Nike <3 (for en slik!)

From Paris with love

15232218_592000207658023_5430566575305496511_n

For præcis én uge siden var jeg på vej mod lufthavnen, hvor jeg fløj til hjerternes by – Paris. Sammen med min søde veninde Vibe. Det var en virkelig, virkelig dejlig tur og vi fik nået så mange ting, set så meget, smagt på god mad, drukket god vin, fik grinet og slappet helt af. Trods de daglige ture rundt i byen de fleste dage endte på over 10 kilometer. Jeg havde hæle på, men det gik (havde sågar hæle på mens vi gik hele vejen op i Eiffeltårnet!). Bodyen jeg har på, på billedet ovenfor kan du finde lige her. Øreringene er fra Zara.

Vi boede i en lejlighed som vi havde lejet igennem Airbnb. En fin lille lejlighed tæt på Falguiére med køkken, bad, seng og spise plads. Vi betalte omkring 1700 kroner for 3 overnatninger, hvilket jeg synes er helt rimeligt – særligt i en by som Paris. Hvis du ikke har prøvet Airbnb før, så kan jeg godt anbefale det. Jeg har endnu ikke hørt nogen som har haft dårlige erfaringer med det og det er ofte billigere og lidt hyggeligere end hoteller. I min optik.

Vibe og jeg er glade for mad. Sådan virkelig glade for mad. Når vi ikke spiser, så taler vi ofte om mad og hvornår vi skal spise. Det er én af grundene til, at vi falder så godt i spænd. Vibe havde booket bord hjemmefra, så hver middag var sikret. Første aften besøgte vi som er en klassisk fransk bistro – Bistro Chez France. Jeg fik udsøgt ravioli og hvid fisk med let kogte grøntsager. Der er så hyggeligt og intimt og det er overkommelige priser.

Næste aften besøgte vi Les Papilles som var den bedste madoplevelse jeg havde mens vi besøgte den smukke by. Priserne er overkommelige og menuen skabes udfra hvilke madvarer der er på markedet. Er der frisk fisk, så laves menuen udfra dét, er det kød, så laver kokkene noget udfra netop det. Der er vegetariske alternativer og vin på langt øjet rækker, du sidder nemlig blandt metervis af vinreoler. Maden er sublim og Vibe og jeg betalte omkring 850-900 i alt for en flaske god vin og 3 retter hver. Bestemt pengene og besøget værd!

15253646_591728937685150_19521289678993783_n

Tredje aften spiste vi på Mansae, som er udnævnt til én af Paris’ bedste restauranter i 2016. Den er, som de to andre, lille og intim og det er et rigtig hyggeligt sted. Det er lidt dyrere end de to andre steder, men virkelig det værd. Retterne er smukke og smager virkelig godt. Vi fik alle tre retter på menuen og trillede hjem, mætte og lykkelige. Det kan jeg varmt anbefale!

img_2988 img_3004

Som ægte turister besøgte vi Eiffeltårnet (tag trapperne hvis du orker, der er ingen kø..man forstår hvorfor!). Men det er en helt anden oplevelse at gå op i tårnet, end at tage elevatoren, som jeg ellers har gjort de andre gange jeg har besøgt Paris. Du får mere for pengene og tid til at kigge rundt, mens du går højere og højere op. Vi charmerede os til en elevatortur da vi skulle ned, dét kan også anbefales.. Vi så Notre Dame, shoppede i La Fayette, tog en tur i pariserhulet, som ligger tæt på Champs-Élysées og kørte uendelig mange ture med metroen, hvor du i den grad får arbejdet med din intimsfære! Søndag og sidste dag tilbragte vi i Montmartre, hvor vi besøgte Sacre coeur, som er en gigantisk kirke på toppen af Paris. Den er så smuk og jeg bliver bjergtaget af den, hver eneste gang jeg besøger den. Jeg tændte et lys for min lillebror og det var både rart og sørgeligt. Men jeg er så glad for, at jeg gjorde det. Vi spiste på torvet lige ved kirken hvor det oser af liv, kunstnere der sidder og maler og sælger deres kunstværker, franskmænd der sidder og drikker varm vin i solen. Vi fik moules frites og and. Og Vibe bestilte frølår, som jeg (under tvang) smagte. Det smager af kylling, men tanken er altså klam. Og jeg behøver ikke smage det igen.

img_3126 img_3128

Paris er en vidunderlig by og der er så mange smukke steder, som jeg mangler at få besøgt. Jeg må til Paris igen engang. Næste rejse går til Thailand, men mere om den lidt senere. Paris er bestemt én af mine yndlings byer. Kun slået af Amsterdam. Hvilken storby er din favorit?

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nike <3 (for en slik!)