Urban Gym (fitness til 99 kroner om måneden!)

Om at skide på det

mig

Hej søde læsere. Undskyld – vil jeg gerne starte med at skrive. Jeg har forsømt bloggen lidt på det sidste. Jeg har haft det dårligt over det, for jeg plejer altid at udgive i hvert fald ét indlæg om dagen. Jeg har bare haft svine travlt og jeg har simpelthen ikke haft tiden til at blogge. Du altid følge med på instagram og på snappen (helsematildedk) – hvis du nu skulle føle at du var i underskud med billeder og videoer fra min side af 😉

Men nu til sagen. Hvad skider jeg på? Jeg skider på idealet. Forleden talte jeg med en bekendt. Hun havde det dårligt over sin krop. Alt så forkert ud, alting var enten for småt eller for stort. Jeg blev så trist på hendes vegne. Men jeg forstår hende. Fuldt ud. Jeg har været sådan – og jeg er stadigvæk sådan. Men jeg gider bare ikke bruge mit liv på dét. På at svine mig selv til og hade den måde jeg ser ud på. Jeg har også dage hvor jeg synes det hele ligner lort og hvor jeg kun kan have fokus på det, som jeg ikke kan lide. Men de fleste dage har jeg det vældig godt i min krop. Jeg er bare nået dertil, hvor jeg ikke gider bruge mere tid på at tale grimt til mig selv. Jeg ser ud som jeg ser ud. Færdig arbejde. Dem der ikke kan lide det, de må daffe. Jeg kan virkelig mærke at jeg er begyndt at hvile langt mere i mig selv, og det er enormt dejligt. Jeg tænker ikke så meget over det længere. Og så igen. Det gør jeg. Jeg var ude og spise med en veninde for nogle uger siden og da jeg kom hjem, var jeg pludselig trist. Jeg tænkte lidt over det og fandt frem til, at jeg var ked af det, fordi min veninde var meget pænere end jeg. Syntes jeg. Hun er enormt smuk og har en ekstrem flot krop. Men har det noget med mig at gøre? Næ. Bliver jeg grimmere af den grund? Nej. Jeg havde sammelignet mig selv med hende, med min elskede veninde – og til hvilken nytte? Kun for at tale grimt til mig selv og føle mig værdiløs. Jeg faldt i fælden, for det gør jeg altså stadigvæk. Men jeg blev bevidst om min tankegang og fik det vendt. Jeg ser ud som jeg ser ud – hun ser ud som hun gør. Jeg elsker hende og jeg vil ikke sammenligne mig selv med hende. Jeg er mig og det er lige som det skal være.

Du kan altid finde en kvinde som du mener er smukkere end dig selv – men gør det dig til et dårligere menneske og giver det dig grund til, at hate på dig selv? Det er spild af tid.

Jeg har ikke et råd til, hvordan DU kommer til at hvile mere i din egen krop. Jeg tror at det handler om din alder. Jeg kan mærke en stor forskel fra da jeg var 22 år til nu. Jeg tror også at de kriser jeg har været igennem, har hjulpet mig til at se tingene i et større perspektiv. Men jeg tror også at det er noget aktivt, som jeg har gjort. Jeg har virkelig tænkt over IKKE at tale grimt til mig selv og virkelig prøvet at tale pænt til og om mig selv. Overdrevet det. Ladet som om. Faket det. Til sidst tror du selv på det. Ligesom du langsomt begynder at tro på, at du er grim, tyk eller værdiløs – hvis det er dét du fortæller dig selv. Du kan gøre noget, du kan ændre det.

Du er pisse lækker og helt perfekt og din krop er kun et hylster. Det vigtigst er det indeni. Om du er et godt menneske eller ej. I min optik. Kys.

 

4 kommentarer

 • Praise you, Matilde!
  Det er fandme så dejligt at læse med – både her og på Instagram. Dine opdateringer kommer altid fra et oprigtigt sted, og det elsker jeg. Det giver så meget power og smitter af på humøret.

  Så tak for dig!! 🙂 Det var bare det, at jeg ville sige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Dejlig læsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Respekt, Matilde! :).
  Det var virkelig dejligt at læse og alt det du skriver det mange sidder og tænker. Jeg hader f.x også min krop, men den kan jo ikke bare laves om uden betalinger og det kan også ødelægge en. Du er så god!

  God dag!
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du’ så god, Mathilde. Den her sætning har hjulpet mig rigtig meget: another woman’s beauty is not the absence of your own. So true!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urban Gym (fitness til 99 kroner om måneden!)