Min modige, dejlige veninde. HELT uden filter, sminke eller god belysning.

Jeg har råd til at få lavet silikonebryster

12985344_10207751995290358_264521970721006522_n

 

Det har taget mig noget tid at få skrevet det her indlæg. Jeg har brygget på det oven i hovedet, i noget tid.

Jeg er blevet voksen. Jeg har nemlig fået en opsparingskonto (og købt en andel, har a-kasse og vist også noget med noget pension). Og jeg sætter flittigt penge ind på den konto. Og det gør mig glad at jeg kan – at jeg kan klare mig selv økonomisk og endda spare op. Det er jeg glad for, for da min ekskæreste og jeg gik fra hinanden var jeg meget bekymret for, om jeg kunne klare mig økonomisk. Mine forældre ville have hjulpet mig til enhver tid, men jeg har kunne klare mig selv. Økonomisk i hvert fald. Det psykiske har jeg fået hjælp og støtte til.

Og nu har jeg penge nok til at få lavet mine bryster. Da jeg var 19-20 år drømte jeg om at få lavet mine bryster. De er små og de er kun blevet mindre efter jeg er begyndt at træne crossfit. Alt fedt er forsvundet fra dem. De sidder som de skal, men de er satme små. “Problemet” er bare: Jeg vil ikke længere have dem lavet. Måske fordi jeg er blevet ældre, mere moden, hviler mere i mig selv. Måske fordi tanken om at få fremmede ting ind i mine bryster gør mig semi-angst. Måske fordi jeg har lært at være glad for min krop. Jeg kunne aldrig drømme om at få dem lavet. Men jeg havde det helt anderledes for 7-8 år siden. Jeg er glad for, at jeg ikke have råd til nye bryster dengang, for så havde jeg fået dem lavet. Ingen tvivl om det. Nu, hvor jeg har råd, har jeg ikke længere lyst. Jeg kan godt lide mine bryster. De er små – men hvem har egentlig fortalt mig at de skal være store? De passer fint til min krop og de er mine egne. Hjemmelavede, om man vil.

Budskabet med det her indlæg (hvis du da finder et..) må være, at du er god nok som du er. Som du ser ud. Og det er så pisse nemt at skrive, så svært at efterleve. Jeg mener bare at, du måske skal vente nogle år, hvis du overvejer at få lavet dine bryster. For måske kommer der en dag, hvor du faktisk er glad for, at du ikke fik dem lavet. Jeg skriver ikke det her indlæg for at tale ned til de kvinder, som vælger at få lavet deres bryster. Slet ikke. Respekt for det – du er herre over din egen krop. Jeg skriver det her, fordi jeg gerne vil fortælle dig, at din holdning til din krop godt kan ændre sig. Nok vil ændre sig. Mine bryster er som de er og jeg har lært at elske dem. Jeg er glad for at jeg ikke fik dem lavet, glad for at jeg fik overbevidst mig selv om, at jeg er god nok som jeg er. Uden silikone.

Hvis du sidder lige nu og hater på din krop (som jeg selv gør engang imellem) så vil jeg bare fortælle dig, at det er en proces, en rejse at komme til at holde af sin krop. Måske når vi aldrig helt i mål. Jeg har hatet på min krop siden jeg var helt ung. Jeg er med alderen blevet bedre til at lade være. Jeg er som jeg er, jeg er stærk, sund og glad. Min krop er glad og jeg er faktisk glad for at være i den. Fuck idealerne, forventningerne fra fucking medier, dine egne forventninger, fuck hvordan din veninde ser ud, fuck hvordan hende den lækre ser ud på instagram. Vær dig selv, for fanden. Om du har små eller store bryster. Om de hænger eller vender opad. Om dine brystvorter er små, store, brune, lyserøde, orange. Fuck det. Du har bryster. Og du er perfekt lige præcis som du er. Det er spild af tid at hade dig selv. Spild af tid. Og spild af liv.

KYS!

20 kommentarer

 • Emi

  ELSKER DETTE OPSLAG 😍👍🏻✌🏻️💪🏼😀
  Godt for dig at du elsker dine små bryster. Har selv sindsyg små bryster efter 4 børn og meget træning men er glad for dem syndes de passer til min krop.
  Og så bryder jeg mig ikke om at det er en hverdagsting at få silicone i brysterne. Det er da er kæmpe indgreb og hvorfor få fremmedlegemer indopereret i ens krop? Jeg har også råd til silicone men vælger at semi flashe mine små bryster i en bikini med mine børn og mand på en vores rejser jorden rundt ✌🏻️🍧🍫💐💪🏼👙👒 mine penge kommer aldrig til at gå til kirugi!!! Ha en fantastisk dag😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • OrAnge brystvorter? Cool 😂 så godt skrevet!! Bliv ved med dine kropspositive indlæg, de er så vigtige for mange <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det er et virkelig fornuftigt indlæg Mathilde. Og hvor er det skønt, at du er kommet frem til den erkendelse af din krop. 💕 Jeg har altid været en slank pige, med små bryster, som har trænet rigtig meget!! Jeg havde også råd til at få dem lavet, men gjorde det aldrig. Nok fordi jeg inderst inde var ok tilfreds. Men som 28 årig, fik jeg et barn! Og brysterne forsvandt… Helt! Som i virkelig forsvandt! Jeg var flad!
  Jeg har ellers altid haft den tilgang, at man måtte arbejde for den krop man vil have. Du kan faktisk træne dig til/fra det meste… Bare ikke større bryster! SÅ jeg fik dem lavet😊 Ikke særlig store, bare nok til at fylde en alm BH ud. Og jeg er simpelthen SÅ glad. Hver dag! Jeg elsker min krop og har altid gjort det. Den er slank, stærk, den kan alt, den har været gravid og er stadig SÅ flot. Og nu har den også små fine bryster. Amen altså!
  Jeg kommer ikke til, at bruge penge på kirurgi igen, men jeg er så glad for, at jeg gjorde det denne ene gang 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Forstår dig godt – men brystforstørrelse er vel aldrig bare én gang? Nærmere én gang hver 10-15. år, eller er de efterhånden blevet til at implantaterne kan sidde i længere tid? ☺

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Sofie. Jeg ved din besked er gammel, og du måske har fundet ud af det til den her tid. Måske du slet ikke ser denne her besked, men nu skriver jeg alligevel. ☺️
   Det er nu sådan, at man kan få lavet ‘evighedsimplanter’ og ja – det giver vel sig selv.. de holder måske ikke for evigt, men laaaangt længere end 10-15 år. ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Fedt indlæg.
  Jeg laver ofte en lille liste i mit hovede over fordelene ved små bryster 🙊👌🏻
  😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil lige sparke en kommentar ind som mand, for at bekræfte præcis de samme tanker. Mænd tænder på en lækker mås, flotte øjne, dejligt smil og flere ting end ‘kun’ lige bryster.

  Det er nok kun plastickirurgerne som er mest glade for idealiseringen af bryster, for mænd er ikke nær så fikserede på størrelsen på bryster, som nogle gerne vil gøre det til.

  Spøgefuldt kunne man jo sige, at kvinden jo med samme ret kunne kræve flere centimeter i boxershortsene hos manden, hvis han absolut vil have størrelse. Og dér stopper de fleste mænd, for alene tanken om at blive skåret, syet m.v. i dét område er rigeligt til, at det ikke bliver helt så vigtigt at ændre noget dér…

  Super budskab om at elske sin krop. Du har god grund til det. En veltrænet krop og et rigtig smukt smil, så (y) herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  jeg er23 år gammel og fik lavet mine bryster for ca 3 år siden. Jeg kunne ikke engang fylde en a skål ud, det var myggestik! Havde jeg bare haft en lille smule mere, så jeg i det mindste kunne tage en bikini på uden at ligne en 10 årig havde jeg ikke gjort det. Jeg har fået lagt ret lidt i, så det bare var naturligt. 100% for min egen skyld. For at føle mig mere kvindelig. Jeg kunne aldrig finde på at få andet lavet. Men jeg er glad for at jeg fil mine bryster lavet, det er det bedste jeg har gjort for mig selv! man kan altså få det lavet uden at de skal være gigantiske typisk silikone, mine ser naturlige ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

   Hej du,
   Jeg står i helt samme situation som dig – kæmpe dilemma. Må man spørge om hvor meget du fik i?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  TAK, for et skønt opslag. Jeg stod op imorges, og før jeg tog tøjet på kiggede jeg mig lige i spejlet – helt bar – og konstaterede, at det måske faktisk slet ikke er så skidt endda, den krop jeg går og står i! 🙂 Tak for positiv oplevelse fra morgenstunden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er gået fra en DD til en lille C’er pga. min træning. Jeg har det skønt i min krop, og jeg er helt klart glad for hvor sund og stærk den ser ud, og hvad jeg har formået at opbygge (bootay haha). Men jeg savner altså lidt de bryster… Jeg har overvejet silikone, da det sådan lidt ville være prikken over i’et at få mine ‘gamle bryster’ tilbage. Jeg ved dog, at så snart implanterne var blevet lagt i, ville jeg sikkert bare finde noget nyt ved min krop, jeg gerne ville forbedre. Jeg har mere eller mindre konkluderet, at græsset bare altid vil være grønnere på den anden side, og at silikone nok ikke er noget for mig. Man har en tendens til at bruge en fandens masse energi på sine mindre gode sider, så tak for et lækkert opråb! Jeg tror generelt, man bør huske på, at små bryster er smukke og praktiske. Store bryster har kun en af de fordele 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg sidder her og småtuder lidt, og jeg ved egentlig ikke hvorfor, eller jo, det gør jeg vel, fordi jeg bliver stolt. Jeg bliver lidt stolt, fordi jeg har på fornemmelsen at hele den her jeg-laver-om-på-min-krop tendens er ved at vende. Som mor til en pige, så håber jeg ihvertfald på det.
  Du er sej, og lige sådan et forbillede som jeg ville ønske at mine teenage tøser så op til, (min er kun lige knap 4) og beundrede for din smukke og ikke mindst naturlige krop. Hurra for dig Mathilde, og lad os håbe du kan inspirere andre – du inspirere ihvertfald mig, og mine ammebryster hænger og mine brustvorter er blevet på størrelse med en tallerken, og so what, de har virket til det de skulle, og sidder noget længere nede end tidligere, men thats life, og jeg vil hellere bruge mine penge på en tur til Maldiverne, eller en ny terrasse… Konfirmstionsopsparing måske, eller x antal fodmassager 🙂 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Pyhhh ha – hvor er jeg glad for overskriften ikke betød det jeg troede!!
  Du er så sød og feminin en pige – pyt med størrelsen, det er ikke der kvindeligheden sidder!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Sådan Mathilde, så godt et indlæg og håber virkelig at mange unge piger vil tænke sig om en ekstra gang inden de får silikonebryster. Jeg bliver 50 år lige om lidt og med alderen lærer man også at elske sin krop og jeg elsker mine små bryster. Håber inderligt at dit indlæg er med til at gøre en forskel og når ud til så mange som muligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja Villefrance

  Fantastik indlæg! 🙂 Du kan simpelthen booste min selvtillid og selvværd, ved de ting som at du skriver. Jeg ELKSER at læse dine budskaber, de er fantastiske. Du reder min dag gang på gang. Bliv endelig ved, du har så evig meget ret.
  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk kedelig

  Min kommentar går på det med økonomien. Du skriver, at der vist også er noget pension. Husk at det er denne pension som du skal leve af de sidste 20 år af dit liv, og at de penge du betaler nu til pension, er dem der bliver til mest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Enig med dig langt hen af vejen men faktum er bare, at tiltrækkende mennesker får langt flere fordele end andre og meget ofte er de mennesker der taler om indre skønhed ret tiltrækkende og så er den snak gratis. Hvis man er konventionel utiltrækkende fx ved at være overvægtig, bliver man bare behandlet helt anderledes, fordi folk tillægger en en masse crap ud fra deres egen uvidenhed og fordomme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man er da ikke konventionelt utiltrækkende alene pga overvægt, kære Anne. Dog godt klar over hvad du mener, og mange ER overfladiske nok til at skue katten på hårene eller personen ud fra vægten. Den slags mennesker skal man holde sig væk fra. De er skadelige for ens selvværd…

   En spand god karma herfra. Lad dig ikke genere af fysikister, men fokusér på alt det gode, så skal resten nok følge med. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Matilde 🙂
  Jeg plejer ikke at kommentere, har længe fulgt dig sporadisk på de sociale medier, men på det seneste dukker du oftere og oftere op. Du er så skøn og ægte, og jeg er vild med din mission om at #jegerheltalmindelig er okay!
  Jeg er ligesom dig født med små bryster og har egentlig altid været okay med det. Men så begyndte jeg at træne, min krop blev flot og tonet – ikke som en instagramkrop – men ifølge mig selv, rigtig flot. Faktisk var jeg stolt af min krop, mere stolt end nogensinde før, men….. det, der engang havde været små bryster blev til sidst blot brystvorter. Og det endte med, at jeg faktisk ikke havde lyst til at vise mine bryster frem for fyre – hvilket jeg aldrig før havde haft en problem med. Jeg var på det tidspunkt 23 og besluttede mig for, at det skulle være løgn. Jeg ville ikke knokle så meget for en flot krop med træning og sund kost, og så faktisk være mere ked af min krop som helhed end nogensinde tidligere, pga. mine (nu ikke-eksisterende) bryster. Derfor besluttede jeg at få lavet mine bryster.
  Jeg siger ikke, at dette er den rigtige løsning for alle – slet ikke. Men jeg har aldrig kigget mig tilbage! De er ikke særlig store, og faktisk har kun mine nærmeste veninder kunne se en forandring. Men nu er de der. Nu har jeg bryster.
  Stadig i dag, 2 år efter, kigger jeg mig hver morgen og aften i spejlet og er så inderligt glad for mine flotte små silikonebryster.. Jeg kan faktisk ikke lade være med at smile, når jeg skriver det nu heller 🙂
  Men jeg synes, at det er et enormt vigtigt budskab, at man med årene helt sikkert ændrer syn på og holdning til sin krop!! Jeg har f.eks. ikke længere så store kvaler over min appelsinhud og mine strækmærker, som jeg havde for blot 2 år siden. Jeg tror, at de færreste piger har et nuanceret nok syn på kroppen, til at tage en så stor beslutning, før de når midt 20’erne.
  Rock on, nyd Thailand, nyd din skønne veninde og for søren, bliv ved med at nyde din helt almindelige krop!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Jeg er også der hvor du er i dag ☺️ Hvis jeg havde haft råd til det da jeg var 20, så havde jeg gjort det. I dag kunne jeg aldrig drømme om, at få noget ind i min krop, som ikke var fra naturens side af. Min søster har lige fået det gjort og jeg er ikke fan. Men hver mand om sine beslutninger. Jeg ville bare fortælle, at jeg er ligesom dig, rigtig glad for jeg ikke fik det lavet som ung ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min modige, dejlige veninde. HELT uden filter, sminke eller god belysning.