Konditaget

Vibe’s sexede muffins

14355660_10208988481801748_3593991772912719397_n

Ganache. Hvilket sexet ord. Det har min veninde Vibe lært mig. Hun er virkelig talentfuld i et køkken og det er altid en fest at spise hendes retter. Hun laver hjemmelavet pasta, gammeldags kylling (efter mit ønske) og de vildeste kager og cremer. Jeg er glad for at være veninder med Vibe. Mest fordi hun er sød, men også fordi hun virkelig luner i maven. Om man så må sige. Sidst lavede hun pasta (opskrift følger!) og disse episke muffins. Med brombær og.. ganache. Der er til 12 lækre muffins.

Muffins:

  • 200 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 150 gram creme fraiche (den gode 18 %)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 200 gram mel
  • 200 gram brombær
  • 1 nip salt

Ganache:

  • 75 gram sukker
  • 75 gram fløde
  • 1 nip salt
  • 100 gram god mælkechokolade

Muffins: Sukker, smør og vanilje piskes sammen. Herefter piskes æg og cremefraiche i, og dernæst mel og bagepulver. Til sidst vendes brombærrene i. Dejen hældes i mufinsformene og bages ved 180 grader (varmluft) i cirka 20 min.

Karamel/mælkechokolade ganache: Sukkeret koges til en lys nøddebrun karamel, imens varmes fløden op i en anden gryde. Når karamellen (altså sukkeret) er færdig tages det af blusset og røres kraftigt, mens fløden piskes i. Massen hældes over chokolade som er brækket i stykker og det hele røres sammen. Til sidst tilsættes salt og ganachen sættes på køl. Når kagerne er kølet kommes en klat ganache på og der toppes med et frisk brombær.

14355806_10208988483441789_5813485977664393446_n

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konditaget