Arrogant bloggerattitude / 6 ting vi bloggere skal stoppe med

Jeg har det nemt fordi jeg er køn og er en størrelse 36.

13895314_10208675276211804_1295287716186328297_n

Provokerende overskrift, ikk’? Det var netop hvad jeg blev da jeg modtog endnu en mail, hvor afsenderen igen mente at jeg ikke havde ret til at lave og bruge #jegerheltalmindelig. For det er jeg ikke. Altså almindelig. Mente afsenderen. Og jeg har fået nogle stykker af dem. Jeg spurgte nogle piger til en fest – om de blev provokeret af mit hashtag og en af dem svarede, at det blev hun faktisk. Fordi jeg hverken er overvægtig, har strækmærker og er køn. Dét blev jeg provokeret af.

Det er som sådan ikke fordi at jeg går rundt og føler mig grim. Hvad fanden er grimt, egentligt? Det er vel op til øjet som ser. Jeg har det godt i min krop, de fleste dage og jeg kan godt lide den måde jeg er skruet sammen på. Men det er jeg da ikke kommet sovende til. Altså – jeg mener ikke at jeg har knoklet for mit udseende. Jeg mener at jeg har knoklet for at holde af mig selv. Som jeg er. Og jeg er usikker – ofte! Og hvem skal bestemme om jeg kan tillade mig at være usikker, genert over min krop og føle mig grim? Selv de smukkeste kvinder i verden kan vel have dage hvor de føler sig nederen? Jeg kan da snildt kigge på en smuk kvinde på instagram og tage mig selv i at tænke: “gad vide om hun nogensinde er ked af det? Hun kan jo have bære alt med den krop. Hun kan kun være lykkelig!“. Men hvad fanden ved jeg egentlig om det? Ingenting.

Jeg ER helt almindelig. Det er alle vel egentlig, når diverse filtre, make up og det rette lys er fjernet. Jeg bruger det hashtag fordi jeg gerne vil gøre oprør mod det perfekte, som vi ser så meget af på de sociale medier. Jeg bruger det hashtag fordi jeg gerne vil vise unge kvinder at jeg også er helt almindelig og kan have dage som er nederen og hvor jeg føler mig nederen. Du kan møde mig nede i Netto. Jeg ser helt almindelig ud. Om hvorvidt jeg kan tillade mig dét eller ej – det gider jeg egentlig ikke at tænke så meget over. Jeg lever mit liv i mine sko – du lever dit i dine sko. Før du har haft mine på, kan du ikke vide hvordan det er at være mig. Livet er ikke nemt fordi du kan passe en størrelse 36, har penge i banken og er køn.

Da min bog udkom i april havde jeg alt det jeg kunne drømme om, det har jeg for så vidt stadig. Jeg mangler ikke noget. Jeg kan købe det jeg mangler. Min familie og veninder er der altid. Jeg har en blog som kører godt, jeg har min egen lejlighed, jeg har bukser i størrelse 36. Men i april var jeg ulykkelig – på trods af det. Virkelig, bund ulykkelig. Det kan godt være at det ikke kunne ses, men det var jeg. I dag er jeg glad, rigtig glad og jeg har bestemt fundet glæden ved livet igen. Men det er ikke altid til at se, om mennesker er lykkelige eller ej. Du bliver i hvert fald ikke lykkelig af at være køn og en størrelse 36.

#jegerheltalmindelig – fordi jeg ER helt almindelig. Fordi jeg har et liv som du har, med opture og nedture. Fordi jeg også kan have dage hvor jeg føler at mine lår er de største i verden, har en bums midt på hagen og fordi jeg har dage hvor det hele bare er lidt kedeligt og gråt. Jeg er helt almindelig og det kan jeg faktisk ret godt lide. Perfekt må være kedeligt. Kys.

16 kommentarer

 • Jeg går ud fra at pointen med kampagnen er, at kvinder ikke skal skamme sig over deres krop- uanset udseende. Så at skamme dig ud, for at være for pæn eller tynd er en ærgerlig fortolkning af hashtagget synes jeg- og vel i virkeligheden et godt billede på, hvor hurtigt kvindekroppen bliver mødt med kritik. Kh Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Jeg ville ønske, at folk holdt op med at “skælde” andre ud. Der findes ikke EN almindelig. Vi er alle almindelige. Vi er alle okay, om man så er en størrelse 36 eller størrelse 44 (eller derover) som du også selv kommer ind på.

  Ingen ved,hvad andre har været igennem og jeg ville virkelig ønske, at man lod vær med at dømme andre folk.

  Udover det så ELSKER jeg din blog

  Fra en størrelse 40, strækmærkede, benklaskende helt almindelig kvinde <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Wtf. Så almindelig i følge dem, der har skrevet til dig, er at være overvægtig, have strækmærker og ikke være køn? Wtf. Det er da bodyshaming af første klasse. For det første sætter det folk som mig og dig op på en piedestal, som om vores kroppe – og liv – er bedre eller nemmere. Jeg har mindst lige så mange problemer og usikre tanker som alle andre. Jeg bliver faktisk mere vred over end provokeret af det synspunkt. Kan vi ikke bare snart anerkende hinanden i stedet for at pege fingre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg syntes godt nok at det er uforskammet at mene du ikke har ret til et hashtag – fordi andre ikke syntes du er almindelig! Folk glemmer virkelig at der er så mange flere sider af dig end det du fremlægger på bloggen (selvom det er en ærlig blog), så som du selv siger så har du jo også dage hvor du vågner op med en bums på kinden.. Men du har nok det mange drømmer om, nemlig økonomisk overskud, smukt udseende, har udgivet en bog osv, jeg tænker det er det folk bliver provokeret af…. Men altså come on, forstår ikke deres hate. Jeg er personligt meget glad for at følge dig, fordi du er ærlig og ægte. Jeg syntes egentlig bare du er en inspiration og ikke irritation! 🙂 God dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for dit indlæg! Jeg ser det som et kæmpe problem generelt, for for mig at se handler det ikke om dig (eller andre) men om den vedkommendes egen manglende ansvarstagen. De lægger ansvaret for deres lykke og udseende i hænderne på andre, og vil gerne have step-to-step instrukser på det gode liv 🙂 når man ikke selv tager ansvar men lader andre være herre, bliver det hele så skrøbeligt.

  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Jeg er grundlæggende enig… Men jeg føler mig helt ærligt også lidt provokeret. Ikke af brugen af hashtagget, som jeg synes er fantastisk! Men af den her sætning: “Livet er ikke nemt fordi du kan passe en størrelse 36, har penge i banken og er køn.” Fordi nej livet er ikke nemt, uanset hvordan man ser ud, men og det her er et stort MEN.. Livet er faktisk nemmere. Det er videnskabeligt bevist flere gange, at kønne mennesker har det nemmere i livet, og at den ting folk bekymrer sig mest om er faktisk penge. Så selvom jeg fuldstændig forstår hvorfor du skriver det du gør, og at vi alle er almindelige med sorger og glæder osv. så provokerer det mig faktisk alligevel.. Jeg ved ikke om det giver mening? Det er i hvert fald ikke ment som kritik eller nedgørelse/skæld ud, bare et oplæg til debat..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Lis: Du har helt ret. Det var det samme jeg tænkte. Uanset størrelse og pengepung, så vil livet byde på op- og nedture MEN.. Folk der er tynde har det på sin vis en smule nemmere, da de ikke bliver mødt af nedlad og fordømmelse bare de går uden for døren. Så passer man i den kasse, som samfundet mener man skal passe ned i – den normalvægtige/slanke kasse – og så er livet på nogen måder lidt lettere. Det vil nok være et kontroversielt synspunkt og nogle vil nok være helt uenig, men jeg tror bare der er en stor portion sandhed i det. Desværre! Men Mathilde – jeg synes du er fucking dejlig og jeg elsker dine hashtags! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LEA

   Der er undersøgelser for alverdens ting. Du kan ikke gemme dig bag din egen selvmedlidenhed og mene at andre har det nemmere på baggrund af vægt og skønhed. Det er da tosset at tro, at andre nok har det nemmere. Mød verden med et smil. Det gør alle smukke og det er åbent og lige hvad vi har brug for i samfundet. Mathilde, du er en inspirerende kvinde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  #slapnuafforfanden
  Alt det nedgørelse og jantelov gør mig en anelse træt. Og hvad så hvis Matilde er en str 36, har penge i banken og er mega smuk, og hun nu selv er glad for det? Det er sgu da bare mega fedt for hende! Stærkt! Og når hun nu netop egentligt bare nævner at hun synes hun er helt almindelig og har lært at elske sig selv, så er det da kun for os andre at se op til. Synes ærligt talt at folk skal stoppe med at have ondt i røven og kigge lidt indad. Beklager det sure opstød. Kærlighed til alle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykken

  Hold nu op altså. Synes snart nogle mennesker burde skamme sig, synes sku ikke det er fair at gemme sig bag en skærm og skrive al den negativitet til andre mennesker. Jeg synes du virker til at være en fantastisk og ærlig person. Ja du er smuk og ja du kan åbenbart passe en str 36 skulle du have det nemmere end fede mig i str 44 nej vel. Alt det Du har været igennem og har rejst dig fra, det er fandme beundrings værdigt, ja så vil jeg faktisk hellere være fed ingen fortjener den tur du har været igennem. Håber du kan se hvad jeg prøver at formulere. Hilsen en helt alm mor med en kæmpe røv 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er skøn som du er ❤og jeg tænker uanset hvad du siger og gør vil der altid være nogle der er utilfredse osv. Du kan ikke gøre alle tilfredse så nyd dit liv og overse alle de negative kommentarer, de fylder bare for meget i vores liv
  en dag må de da blive trætte af at komme tere på dig😄
  rigtig god dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde, lad aldrig nogens kritik gå dig på. Hvis ikke en kommentar er konstruktiv, så smid den væk. Den er ikke af værdi for dig.

  Der er 2 ting her i livet:
  – Dem vi kan gøre noget ved
  – Dem vi ikke kan ændre

  Kritiske brokr*ve hører til i sidstnævnte, og ovenstående kunne også hedde at der var to grupper mennesker

  – Dem der udvikler
  – Dem der afvikler

  Spild aldrig tid på dem, som ikke er med på gensidig udvikling – og det gælder såvel ‘almindelige’ bekendte som kommende kærester/partnere.

  Slut med at nøjes! Og stor tommel-op, for hvor er det dog livsbekræftende, at du bare er dig selv. Det er smukt fordi det er autentisk! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Bonde

  Hmm, det må da helt sikkert være folk der ikke kender til dig overhovedet der siger sådan noget. Modsat andre bloggere viser du alle sider af dig selv, og det er da af den grund at jeg følger dig og egentlig også det der gør dig dejligt helt normal ligesom alle os andre. Har fulgt en anden ‘skinny’ blogger, og det var simpelthen ikke til at holde ud fordi det kun var træning, nyt træningstøj og slankemad – det gider man jo ikke se på hver anden time, det føles ikke helt normalt ihvertfald😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg bliver provokeret af dit indlæg. Virkelig provokeret over at folk kan se sådan på dig, og på andre mennesker. For om man er helt almindelig har intet med størrelse at gøre. At være almindelig har noget at gøre med følelsen at være almindelig. At gøre med at fjerne filtre mv. Som du skriver om. Det hele har at gøre med sig selv, og sin måde at se på sig selv på… Så jo, du er helt almindelig, og jeg er helt almindelig, også selvom jeg nok har lidt ekstra på sidebenene… Så jo, brug du løs af #jegerheltalmindelig og for den sags skyld #mankanikkestolepåenpigemedenlillerøv 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jen

  En ting jeg lægger mærke til er at “grænsen” for almindelig er en str. 36, jeg er en 34 eller 32 hvis det kan skaffes. Jeg æder som en hest, dvs. Mange grøntsager og træner som et bæst, alligevel føler jeg mig almindelig.

  Et råd til dig Mathilde er ikke at føle, at alt med lidt negativitet er negativt mod dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er da en tydelig misforståelse af ordet. ‘Almindelig’ skulle jo netop gerne favne bredt og dække alle typer, og netop give langt de fleste ret til at melde sig ind under fanerne.
  Ligner du de fleste andre i gadebilledet (stor som lille), spiser du som, opfører dig som og tænker som de fleste andre, ja, så er du nok temmelig almindelig.

  Tosser 😉

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arrogant bloggerattitude / 6 ting vi bloggere skal stoppe med