Lidt om hvad jeg spiser på en helt almindelig dag og hvordan jeg træner

Frugtruller

fadeawayFrugtruller eller frugtlæder, består af frugt og kun frugt. Du kan bruge de fleste frugter og bær, du kan bage det i ovn eller i sol. Der er ikke meget arbejde i, at lave rullerne, til gengæld skal du afsætte en rum tid, hvor de skal bages.

Til 1 bradepande, som giver omkring 14-16 ruller, skal du skal bruge:

  • 10 æbler (gerne rynkede og halvfesne)
  • evt. en smule kanel, vanilje eller rørsukker – men ideén med rullerne er, at de bliver seje og syrlige og ikke søde som marmelade. Derfor er det sukker, som allerede er i frugten, ofte nok til at søde rullerne.

fadeaway2Sådan gør du:

  • Skyld og fjern kernehus og stilk fra æblerne. Skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem i en lille smule vand, til de er helt møre og falder fra hinanden, når du prikker til dem med en grydeske.
  • Hæld væden fra (gem dem og køl den ned til juice), stavblénd æblerne eller kør dem igennem en foodprocessor/minihakker. Æblegrøden skal være uden klumper. Tilsæt sødme her, hvis der er behov for det.
  • Fordel mosen i en bradepande, som er beklædt med bagepapir og bag det ved 60-65 grader (varmluft) i minimum 5 timer (mine fik 6 timer og stod i ovnen natten over). Du ved at mosen er færdig, når du kan røre ved det uden at det “giver sig” og uden at den er fugtig på overfladen.
  • Lad det køle af, og skær baner ud. Bagepapiret er nemt at fjerne. Rul små fine ruller, bind et bånd omkring og gem dem i køleskabet.
  • Tag dem med på tur, i skole, på arbejde, på skovturen eller i biografen.

fadeaway1

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om hvad jeg spiser på en helt almindelig dag og hvordan jeg træner