Pasta. Pasta. Pasta.

Jeg har ikke opskriften – men det her virkede for mig

Reklame. 13718577_529648777226500_2700302920745635929_n

Jeg får mange mails fra jer, søde følgere og læsere. Jeg læser dem alle, svarer de fleste (“du har en flot fisse” får altså ikke svar, sorry!). Jeg er glad for at I skriver – og jeg håber at mine svar kan bruges.

Henover sommeren har jeg fået flere mails end jeg plejer. De fleste handler om selvværd og hvordan vi har det i vores krop, bikini-sæson og appelsinhud. Det er ikke fordi at jeg altid hviler i min egen krop og bare synes at den er the shit. Slet ikke. Men jeg har i den grad mærket en forskel indenfor det seneste år. Jeg er ligeglad med hvad andre tænker. Hvad kan jeg bruge det til? Der vil altid være nogen der tænker noget om en – og hvad så? Jeg nægter at lade være at have bikini på (eller bade nøgen på Bellevue) fordi jeg er nervøs for, hvad andre tænker om min appelsinhud, mine kraftige ben, min lille barm og fyldige bagdel. Det er nu engang sådan jeg ser ud. Det bliver ikke meget anderledes, uanset hvordan jeg træner og spiser. Og i virkeligheden vil jeg nok ikke have den anderledes. Det er min krop, den er hamrende stærk og jeg har aldrig fået nogen klager. I Eat, Pray, Love siger Julia Roberts noget a la: “har du nogensinde taget tøjet af foran en mand som så er løbet skrigende væk? Han er i rum med en nøgen kvinde, han har allerede vundet lotteriet“. Og dén sætning elsker jeg.

Men hvordan har du lært at elske din krop? bliver jeg spurgt pr. mails og på instagram. Jeg har ikke en opskrift som sådan. Jeg er ikke ekspert. Det som virkede for mig var, at være ligeglad med hvad andre måske og måske ikke tænkte. Helt fysisk at smide tøjet på stranden og i omklædningsrummet og bare være nøgen eller i badetøj. Løbe op og ned af stranden, plaske med vand, sole mig som jeg er skabt. Det er svært i starten men det bliver hurtigt nemt og jeg fandt ud af, hvor dejligt det egentlig er. Og afslappende. Og rart. Det er f.eks. virkelig rart at bade nøgen. Det skulle du prøve. Det er enormt grænseoverskridende, men også virkelig rart og sundt at prøve. Det lyder så nemt og “elsk-dig-selv-som-du-er” agtigt og det er det vist også. Men det er det som virker. Hold op med at give en fuck – gør hvad der passer dig. Skal andre menneskers mening holde dig tilbage? Det er livet altså alt for kort til, i min verden. Og jeg vil også gerne have solskin på balderne og min barm. Og det får jeg i år og det er pisse befriende.

Du er mere lækker og langt smukkere end du selv tror. Kys!

 

Hvis du har det svært med dig selv, kan det ofte hjælpe at få hjælp udefra.Det kan blandt andet være metakognitiv terapi i samspil med en psykolog.

3 kommentarer

 • Katrine

  En ting, som virkelig undrer mig og gør mig ked af det er, at mange tilsyneladende er blevet så sygeligt kropsbevidste, at de ikke engang vil vise sig nøgen i omklædningsrummet med andre kvinder! Hvad f*nden er der sket siden vi nu ikke engang vil vise os som vi er foran hinanden?!
  Jeg har spillet basket ball i mange år (gør det desværre ikke mere), men dengang var der bare en helt anden afslsppethed omkring kroppen.
  Vi har sågar løbet nøgne rundt i hallen (under en herre-kamp, sorry BTW ☺️) fordi vi tossede rundt i omklædningsrummet og slog hinanden med vores håndklæder og i kampens hede – og på flugt fra et hændklædeslag, tænkte vi altså ikke over om vi var nøgne eller ej.
  Dét savner jeg og ville ønske unge piger i dag oplever samme frihed.

  Jeg har sidenhen født 2 børn & min krop er sgu noget anderledes at se på, men den skal ihvertfald ikke ‘shames’ for den er MIN og årsagen til, at alting hænger lidt mere/den er lidt mere bulet, skal findes i de 2 lækre skabninger, som har ligget derinde.
  Se, det viser bare hvor fantastisk sådan en krop er! Den kan skabe liv – hvis ellers man passer på den og sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie A

  Jeg må indrømme at jeg var meget kritisk og fordømmende første gang jeg læste din blog. Ikke fordi det var dig personligt, men fordi jeg blev enormt provokeret over et indlæg om æg. Ja æg… For jeg som landmandsdatter møder rigtig mange mennesker der er kloge på de danske dyrs velfærd. Nogle ting kan jeg selvfølgelig godt se kan forbedres og andre ting synes jeg folk misforstår. Jeg valgte slet ikke at læse din blog pga. det, men efterhånden som jeg selv også begyndte at træne crossfit, kunne jeg ikke undgå at falde for din blog. Jeg synes du skriver sådan noget dejlige indlæg – både positive og negative. De giver mig håb og lærer mig at acceptere min krop. Nu er du blevet en fast blog jeg læser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Jeg er så uendelig glad for at jeg har i tyverne i slut 90 erne hvor facebook og det helt store internet endnu ikke havde tag i folk- hvor man ikke mere end nødvendigt bedømte hinandens udseende hvor man kunne nøjes med at tænke og hviske ..hvis det endelig var hvor man ikke blev bombarderet med bestemte skønhedsidealer og instagram genetiske vidundere- hvor man ikke skulle være super super tynd – pyhaaaa….hvornår kommer der en modreaktion 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta. Pasta. Pasta.