Nyeste skud på stammen - endnu et par støvler....

Kaffe kugler

helsematilde49304

Jeg er ambassadør for Nescafé og det har jeg snart været i et år. Det er et samarbejde som jeg er rigtig glad for – for jeg elsker instant kaffe og så elsker jeg de værdier, som Nescafé står indenfor og kæmper for. De planter f.eks. nye kaffetræer og lærer kaffebønderne hvordan de bedst kan producere kaffe fra deres træer – uden at Nescafé forventer at de sælger deres bønner til dem. De er meget miljøbevidste og jeg er særlig glad for deres økologiske kaffe, som jeg gerne drikker 1-2 kopper af dagligt. Den kvikker mig op, det er hurtigt og nemt og perfekt for mig som bor alene, hvor en kande kaffe altså er noget uoverkommelig (og spild!).

Jeg har leget lidt med kaffe i madlavningen – eller rettere sagt: kage”bagningen”. Det er jul lige om lidt og jeg har forsøgt mig med daddelkuglerne fra min bog – men tilsæt 3 teskeer nescafé – en stærk kop vel at mærke. Det giver kuglerne et twist og gør dem mindre søde og jeg synes at kaffen udfordrer smagløgene lidt. Du skal nok kunne lide kaffe, for at tilsætte den i “dejen” og er du ikke helt sikker på, om du kan lide det – så tilsæt lidt mindre kaffe i den ene halvdel af “dejen”, så kan du prøve det af. Om ikke andet så kan din far eller mor sikkert lide dem. Det er sådan lidt voksent, at hælde kaffe i bagværk, kager og mad, er det ikke? Men jeg er jo også på vej imod de 30 år. Og jeg elsker kaffe! Og jeg elsker søde ting…

Der er til omkring 30 kugler og du skal bruge:

 • 150 gram dadler uden sten,
 • 60 gram havregryn (grovvalset) + lidt til at rulle dem i,
 • 150 gram mandler,
 • 40 gram kakao,
 • 3 spsk. kokosolie,
 • et nip salt,
 • lidt vand for at ramme den rigtige konsistens (som skal være som ved almindelig romkugler..)
 • 3 teskeer nescafé, stærkt brygget!

Blend mandler og gryn til mel, bland det sammen med resten af ingredienserne og tilsæt vand til du opnår den rette konsistens. Ælt det hele sammen med hænderne og tril kugler og rul dem i havregryn. Opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet. Hvis de når så langt..

4 kommentarer

 • Carsten

  Kaffe er godt og ja, de laver gode produkter og har en god tilgang til mange ting i deres produktion, men… Jeg kan ikke støtte et firma jeg ved laver bevidst skatteunddragelse i danmark: http://politiken.dk/kultur/medier/art5440430/DR-chef-Vi-st%C3%A5r-fuldst%C3%A6ndig-inde-for-kritisk-Nestl%C3%A9-program

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Jeg har svært ved at koble miljøbevidst og det, at de putter kaffe i en hulens masse emballage sammen. Hvis man droppede kaffekapslerne og brugte papirfiltre eller endnu bedre genbrugelige filtre, har man sparet miljøet for en masse aluminiumsproduktion og ditto affald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Luna

   Hej Mathilde
   Undskyld min kommentar fra før! Det er da mig, der ikke læser ordentligt. Nescafe og kaffekapsler er jo ikke det samme. Undskyld herfra – og dejlig jul til dig. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helsematilde

   Det er helt i orden, jeg forstod heller ikke helt hvad du mente 🙂 Super du lige skriver – og glædelig jul til dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyeste skud på stammen - endnu et par støvler....