UDSALG + 20% på udsalgsvarerne = smilende Matilde

Tør du at træne foran andre?

AT8V7303

Èn af de ting som jeg holder allermest af, ved at skrive denne blog er jer. Og de mails, beskeder og kommentarer i skriver til mig. Jeg læser dem alle og jeg forsøger at svare dem alle.

De sidste par måneder har jeg fået mails fra piger og kvinder som deler samme problem: de tør ikke træne foran andre. Fordi man ikke er smuk mens man træner, fordi man får folder på maven, ser tyk ud i tights, ikke kan finde ud af øvelserne, ikke er så stærk som hende ved siden af.

Jeg kender det udmærket. Og jeg var angst da jeg skulle træne i Værkstedet for første gang – fordi jeg var så bange for at gøre noget forkert, dumme mig, se amatøragtig ud. Min erfaring er dog at det bliver bedre efter første gang. Og alle har været nye – den sætning hjælper mig altid meget. En pige skrev til mig at alle hendes veninder trænede sammen, men at hun ikke turde melde sig ind, fordi hun var bange for at blive til grin og skille sig ud. Og hun ville så gerne træne sammen med sine veninder. Jeg skrev til hende hun bare skulle gøre det. Og hvad så hvis nogen griner? Hvis de gør – så siger det absolut meget mere om dem end om dig. Og skal andres mening afholde os fra at lave nye ting, udfordre os selv? NEJ! Jeg tror ofte at vi bilder os selv ind, at andre tænker og taler om os, hvilket jeg egentlig sjældent tror at de gør. Så speciel er du altså ikke – forstå mig ret.

Jeg forstår godt at det kan være skræmmende at gøre noget helt nyt, at prøve noget som man intet kender til – men jeg synes at du skal gøre det. Fuck om du får folder på maven, falder over vægtstangen, ikke kan gennemføre fordi du hoster dit hjerte op, fuck det hvis du kaster på i skraldespanden foran alle (sidstnævnte er jeg ikke stolt af, men jeg døde ikke af skam). Det betyder ikke så meget hvad andre mennesker tænker om dig. De kender dig ikke og det er slet ikke sikkert at de gider at bruge deres tid på at tale om dig. De har nok i sig selv. Kast dig ud i det – jeg ved at du kan!

Jeg har skrevet meget om selvværd, selvtillid og hvordan jeg kom igang med træning i min bog – find den her!

Foto: Stine Heilmann, fra min bog: #detskalværesjovtatværesund

2 kommentarer

  • Nanna Hansen

    Jeg bruger også altid den med at alle har været nye og været i samme situation 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tænker både at alle har været nye OG at nogle selvom de er gamle i gårde stadig laver nohle ting forkert.
    Vi er alle afsted for at træne og blive svedige og ulækre så det tænker man ikke over efterhånden.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UDSALG + 20% på udsalgsvarerne = smilende Matilde