20% rabat på kjoler og strik til Boozt.com! KUN IDAG!

“EJ hvor er du heldig. Jeg vil også lave en blog”

IMG_1659

Nu har jeg efterhånden hørt det en del gange: “Ej hvor er du heldig. Jeg vil også lave en blog og få alle mulige ting og tjene penge på at skrive om alt muligt“. Det skal du være velkommen til – vid dog bare først:

 • at du skal bruge minimum 30 timer om ugen på bloggen. Det tager tid at skrive, finde på og tage billeder. Det skal planlægges og der er ting som du bliver nødt til at sige nej til. Jeg har et arbejde ved siden af, det har mange bloggere. Derfor har vi på en måde to jobs at passe – og det kræver at jeg engang imellem må sove mindre end jeg har lyst til, fordi der ikke er nok timer i døgnet.
 • at du sommetider må sige nej til noget mega fedt (f.eks. en fest med vennerne, familie tam tam, en dag i solen med pigerne) fordi du har deadlines. Og dem kan man ikke bare skide på. Så vil kunden ikke hyre dig igen og så kan du ikke tjene penge i det firma længere.
 • at en succesfuld blog ikke kommer over natten. Jeg har haft min i 8 år. Jeg har skrevet enormt meget lort og jeg har skrevet mange ligegyldige ting. Jeg har taget millioner af billeder og jeg har lært af mine dumme fejl. Jeg har lært af mine læsere. Jeg har udviklet mig og jeg er vokset. Det har krævet kræfter og energi og jeg har haft perioder hvor jeg var ved at brække mig over bloggen, brække mig over sure og latterlige mails. Været tæt på at slettet det hele. Det koster.
 • at man ikke bare ved et fingerknips bliver rig og berømt. Det gør de færreste. Danmark er alt for lille til sådan noget. Vi har få bloggere herhjemme som lever af det og som er kendte. Du skal ikke blogge fordi du vil være kendt. Du skal blogge fordi du ikke kan lade være. Du bliver ikke rig af at blogge. Du skal ikke blogge for at tjene penge. Du skal blogge fordi du ikke kan lade være.

Det kan lyde som om jeg har det elendigt med min blogger-tilværelse. Det har jeg ikke. Jeg elsker vekslingen imellem mit almindelige arbejde og bloggen. Jeg elsker at det som bloggen har givet mig og som stadig giver mig. Den har f.eks. givet mig mulighed for at skrive en bog. For at tale om min sorg og være et forbillede i forhold til at kropsidealet er helt fucked. Det er et talerør og jeg elsker at jeg kan kommunikere via det medie. Jeg har knoklet for at være der hvor jeg er i dag. Det skammer jeg mig ikke over at skrive. Derfor bliver jeg også lettere provokeret når folk i min omgangskreds eller fremmede siger at de også vil have en blog, tjene penge og blive inviteret til spændende ting. Som om det bare er skide nemt. Det er det ikke. Og det er det bare ikke. Hvis du vil – så kan du snildt lave en god blog, få læsere og sikkert også tjene penge på det. Men det er hårdt arbejde. Bloggerlivet kan virke nemt – det er det også nogengange – men det er også hårdt arbejde, fuld af deadlines, stress og manglende inspiration. Og så er der benhård konkurrence og jeg har haft nogle rigtig ubehagelige episoder med bloggere som svinede mig til, både på skrift og til mit ansigt. Jeg har fået hademails og jeg har hemmeligt telefonnummer – fordi jeg blev ringet op af diverse mennesker som følte at det var helt okay at kalde mig klam en torsdag nat. Jeg er også en enormt ærlig blogger, jeg skriver om det meste. Jeg beder om at folk skal have en holdning til mig og de ting som jeg skriver. Men du skal finde dig i meget, når du blogger som jeg. Du skal kunne udlevere dig selv. Du skal ikke være bange for, hvad folk vil tænke om dig. Du skal ville det. Ikke fordi der er penge og events i dét – men fordi du ikke kan lade være.

Jeg kunne forestille mig at et indlæg som dette, kan bringe pis i kog. Det kan virke arrogant. Men. Det bruger jeg ikke så meget energi på. Det her er min mening. Har du det stramt over det? I så fald: sweetytilde@hotmail.com.

 

5 kommentarer

 • Nu har jeg blogget i 4 – 6 år, og det kommer ikke bare til en, er stadig ikke en stor bloggere, faktisk! :).. Men du har helt ret!

  God aften!¨
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg simpelthen fucking elsker dig! Du er en af sejeste og stærkeste piger jeg kender!

  Glæder mig til at se dig næste weekend :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • At have en stor og anerkendt blog kræver en masse, og en vilje til at udlevere sig selv. Det har aldrig været målet med vores – det er bare et hobby-projekt (:
  Men hatten af for jer der kan og vil.

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asbjørn

  Godt skrevet Matilde 🙂 Sig det som det er – folk med sikker, risikofri, fast indkomst hver måned, aner ikke hvor meget det kræver “aldrig at have fri” når man lever på den her måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er der andre bloggere, der har svinet dig til ? OMG, hvor er det dårlig stil og helt igennem over grænsen. De af alle ved da, hvad man skal stå model til som blogger.

  Jeg håber jeg har læst forkert eller misforstået noget

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% rabat på kjoler og strik til Boozt.com! KUN IDAG!