We will always have Paris

Hvordan det er at være veninde med HelseMatilde

13939301_10208675317332832_6590653710855754893_n (1)

Hej alle sammen! Jeg hedder Vibe. Nogle af jer har måske set mig vimse rundt på Helsetilde’s snapchat og svare på den uendelige strøm af “hvad laver du?“, andre har måske læst om hende den unge lille V eller set noget med noget mad. I er sikkert også en del som tænker hvem pokker er du – og hvorfor er det ikke Matilde der skriver?

I dag har jeg været så heldig at få lov til at gæsteblogge herinde. Jeg er ikke selv blogger, og er ikke super god til de der sociale medier, så jeg håber at i vil bære over med mig når jeg forsøger at tegne et billede af kvinden bag Helse Matilde – nemlig Matilde.

13731540_10208459632460845_2404802610723459218_n

Matilde er en af mine allerbedste veninder. Hun er sød, omsorgsfuld og helt vildt sjov. Vi mødtes da vi for 1,5 år siden blev kollegaer. I starten var jeg helt vildt intimideret af Matilde, ikke fordi hun var blogger – det vidste jeg ikke noget om, men fordi hun altid, med stor selvsikkerhed, spankulerede ned af gangene i sit stramtsiddende adidas sæt, mens hendes sorte hestemanke piskede fra side til side i takt til hendes (enorme) numses vrikken. Efter sig havde hun et slæng af børn – de store vel at mærke (jeg arbejde kun med de små på det tidspunkt og syntes at det var lidt skræmmende med de store unger), som fulgte hende overalt. Men en dag faldt vi i snak. Matilde overraskede mig, både pga. hendes meget tunge historie, men også hendes åbne og meget tillidsfulde tilgang til en 22 årig tøs hun knapt nok vidste hvad hed (hun kaldte mig vist  “hende med det gulerodsfarvet hår”).

Jeg  gik på det tidspunkt igennem en rigtig øv periode med min daværende kæreste og fandt stor støtte hos Matilde som virkelig vidste hvad det ville sige at få knust sit hjerte.  Jeg begyndte at ringe til hende når lortet brændte på og han endnu engang havde såret eller skuffet mig. Og det er en af de bedste ting ved Matilde – hun er der ALTID for hendes veninder – selv når klokken er 3 om natten og man ringer grådkvalt i sin brandert (ja det er vist sket et par gange..). Hun er utrolig omsorgsfuld og vil så gerne passe på alle omkring sig. Det kan jeg også se på skolen. Hun er muligvis ikke den bedste til at sætte de store krea projekter i gang og hun er vist heller ikke så god til det med bolde, men de børn holder så meget af hende, for de ved, at hun er en af de voksne der altid vil være der for dem!

Matilde fortæller mig tit hvor dejlig jeg er og hvor mange gode ting jeg fortjener og det har rykket bjerge for mig.

Kurren mod hjertesorger var ifølge Matilde dog ikke kun lange snakke men også en masse sjov og ballade og dertilhørende rosé.  Min egen mor har flere gange sagt til mig at hun er glad for at jeg har fået SÅ dejlig en veninde, men at hun også mistænker Matilde for at være lidt farlig selskab – og det er der vist noget om.

På den første bytur jeg havde med den dejlige dame når vi kun lige ind på baren før Matilde siger: “Skal vi vædde med at jeg kan score med dine briller på” – før jeg når at svare sidder brillerne allerede skævt over Matildes næseryg og hun marcherer målrettet mod dansegulvet og finder den første den bedste at give et lille kys.

Matilde charmer alt og alle omkring sig. Hun har et grin der er til at genkende selv i den mest larmende bar og hun har et glimt i øjet der siger spar to. Det gør at vi meget ofte kommer i kontakt med sjove og anderledes mennesker – og når jo så får vi da også en gratis drink eller to til tider.

Hun er også temmelig begejstret for dybe samtaler med fremmede mennesker – specielt efter et lille glas vinno. Jeg tror ikke der er en Uber  chauffør i København der ikke har fået spørgsmålet: “Har du nogensinde fået dit hjerte knust…” også kører den derfra.

Matilde er en meget følsom pige. Hun græder når det gør ondt, men til gengæld griner hun også rigtig højt når det gør godt! Det er noget af det bedste ved hende.

Vi griner altid meget sammen. Meget ofte fordi hun er helt igennem upassende og fjollet. Hun er virkelig beskidt i munden og afslutter ofte sætninger med  “hvis du forstå hvad jeg mener” – hvorefter jeg typisk svarer: “Matilde… jeg ved ALTID hvad du mener”.

13423980_10208207723763285_8186887436295382007_n

Hendes sprog griner jeg generelt meget af. Hun er glad for at sætte –ern eller –os på de fleste ord. Kiosken bliver til kjiolleren, lærerværelset til læreren og bussen til bussos. Også kalder hun af en eller anden grund alle for Frank????

Det er ingen hemmelighed at vi bruger meget tid sammen, hvilket betyder at vi deler mange sorger og glæder, men også små hverdagsting såsom indgroede hår, til tider irriterende forældre og kagekærlighed. Matilde er en meget dedikeret veninde, som har lige så stor krise over mit outfit før en date som jeg har  og som altid ligger planer for hvordan mit krælighedsliv skal forløbe.

At være veninde med Matilde betyder selvfølgelig også at man får Helse Else med i købet.

Matilde knipser løs; både på snappen, insta og billeder til bloggen. Som veninde til den kære blogger er man tvangsindlagt til lege paparazzi fotograf eller selv posere for kameraet trods dårlige hårdage og bumser på næsen. Man får sjældent lov til at spise sin mad før den bliver kold fordi den skal dokumenteres  og tit bliver frokostpausen brugt på at lave en lille boomerang frem for at chille på lærerværelset.

Når vi er ude at spise, i biografen eller sådan set bare i netto for at købe mælk og der er noget der ikke passer frøkenen udbryder hun tit (i sjov): “Ved de ikke hvem jeg er – jeg kunne lukke det her sted!“.

 

Næste eventyr med Helse Else bliver en tur til Paris og mon ikke hun får lavet nogle ulykker. I kan følge med på hendes snapchat, hvor du også vil se mig blive udsat for upassende spørgsmål og lave en masse med. Helsematildedk.

Tak fordi i læste med!

13686519_10210373636477581_8584653909360012009_n

 

5 kommentarer

 • Nanna

  Dejligt indlæg! Lige siden jeg så vibes tylnederdel, har jeg tænkt på den! Hvor er den fra? Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Sikke et skønt og hjertevarmt indlæg. Man kan simpelthen ikke andet end at blive glad over dét venskab!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et hyggeligt indlæg altså 😀
  Og så er jeg lidt tosset med navnet Vibe, så finr altså.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh et fint indlæg! Man kommer sådan til at holde af jer begge to <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

We will always have Paris