Når du rejser med én håndbagage

Sundere ris a la mande (og den er ikke kedelig af dén grund!)

Sponsoreret

img_2953

Da jeg var barn havde jeg mælkeallergi. Ja, det hed det altså dengang, der fandtes ordet laktoseintolerance ikke. I hvert fald ikke der hvor jeg voksede op. Det var irriterende, for jeg elsker mælk. Da jeg blev 10-11 år kunne jeg igen tåle mælk, dog ikke i store mængder, og jeg husker at min første kæreste og jeg ofte drak mælk som aftenhygge. Jeg havde savnet mælk! Jeg hælder mælk på mine daglige havregryn, som jeg skal have hver eneste morgen. Og så drikker jeg mælk i kaffen. Jeg kan næsten ikke drikke kaffe, uden mælk. Mælk forbinder jeg med at være barn og på en eller anden besynderlig måde forbinder jeg det også med sommer. Min familie købte et sommerhus, da jeg var barn og der tilbragte vi mange somre sammen. Og der var altid mælk på bordet. Jeg fik lidt i min te og på mine havregryn. Min far fik det i sin kaffe og min lillebror drak gerne store glas mælk. Vi er flasket op med, at mælk er sundt. Det ved jeg ikke som sådan noget om, men jeg ved at jeg godt kan lide smagen og jeg kan ikke undvære det i min hverdag, selvom jeg ikke drikker mælk i store mængder.

img_2937 img_2947

Jeg har forsøgt mig med en sundere version af ris a la mande, som nok er én af mine favoritter indenfor dessert segmentet. Jeg elsker at spise det til morgenmad første juledag. Det er en fast tradition, også selvom jeg er flyttet hjemmefra. Jeg synes at min version smager godt – den er lidt lettere, for dig som gerne vil spare lidt på kalorierne og så er den nem at lave. Du laver først din risengrød, helt som du plejer. Jeg har lavet min efter denne opskrift. Når grøden er kold, kan du gå i gang med at lave ris a la mande. Du skal bruge (til 2 personer):

 • Cirka to gavmilde grydeskeer af din risengrød blandes med:
 • 3 spiseskeer hytteost,
 • 3 spiseskeer skyr (neutral, well of course!),
 • et stort nip vaniljepulver,
 • et stort nip vaniljesukker,
 • en håndfuld mandler, som du hælder kogt vand henover, smutter og hakker fint.
 • kirsebærsovs (jeg plejer at købe en færdiglavet, de er altså helt fine!)

Bland det hele godt sammen, overhæld med kirsebærsovs og spis den lidt sundere ris a la mande (koldt!) med en du godt kan lide! God fornøjelse!

Sponsoreret

1 kommentar

 • Mathilde

  En anden mulighed for risalamande er køleskabsgrød lavet på kvark, havregryn og vand og med hakkede mandler og vaniliesukkker. Helt ærligt, så smager det så meget som risalamande, at jeg godt kunne nøjes med den version, især når den er så artig, som den er 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når du rejser med én håndbagage