Når det gør ondt!

Velkommen til voksenlivet – om at have stress

Sponsoreret

img_0433

STRESS. Det ord har jeg tit tænkt over – det er i den grad et grimt ord! Det er ikke ord som udstråler god energi og glæde. Og hvis du har været ramt af stress, så kender du godt følelsen af stress. Den er forfærdelig. Og den tapper dig for alt og fylder dig med mørke. Jeg har, som så mange andre, været ramt af stress. Jeg tog munden al for fuld. Jeg ville og jeg vil det hele – og det er svært at sige nej til spændende ting og det er svært ikke at gøre alle glade og tilfredse. Det er nok dét jeg skal arbejde mest med. At jeg ikke kan gøre alle glade og tilfredse. Jeg blev ramt af stress, men jeg så det ikke rigtig selv. Det var 8-9 måneder efter min lillebrors pludselige død. Jeg var træt af at græde og være i tomgang og derfor gjorde jeg det hele, på én gang. Jeg arbejdede alt for meget, jeg arbejdede til sent om aftenen, når jeg ikke arbejdede – så tænkte jeg på at arbejde. Det blev en ond cirkel og jeg havde svært ved at komme ud af den. En dag brød jeg sammen, midt i arbejdet. Jeg blev fyldt af en følelse af nederlag og jeg følte mig enormt ynkelig og i særdeleshed svag. Jeg tror som sådan ikke at der var nogen af mine kollegaer, som havde set det komme. Pludselig lå jeg på gulvet (bogstavelig talt) og græd uden hæmninger. Det tog mig et stykke tid at komme over, at mine kollegaer havde set mig sådan. Så skrøbelig. Men jeg kunne ikke reagere anderledes, jeg var træt og mit overskud var helt væk. Jeg blev sygemeldt i en måned og det var virkelig grænseoverskridende for mig og jeg følte mig komplet doven og som en klods om benet. Men det hjalp. Og jeg lærte mig selv at kende og jeg kender nu tegnene som jeg skal være opmærksom på, når jeg får alt for meget at lave:

 • når mit hjerte banker hurtigt, når jeg skal til at sove,
 • når det ringer svagt for ørene,
 • når jeg ikke kan finde ro og konstant vil lave to-do lister,
 • når jeg aflyser aftaler med min familie og veninder, fordi jeg hellere vil få styr på arbejdet.

Det ser slemt ud, når jeg sådan kigger på den liste. Heldigvis er jeg blevet god til at lytte efter, selvom jeg engang imellem får taget for mange arbejdsopgaver og får sovet alt for lidt, fordi jeg gerne vil have styr på deadlines og mails.

Det som hjælper mig, når jeg har stresssymptomer er:

 • at kramme. Særligt min far og min mor og min bedste veninde.
 • at ligge i min seng og se dårlige tøsefilm, hvor jeg glemmer alt om mails, to-do lister og arbejde jeg burde lave.
 • at danse, drikke rødvin og ævle hele natten med mine veninder.

Krifa er en fagforening – jeg lærte den at kende da jeg som 15-årig, var på uddannelsesmesse med min klasse. Krifa har fokus på stress og hvordan du kan forbygge den, hvordan du kan hjælpe en kollega som viser tegn på stress og hvordan stress påvirker din krop og f.eks. dit sexliv (hvem vil have det?!). Krifa har forskellige tilbud til dig, som har stress inden på livet – på den ene eller den anden måde. De forskellige tilbud kalder de for Stressfri, som man har adgang til hvis man er medlem af fagforeningspakkerne Krifa Basis, Krifa Plus og Krifa Start, som er en gratis pakke for unge under uddannelse. Du kan se en video her om hvordan Krifa hjælper med at blive stressfri og hvordan du kommer tilbage på arbejdspladsen. Du kan tage en gratis stresstest lige her!

Pas godt på dig selv – det er dit eget ansvar i sidste ende og det er dig som skal mærke efter <3

Sponsoreret

4 kommentarer

 • Det gør mig ondt, du har mistet din bror! Kan slet ikke forestille mig, hvor forfærdeligt det må have været. Men du er sej, fordi du nu mærker efter og kender den side af dig selv meget bedre. Godt gået!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg mister bare så meget respekt for dig, når du laver et sponsoreret indlæg om stress. Du mister så meget af din troværdighed

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Aj slap da af! Hvad er der nu galt med at lave et sponsoreret indlæg om stress? “Må” man ikke tale om det – og komme med forslag til hvor man kam få hjælp til at komme over det? Indlægget er jo – udover at reklamere for KRIFA – jo rent faktisk enormt informativt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helsematilde

   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når det gør ondt!