"Gid jeg havde din mave" og andre ting du skal stoppe med at sige

Glædelig Jul – slap nu af for fanden

img_3081

Så blev det juleaftensdag. Endelig! Og jeg skriver ikke endelig fordi jeg har ventet på dagen – men fordi jeg gerne vil have den overstået. Jeg er bare ikke det store julemenneske. December er en måned som bare skal overståes i min verden. Den måned rummer på mange svære dage, mange svære minder. Min lillebror døde nytårsaften for snart 4 år siden og hele juleværket minder mig om dårlige ting, sorg og kaos. Derfor har jeg ikke som sådan glædet mig til dagen. Men alligevel ser jeg frem til nogle hyggelige timer med min elskede familie.

Jeg slapper totalt af i december måned. Jeg går ikke op i kalorier og hvor mange småkager/marcipan/ris a la mande/slik jeg har spist. Så mit budskab til dig er at du skal slappe af. Lad nu være med at banke dig selv oven i hovedet fordi du spiser en masse god julemad i aften og dagene derefter. Nyd det, spis det du har lyst til og træn hvis du har lyst. Gå en tur, lad være – skidt pyt.

Jeg håber at du får en helt fantastisk juleaften, jeg håber at du får det du ønsker dig, jeg håber at du kan spise med god samvittighed og lade være med at gå op i kalorier og sundhed. Det er jul. Slap af, træk vejret, vær nærværende sammen med dem som du elsker og hyg dig. Det er kun jul én gang om året – og dagen er alt for kort til at du skal bruge den på dårlig samvittighed og tænke over om du bliver tyk og usund. Det gør du ikke. Slap af!

I aften spiser jeg, ligesom du, en masse julemad. Ikke nærenede, ikke sundt, ikke særlig godt for din krop. Men det behøver alt mad slet ikke at være. Dét er sundhed for mig – at slappe af, at være i balance og ikke leve fanatisk.

Tak fordi du læser med og pas godt på dig selv <3

1 kommentar

  • Henriette

    Hej Mathilde. Trods det hele også glædelig jul til dig! Tak fordi du deler. December er også kaos og hård for mig. Noget der bare skal overdtåes… Så kender lidt fornemmelsen, her er der bare andre problematikker som gør det til en hård måned… Hæng i! Du er ikke alene!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Gid jeg havde din mave" og andre ting du skal stoppe med at sige