Kaffe kugler

“Gid jeg havde din mave” og andre ting du skal stoppe med at sige

is3a6943-m155

Billedet er fra et event, hvor vi legede med noget.. pilatesværk? Jeg husker det ikke helt, det var sjovt men jeg elsker crossfit mest! Og tøjet var..tætsiddende – som ses..

Og ved du hvad? Det var grænseoverskridende at hoppe i så tætsiddende tøj. Det sad tættere på min krop end en nylonstrømpe normalt gør. Men det er jo sådan min krop er. Og det gider jeg ærlig talt ikke skjule. Dét er tosset – for jeg ser ud som jeg gør, og om jeg så “snyder” og tager andet tøj på – så ser jeg jo ud som jeg gør, når jeg er nøgen.

Forleden så jeg en veninde skrive på en andens venindes billede: “Ej jeg ville så gerne have din mave! GID jeg havde din mave!“. Og det er da sødt at skrive sådan, for jeg ved at min veninde (med maven) bliver glad for min anden venindes kommentar. Men jeg blev trist. For min veninde (uden “maven”) er så smuk og fin og perfekt i mine øjne og tænk sig så, at hun ønsker at se ud på en helt anden måde.

Jeg har skrevet meget om dét tema. Og det har jeg tænkt mig at fortsætte med – for jeg vil så gerne være med til at ændre det. Ændre at vi altid skal sammenligne os med andre kvinder, hate på os selv, være utilfredse med den måde vi ser ud på. Jeg brænder netop for dette emne. Og jeg føler at jeg kan gøre en forskel – fordi I er så mange, som følger med. Som ser hvor helt almindelig jeg er. Som ser at jeg gerne vil være almindelig. For det er fandeme til at leve op til!

Medierne har en kæmpe indflydelse på os og vores syn på vores krop og udseende. Ingen tvivl om dét. Men. Du har også et ansvar selv. Du kan begynde at tænke pænt om dig selv. Tale dig selv op. Forsøge ikke at sammenligne dig selv, med andre kvinder. Dét får man nemlig sjældent noget godt ud af. Men så nemt er det jo ikke, det ved jeg udmærket. Men du kan prøve. Start med at unfollow de mennesker, som får dig til at føle dig dårligt tilpas, som får dig til at føle dig utilstrækkelig. Start med at tal pænt til dig selv, start med at tal om de pæne og dejlige ting ved dig selv. Start med at fremhæve de ting, som du er god til. Det er ikke så nemt, som jeg får det til at lyde på skrift. Men du har et ansvar. Du skal ikke bare finde dig i, at have det dårligt med dig selv. Du kan godt ændre det. Du er faktisk den eneste som kan ændre det. Så start i dag. Jeg er i fuld gang. Jeg vil nemlig gerne bare være helt almindelig. Skal du være med?

 

2 kommentarer

 • Christina

  Hej Mathilde.
  Er meget enig med dig langt hen af vejen. Og hvis man sammenligner sig selv med andre, ved at slå sig selv i hovedet, er det ikke godt. Men det kan jo også være en motivationsfaktor og et mål for en selv. Og så er det jo i grunden meget positivt. Og sikke en dejlig kommentar at få, hende med den flotte mave.
  God jul. Glæder mig til at følge dig på bloggen til næste år også. Og så håber jeg, at dit 2017, må blive fyldt med en masse glæde, gode oplevelser og kærlighed.
  Hilsen Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Godt skrevet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe kugler