Hvis jeg sad på skødet af julemanden

Appelsiner i lommerne og andre svinere

15350489_591518014372909_2383078323707101919_n

Det ligner at du har appelsiner i lommerne“, var der en som sagde til mig, da jeg havde min helt nye læder nederdel på. Efterfølgende klappede hun mig på lommerne og konstaterede at “appelsinerne” var mine hofter. Og så blev det hele lidt mærkeligt og akavet. Og jeg blev rigtig ked af det. Og jeg har ikke haft nederdelen på siden.

Og dét har jeg tænkt mange gange over siden. Jeg vil så gerne lære at sige fra i sådanne situationer, hvor mine grænser bliver overtrådt. Sige: “hvis du ikke har noget pænt at sige, så luk” eller “det var fandeme tarveligt sagt, gider du godt hoste op med en undskyldning!“. Men sandheden er, at jeg er elendig til at sige fra. Og jeg bliver ked af det, i stedet for at få vreden ud, få talt om det og komme videre.

Mine hofter er brede og det ved jeg så udemærket. Derfor bliver jeg nok særlig ked af kommentaren om de ikke-eksisterende appelsiner i mine lommer.

Jeg er træt af, at vi skal kommentere så meget på hinandens kroppe og udseende. Hvorfor skal det betyde så meget? Og hvorfor skal jeg blive så ked af det, at jeg ikke kan iføre mig den skide lækre nederdel igen? Fordi jeg ikke vil udsættes for kritik og fordi sådan en kommentar kan betyde så meget, for min selvtillid. Selvom mine veninder synes at nederdelen er så fin til mig, så sidder “appelsiner i lommerne” stadig i baghovedet. Den nederdel er fandeme ødelagt. Jeg nåede at have den på én gang! Nu ligger den i skabet og glor på mig, men jeg tør ikke at tage den på. Fordi ét menneske kom med én kommentar. Dét er jeg ikke stolt af. Jeg føler mig usikker og det er jeg blevet af en anden kvindes kommentar. En kvinde som ikke engang betyder noget for mig!

Og hvad er så budskabet/meningen/ideen med det her skriv? Jeg ved det ikke helt. Det er egentlig bare nogle tanker jeg har haft. Efter appelsin-episoden. Fordi jeg mærkede hvad én enkel kommentar kan gøre. Og så gælder det jo også den anden vej – hvis altså du siger noget pænt til et andet menneske. Det kan gøre ligeså stor en forskel, som den kommentar jeg fik, gjorde. Og det har jeg tænkt meget over. Og jeg vil blive bedre til at sige pæne ting til menneskerne omkring mig, selvfølgelig mene det (!), men være bedre til at rose og give komplimenter. Jeg troede sku’ ikke at én skide kommentar kunne gøre mig så ked af det. Dét vil jeg arbejde på, for det skal ikke være sådan, jeg må blive mere hårdhudet og sige fra, hvis jeg oplever det igen. Hvilket nok sker. Sådan er livet jo, der er mennesker som opfører sig som idioter engang imellem.

På min to-do liste for denne uge står der: Tag så den skide nederdel på og vær pisse ligeglad med hvad andre synes det ligner du har i lommerne.

14 kommentarer

 • Cille

  Tag den her fra en med små hofter! Jeg ville ønske at jeg havde ikke-eksisterende appelsiner i mine lommer 🙂 For jeg synes det er så feminint og frækt med store hofter.. På med den nederdel <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monika

  Der er bare ikke noget værre, når andre lader deres eget dårlige selvværd gå ud over andre. Har selv prøvet det utallige gange og jeg bliver også ked af det hver gang og får ikke sagt ordentligt fra. Anyways, jeg hepper så meget på, at du hopper i den nederdel igen😊 Så vidt jeg kan se, har du flotte hofter og de skal dælme ikke gemmes væk💪 Hep hep

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camill

  Hvor er du bare skide god, Mathilde! Dine ord er til evig inspiration. Tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PÅ med nederdelen! Og hvorfor skal det være skidt med appelsiner i lommerne? Jeg hopper med på bølgen om at sige fra overfor de dumme kommentarer.

  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PÅ med nederdelen! Og hvorfor skal det være skidt med appelsiner i lommerne? Jeg hopper med på bølgen om at sige fra overfor de dumme kommentarer – ligeså vel som jeg gerne vil sige flere af de gode videre!

  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hofter og former er flot! Og mændene kan godt lide det;-)
  Hun var nok bare jaloux….
  På med den nederdel, tror du er foxy i den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er bare ikke noget værre, end når andre laver deres eget dårlige selvværd gå ud over andre, det er overhovedet ikke sjovt for nogen jo 🙂

  God mandag <3 http://blogbykathrine.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som en rigtig god to-do-liste at tage nederdelen på igen. Du har nemlig en hamrende flot booty – også i den nederdel!
  Og i øvrigt, hvad er det for noget pis at sige? Som du også selv skriver – hvis du ikke har noget pænt at sige, så hold mund.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Fuck ham !
  Du ser pisse godt ud i den nederdel, så på med den ! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Årh, jeg HADER, når folk påpeger noget ved ens krop.Seriøst, please, alle dem der gør det, lad nu være! Føler med dig – men denne pige har været ekstremt usikker på sig selv, ellers havde hun ikke haft noget behov for at pille dig ned… Men du er mere værd end det, og hendes kommentar var usand, uretfærdig og nedladende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Forstår forresten slet ikke, hvad hun mente, med de appelsiner? Er helt lost, hvor i alverden skulle de sidde, og hvordan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er så sej! Alle piger og kvinder burde læse det her indlæg, så de får lidt modspil til alt det bodyshaming, vi ustandseligt udsættes for (synes jeg). Føler trang til at kommentere med min egen erfaring; Jeg oplever det selvfølgelig også selv, og paradoksalt nok endnu mere, efter jeg for nogle år siden gik “på kur” og tabte mig ret meget, fordi jeg prøvede at leve op til et ideal. De fleste kommentarer var positive, men det eneste, jeg tænkte var, om det var fordi de så syntes, at jeg var grim før. Samtidig blev nogle af mine veninder bitchy fordi de fik det dårligt med sig selv over, at de ikke levede efter en lige så striks livsstil som jeg. Jeg blev også træt af det, og indså også, at det umuligt kunne være sundt at være så slank hvis man skulle leve så strikst for at være det. Så begyndte jeg at styrketræne og blev mere afslappet med hvordan jeg spiser. Så nu er jeg ikke “tynd” længere, men jeg er “sundere” end jeg nogensinde har været og føler mig godt tilpas i min krop. Hvis vi skal tale om ideal, så må det vel være idealet. Tilgengæld må man så leve med kommentarer om, at man er blevet rundere (for mig er det ikke appelsiner, men æblekinder) – eller kommentarer om at man har en god appetit osv (hvilket er naturligt nok når man træner meget, men mange kvinder er jo bange for at spise i andres nærvær).
  Det er sgu utroligt at vi ikke bare kan få lov at være i vores kroppe, uden at skulle udsættes for vurderinger hele tiden. Det er så trættende.
  Så tak fordi, at du er så godt et forbillede for os! Iøvrigt er du smuk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marie

  Måske lidt ude af kontekst her, men hvor er kjolen fra? 🙂 hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Appelsiner hvor??? Sikke en idiotisk kommentar. Kan kun være misundelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis jeg sad på skødet af julemanden