide almindelig og jeg elsker det. Det er rart. Du er perfekt som du er og det er vi andre også – vi skal bare huske det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg elsker ved at være single