Sådan træner du klokken pis om morgenen

Julevenner – for dem som har overskud og for dem som er ekstra ensomme i denne juletid

10268432_10206462024641898_5871168868436215823_n

Julevenner. Det er et rart dejligt ord, synes jeg. Og konceptet er både dejligt og i den grad nødvendigt. Der er så mange, flere end man tror, som er ensomme i denne juletid og som måske ikke har nogen at holde jul med. Dét er trist. Selv kan jeg til tider være træt af min familie, men jeg har trods alt nogen at holde jul med. Nogen jeg elsker.

Røde Kors har et projekt, hvor folk kan tilmelde sig som julegæster og juleværter og på den måde finde nogen at holde jul sammen med. Der kan være mange forskellige grunde til, at folk har det behov: ensomhed, nysgerrighed på traditioner og/eller kultur, alene-forældre, muligheden for at samles flere end blot 2-3 personer, flere børn sammen, studerende i byer langt hjemmefra, udlændinge med arbejde i Danmark, flygtninge, ældre på plejehjem og så videre.

Jeg kender selv til ensomheden, som kan være altomsluttende. Ensomhed kan føles som et sort hul midt i brystet. Intet kan fylde det op. Hverken mad, sex, alkohol eller træning. Men det kan nærhed og andre mennesker. Og derfor vil jeg gerne skrive om netop dette projekt. Indlægget er ikke sponsoreret. Jeg skriver det fordi jeg ønsker at du, som måske er ensom og ikke har nogen at holde juleaften med, får muligheden for det. For ensomhed er en langsom dræber og den kan gøre fysisk ondt. Hvis du mangler nogen at holde jul med, så er der hjælp at hente. Har du overskud til at invitere andre til din juleaften, så kan du også det.

Læs mere her. Du er aldrig alene!

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan træner du klokken pis om morgenen