Kikærtegryde - fordi i har spurgt efter den!

10 dumme ting os der træner skal høre på

10375976_10206980786330616_6705573413676082001_n

 1. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor du gider stå op i weekenden og træne“. (Næ det kan godt være. Jeg forstår ikke hvorfor du gider ligge i sengen til langt op af formiddagen. Men sådan er vi jo så forskellige. Hvorfor er det du gør mere rigtigt end det jeg gør?)

 2. “Hvor mange timer træner du?! Hvordan får du dog tid? Har du ikke andet at foretage dig?” (Hvordan kan du lade være?)

 3. “Pas på du ikke bliver stor og muskuløs!”. (Pas på du ikke får en lammer. Fortæller jeg måske hvad jeg mener om din krop uden at blive spurgt?)

 4. “Pas på du ikke bliver afhængig af det!”. (Jeg er afhængig af det – og hvorfor er det en dårlig ting? Jeg lader det ikke styre min hverdag og jeg kan godt lade være, men jeg ved også hvad det giver mig og det gør mig glad. Jeg er afhængig af glæden som det giver mig – og det skulle være farligt?)

 5. “Det er så egocenteret det der træning!”. (Nu er det jo ikke alle som er til holdsport og hvad er der egentlig galt med at gå op i sig selv og sin krop?)

 6. “Nu skal din røv ikke være større vel?”. (Det kan du bande på at den skal. Kun for at irritere dig. Og fordi det er nice at squatte. Tungt.)

 7. “Hvorfor er du egentlig ikke tyndere når du nu træner så meget som du gør? Du har da heller ikke sixpack, vel?”. (Fordi jeg spiser meget, ikke er på diæt og fordi jeg ikke skal stille op til Miss Fitness).

 8. Er det der crossfit ikke totalt hypet? Man bliver jo kæmpe stor af det og får lår som træstammer“. (Det er hypet af en grund – det er pisse fedt og nej du bliver ikke kæmpe stor, men du bliver stærk).

 9. “Crossfit er latterligt og alle får skader”. (Har du set hvor mange flotte mænd der dyrker det? Og nej, ikke alle får skader, det handler om at træne smart og bruge hovedet, og det lærer de fleste af os, når vi modtager undervisning af trænerne).

 10. “Bliver du aldrig træt af at træne og bruge så meget tid på det? Savner din familie dig ikke? (Hvis jeg ikke trænede ville min familie og veninder blive vanvittige. Jeg skal af med energi og få styr på mine tanker. Træning gør mig til en bedre datter og veninde og jeg bliver nemmere at være sammen med).

Andre dumme ting vi skal høre på? Skriv dem du hører i kommentarfeltet!

(repost fra 2014, men fandeme stadig relevant!)

55 kommentarer

 • Sandra

  “Hvorfor træne, når du ikke har behov for at tabe dig?”
  Eller:
  “Jeg behøver ikke træne, for jeg kan spise, hvad jeg vil, uden at tage på” – Det er det, vi andre kalder at være slap og/eller tyndfed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine jordt

  Er det ikke lige voldsomt nok at dyrke boksning som pige?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kroghs Univers

  Elsker dette indlæg. Det kunne ikke siges bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha, jeg ELSKER det her indlæg – mest dine egne kommentarer 😉 Her er dem jeg ofte hører:
  “Hold da op, er du ikke bange for at blive tyk med al den mad du spiser”? Hvis du passer din lille pizza, så passer jeg min kæmpe portion kylling, okay?
  “Savner du ikke bare at være UNG med de unge?” Tjo.. men skal det betyde øl og junk HVER weekend? Du giver den bare gas, men jeg står altså tidligt op…
  “Hvornår stopper du så? har du ikke snart nået dit mål?” Øh… træning er sundt, den har du fattet ikke?
  “Er du ikke snart færdig med det der træningshalløj?” – luk gerne munden… 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  TAK for et rigtig godt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stina

  Crossfit – er det ikke rimelig maskulint?Hvad med step eller zumba?
  “Øhhh nej tak”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  “MÅ du godt spise det?” når man får tilbudt og siger ja tak til kage. ØH JA, jeg må hvad jeg vil….
  Skønt indlæg! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  “Ej, du skal lade være med at træne så meget, du giver mig helt dårlig samvittighed”
  – Nej, jeg giver dig ikke dårlig samvittighed, Du giver dig selv dårlig samvittighed, det er ikke min skyld, at du ikke gider træne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Min farvorit er folks kommentar om mine arme. “Er du ikke træt af at dine arme er blevet så store?”
  Øhh nej. Er du ikke træt af at dine arme ligner bolledej? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Det er nok den jeg fatter allermindst! “Jo jo, jeg vil da langt hellere have vinkedeller”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   DEN var god!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Åh. den har jeg også tit hørt – plejer og svare: niks, synes tværtimod de er for små 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Helt igennem fantastisk indlæg! Jeg synes mange har travlt med at blande sig i ting der ikke vedkommer dem! Særligt den med afhængighed, pas nu på dig selv, det skal ikke tage overhånd og bla bla bræk! Måske det ikke skulle tage overhånd for DEM at ligge på sofaen og se tv. Ja jeg finder tid til at træne fordi jeg er afhængig af det velvære jeg får ud af det, ja sommetider “overtræner jeg” for at chokke kroppen, for at banke mig selv helt igennem eller fordi jeg simpelthen bliver grebet af øjeblikket! Det er på bekostning af andre ting, som tv og drukture i byen, men det er MIT valg. Puha – du er da en skat at følge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Super godt indlæg – ind i mellem er jeg også træt af alle de kommentarer om stor træningsmængde. Men hey – der er ingen genvej hvis man har nogle mål man vil opnå. For mit vedkommende er det løberelateret. Og jeg støder også rigtig meget på de ovenstående kommentarer – især den med “Må du godt spise det?” MÅ? Det MÅ jeg selv bestemme! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Udover de kommentarer, der allerede er nævnt, hører jeg også ofte…”Hvor længe skal du blive ved med at leve sådan”.
  Mit ynglingssvar….” Tja, det er jo ikke til at vide”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Marie

  Fedt indlæg!
  Er især vild med nr. 3 “Pas på du ikke bliver stor og muskuløs” – tror jeg skal til at tænke som dig og sige “Fortæller jeg dig hvad jeg mener om din krop uden at blive spurgt??”
  Elsker at træne og forme min krop og bliver formentlig ved med det i laaaaaaang tid – så shut up and get a grip! Og få så trænet de spaghetti-arme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Please ændre lægge i sengen til ligge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Flere af den slags indlæg – jeg er fan!
  Jeg har tit hørt:
  ” Hvornår er du så færdig med det der diæt-halløj?” – 1. jeg er ikke på diæt. 2 Aldrig – det er en livsstil.
  “Jeg fatter ikke du gider og bruge så mange penge på mad og kosttilskud” – nææ, men jeg fatter ikke du gider at bruge så mange penge på alkohol.
  “Hvad træner du egentlig, når du hverken løber eller går til bodyfit?” – well, der er også andre måder at træne på – fx løfte tungt ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Magnus Bertelsen

  Hold kæft man jeg får cancer af at læse det der. “Se mig jeg er så ihh og åhh fit og et bedre menneske end jer, der ikke træner, fordi jeg træner og er sund”. Du må sgu have det godt med dit overlegenhedkompleks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   God bedring 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Præcis Magnus! Synes nærmest det er dem der træner der har travlt med os der bruger tiden på vores familie, som ifølge dem er det samme som at sove eller se tv hele dagen!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg kan godt lide, at din forestilling af, hvad andre mennesker laver, når du træner, begrænser sig til at ligge på sofaen. Så kan jeg da godt forstå, du har brug for træningen. Men nu er der jo faktisk mange andre ting, man kan lave og bruge sin energi på! Jeg har selv dyrket fitness og gør det også en gang imellem, men jeg synes ærligt talt det er ret tomt. Det giver ligesom ikke rigtig andet end en smule selvbekræftelse: “jeg nåede mit mål” Og hvad så? Så måske kunne man vende den om: Dumme ting, men skal høre fra folk der træner: 1. jeg er ikke på diæt – det er en livsstil. 2. Du får en lammer, hvis du kommenterer på min træning. 3. Der er vel ikke noget galt i først og fremmest at gå op i sig selv? 4. Jeg vil hellere spise kold mad, end ikke at oploade et billede på min blog. 5. “Burde du spise det?” (henvendt til folk, der ikke træner).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Det her er det mest geniale jeg længe har læst! Lige mine tanker! Hvor er det dog forfærdeligt at folk, der træner, skal tro at de er bedre end andre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thomsen

   Godt skrevet. Mine tanker præcist.
   Jeg elsker at træne, men i samme åndedrag behøver jeg ikke at nedgøre nogen.
   Det her bliver en smule for helligt til mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MissWilson

  Jeg er VILD med dit indlæg, som jeg kan læse igen og igen og klukke over 😀 Jeg fik godt nok den dummeste kommentar, da jeg fortalte min kære fader, jeg skulle løbe endnu et halvmarathon til december: Nå, men så behøver du ikke træne så meget!!! (altså fordi jeg allerede havde løbet en før) øhhhh…sådan hænger det så ikke sammen i mit hoved 😀 Nåja og så hører jeg tit den der med at “man ikke er livsnyder” fordi man hellere vil stå tidlig op og træne end at ligge og sover brandert ud til langt op a dagen….hver sin lyst? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for det her fantastiske indlæg……nu fik jeg lige nogen “svar-på-tiltale” svar muligheder når nogen kommenterer min løbetræning 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Undskyld mig, men du jo ikke bedre selv Mathilde. For hver gang du får en “sviner” laver du et blog indlæg med en “sviner” til dem.. Hvis man vil være på de sociale medier, må man acceptere at andre har en mening om en.
  Og ja nu starter der nok er hel svada mod mig efter dette indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kasper

  Hvad mener du jo crossfit er lort mange får skader pga deres dårlige teknik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Sjovt og underholdende indlæg! Jeg tænker at der er mange måder at leve på og mange måder at træne på – det ene er vel ikke bedre end det andet?
  De fleste mennesker med fuldtids job, børn, venner, familie etc. har umiddelbart utrolig svært ved at finde den energi og de timer du/i lægger i jeres træning – måske de i virkeligheden bare vil have et godt råd? Det er helt ærlig ikke særlig sjovt at være halv kvabset og fortravlet, og når man så vil have et indblik i ‘jeres’ livsstil bliver i fornærmede og syntes man er dum at høre på.. Der skal være plads til alle og husk at folk spørger ind fordi de ville ønske de havde den rygrad, tid og ‘gå på mod’ i har! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha visnek

  Hold kæft en godt indlæg! Jeg håber alle læser det 🙂
  Jeg hører ofte den der: “pas nu på du ikke kommer til at se for trænet ud. Det er jo ikke pænt”. What? Det er da mega flot. Sammenlignet med en slap krop, hvor røv og arme hænger så jo! Tror folk siger det fordi de ikke kan tage sig sammen eller er misundelige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Mai Vesterlund

  jeg må ofte høre på: “Du bliver fandme syg af al den træning – det er usundt”
  Jeg plejer at svare, at jeg faktisk tror det er mere usundt at lade være. Eller det VED jeg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  “altså hvis du ikke har så meget id hvorfor i al verden prioriterer du så træning”? Øøøøøh, træning avler energi og velvære, ergo kan jeg komme gennem dage med både stress og kaos.
  Og så er det fordi DET ER PISSE SJOVT!!! Hvad er sjovt for mig er ikke det samme for hvad er sjovt for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  “hvorfor træner du så meget”? FORDI JEG HAR LYST OG FORDI JEG KAAAAAN!! Hallo, jeg KAN- er du klar over hvor fedt det er at gøre noget med sin fysik, man troede var umuligt? Det er ren mental udvikling på et totalt subtilt og perfekt niveau. Og så fordi jeg elsker smagen af metal i kæften, OG store stærke baller!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Elsker Nr. 9

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det ikke kun dopede folk der kan bruge de der tunge håndvægte… hørt mere end en gang. Også for folk med idrætsbaggrund

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Tag dog noget mere tøj på, på dine IG billeder” luk røven eller lad vær med at følg med?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Matilde lagde i går dette indlæg op med titlen “10 dumme ting os der træner skal høre på”. Læs og grin, det er […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  “hvor længe har du egentligt været på slankekur”

  Aldrig i mit liv har jeg været på slankekur men bare fordi jeg vælger de sunde valg og ikke æder slik og junk hver dag ser det åbenbart sådan ud. Tsk…

  Og en anden en “ej må du godt spise det der” lige så snart jeg så spiser lidt slik eller et stykke kage.

  Ja for fanden må jeg så, der er sku ingen der skal bestemme hvad jeg må og ikke må stoffe i gavet, og specielt ikke dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg tænker at når man skal bruge så meget energi på at retfærdiggøre hvorfor man træner og ikke ligger på sofaen, så giver det et udtryk for at man i det hele taget ikke hviler i sig selv. Hvis man virkelig var ligeglad med hvad andre tænkte om ens træning eller ej, så ville der nok ikke blive skrevet indlæg om det. Jeg synes det er ærgeligt at der altid skal være så meget brok på mange blogs for tiden. (I know dobbeltmoralsk – er ikke bedre selv lige nu). Men jeg kan godt se debatten fra begge sider.. Træner selv en del men efter en skade har det sat mit syn på træningen lidt i perspektiv og det skal ikke altid være det der fylder. Dage på sofaen er lige så vigtige. Så vi er alle forskellige og det er individuelt hvad man vægter højest i livet.

  Men når det så er sagt synes jeg at du Mathilde skriver gode indlæg som netop sætter de her debatter igang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg tænker at når man skal bruge så meget energi på at retfærdiggøre hvorfor man træner og ikke ligger på sofaen, så giver det et udtryk for at man i det hele taget ikke hviler i sig selv. Hvis man virkelig var ligeglad med hvad andre tænkte om ens træning eller ej, så ville der nok ikke blive skrevet indlæg om det. Jeg synes det er ærgeligt at der altid skal være så meget brok på mange blogs for tiden. (I know dobbeltmoralsk – er ikke bedre selv lige nu). Men jeg kan godt se debatten fra begge sider.. Træner selv en del men efter en skade har det sat mit syn på træningen lidt i perspektiv og det skal ikke altid være det der fylder. Dage på sofaen er lige så vigtige. Så vi er alle forskellige og det er individuelt hvad man vægter højest i livet.

  Men når det så er sagt synes jeg at du Mathilde skriver gode indlæg som netop sætter de her debatter igang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Angående dit punkt 4. Så er det yderst ignorant at anse folk som siger “Pas på du ikke bliver afhængig af det” som en dum kommentar. Det er general viden at såkaldt “motionsafhængighed” kan give følgeskader såsom, overbelastningsskader, nedsat immunsystem, stress, manglende energi, restriktiv spisning, hormonforstyrrelser m.m.

  Det er godt at du har en sund livsstil. Men at kalde det en afhængighed, latterliggøre jo de folk som rent faktisk lever med sådan et misbrug og må leve med konsekvenserne deraf.

  Så når folk advarer dig mod ikke at blive afhængig, er det højst sandsynligt ikke for at komme med en spydig kommentar, men fordi de kun ønsker dig det bedste og tænker på dit ve og vel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Er nødt til lige at melde mig på banen her.
  Matilde, du kan købe tudekiks i REMA. Hvad med os andre, som ikke rigtigt har lyst til at træne, men som konstant skal høre på jer der gør, om hvor hårdt I har det og hvor fantastiske mennesker I er? Jeg har mindst 2 venner, der dagligt lægger opslag op på facebook, hvor de skriver et eller andet i retning af: “Efter 2 timers dejlig træning skal jeg nu ud og spise med min fantastiske kæreste og hans dejlige familie.” eller “Så har jeg lige trænet 2 timer i streg!”, begge dele gerne efterfulgt af en eller anden selfie. Eller en arbejdskollega, der kan snakke op og ned ad stolper om hendes boksetræning og hendes veltrænede kæreste. Flot. I er godt nok nogle gode og sunde mennesker. Men det er ikke os alle sammen, der har lyst til at leve på samme måde, som I gør. Jeg har en rimelig portion respekt for, at I gerne vil leve på den måde I gør, men til gengæld forventer jeg også det samme fra jeres side. Det mener jeg kun er rimeligt. Giv dog folk lov til at leve på den måde de har lyst til og lad være med konstant at blafre op om, hvor sunde I er, hvor gode og fantastiske I er, og hvor hårdt I har det. I har det ikke hårdt. I har selv valgt at leve på den måde I gør. Andre ville give deres højre arm for at få lov til det halve. Stop tuderiet.

  Er det i øvrigt ikke hårdt altid at skulle være så pokkers perfekt? For mig at se er der to grunde til at træne, og de er fordelt i forholdet 1:3:
  – Først én del sundhed. “Det er ren mental udvikling på et totalt subtilt og perfekt niveau. Og så fordi jeg elsker smagen af metal i kæften, OG store stærke baller!”, som ‘M’ skrev 4. december. Fair nok. Respekt for det – bortset fra, at store, stærke baller ikke har en skid med sundhed at gøre, men blot øger dit eget selvværd, så du mener, at du ser bedre ud. Overalt i verden er kvinder imod objektiviseringen af kvinder. Imens sidder I her og argumenterer for, hvorfor man bør træne, så man kan se bedre ud og netop udvikle og øge objektiviseringen af kvinder, så I kan blive gjort bemærket af det modsatte køn (eller det samme køn, hvis man er til den slags).
  – Dernæst tre dele O-P-M-Æ-R-K-S-O-M-H-E-D. De førnævnte kan ikke tage i træningslokalet uden at slå det op på facebook før eller siden. Og der er sikkert mange flere; jeg ser dem bare ikke, fordi jeg nok efterhånden har vænnet mig til at blinke, mens jeg scroller forbi alt, hvad der kan ligne en selfie. Det er i mange tilfælde sundt for kroppen at træne, men det er ikke sundt for sindet at være afhængig af at træne, fordi man ellers har så lavt kropsligt selvværd. Uden at oplyse min alder vil jeg sige, at jeg aldrig har haft en kæreste, og det er sikkert fordi jeg aldrig rigtigt har trænet, er meget spinkel og nærmest uden muskler. Men hvad så? Skulle en eventuel kæreste elske mig på grund af min krop eller på grund af min personlighed? Hvornår i alverden indser I, hvad det er I har gang i?

  http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2476582/perfekte-kroppe-goer-os-ulykkelige/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt indlæg Mathilde og jeg må sige at jeg er ret vild med gårsdagens julekalender afsnit, hvor du viste hvordan man laver lækre Daddelkugler, som jeg i øvrigt er gået i gang med at lave selv, så tak for inspirationen! 🙂
  Synes det var for sjovt det med at du sagde man skulle udnytte ventetiden, hvorefter du smækkede fødderne og numsen op på køkkenbordet og gik i gang med at lave dips, var flad af grin det var så godt lavet! 😀

  – Jeg hører ofte fra min veninde at jeg er kedelig fordi jeg ikke gider gå i byen med hende hver weekend længere fordi jeg gerne vil tabe mig 10 kg. motionere, passe mit arbejde og spise sundt og derfor ikke gider ødelægge min sunde livsstil ved at drikke hver weekend.
  – Og hører også fra folk som lige er startet med at træne at de ikke kan deltage på crossfit holdene fordi de er i dårlig form. Det er da noget fis, så kan man da aldrig nogensinde starte på et hold i fitness. Det er jo den perfekte måde at øge sin kondition på, mens man ikke tænker så meget over det som hvis man står på en crosstrainer, hvilket hurtigt bliver kedeligt.

  Super fedt indlæg og flere videoer tak. Jeg var godt underholdt. 😀
  Knus
  -MillaWonderland

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg undrer mig virkelig over personer, der går ind på en blog, der handler om sundhed og træning og udspyer galde, fordi de ikke gider at læse om træning. Så har man da forvildet sig ind det forkerte sted og burde måske luske lige så stille ud igen i stedet for at svine Matilde til.
  Matilde, keep ud the good work! Du ser skøn og dejlig ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Et modsat citat kroppen er skabt til at blive brugt, så freaken er dem der ikke træner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Fuck, det her er sjovt. Jeg elsker især nummer 3. “Pas på du ikke får en lammer”. For fanden, jeg elsker din måde at sige tingene på! Og det her indlæg bekræfter virkelig ‘haters gonna hate’. Jeg har snart ikke trænet i et halvt år, men derfor kan jeg da godt synes at det er fedt at du gør! Det er din interesse og det er der da ikke noget i vejen med.
  Jeg elsker at se Gossip girl på netflix for 10. gang, men der er sgu da ikke nogen der siger til mig at jeg skal passe på med dit og dat – selvom det i virkeligheden nok var sundere for mig at gå en tur med min hund 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker dette indlæg. Det er helt klart nogle af de primære ting, man oplever, når man træner.
  Har oplevet dette før, hvor flere har sagt: “Skal du ikke igang med at træne? Du har nok brug for at tabe dig nogle kilo”…
  Jeg er så kommet i gang, og så får man så responsen “Ej, du har tabt dig for meget. Det er altså farligt at dyrke for meget sport. Det er ikke sundt”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Hvad med nej?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sjovt, det er egentlig nogle af de ting, jeg desværre plejer at sige til mig selv, når jeg skal i gang med at træne.

  Men det er vel egentlig bare fordi, jeg ikke har trænet nær så meget, som du eksempelvis har endnu, til at gøre andre forargede, stødt eller provokeret.

  Stor respekt for det, du har gang i herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Elsker det!

  “Du er mor, hvordan kan du træne?” får jeg så ofte. Eller “Du er jo slank, hvorfor træner du så meget”

  Det skal lige siges at min mand træner 6 gange om ugen, men det har folk det helt anderledes med.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtegryde - fordi i har spurgt efter den!