Bukserne jeg bor i på campus og som i har efterspurgt!

Campuslife og lidt om at være dansker blandt andre kulturer

Sponsoreret

zoo1

Billedet er fra min tur i San Diego Zoo (læs mere her) og som du kan se havde jeg det skægt. Faktisk så mit fjæs sådan ud det meste af dagen, det var virkelig en af de bedste dage i mit liv og en kæmpe oplevelse. Sammen med søde Melanie fra Frankrig.

Jeg har skrevet lidt om det før, det der med at være en dansker og være opvokset med Janteloven og komme til USA som er noget helt, helt andet. Det kan du læse lidt om her. Nu har jeg været i landet i over en uge og har mødt utrolig mange nationaliteter. Ikke så mange amerikanere, da de, naturligvis, ikke behøver at lære sproget. Der er mange franskmænd på skolen, faktisk over 100 og så er der mange studerende fra Asien. Og kulturen er simpelthen så forskellige i forhold til Danmark. Franskmænd kan være rigtig svære at forstå, fordi deres accent er så tydelig. De synger nærmest, ligesom når de taler deres eget sprog. Jeg skal virkelig spidse ører for at følge med. Udover det er de meget lig danskere synes jeg. De studerende fra Asien er virkelig fra en anden planet – og det skal ikke læses som værende noget negativt. Tværtimod så lærer jeg virkelig meget af, at være sammen med dem. De lever så anderledes, har helt andre normer og værdier. Skolen og uddannelse er virkelig vigtig for dem og for deres forældre. Vi havde karaoke aften i mandags og vi spillede flere hits, som spilles alle steder (troede jeg) men de kendte ikke særlig mange af dem. De lytter mest til musik fra deres egne lande. Så smasker de når de spiser, hvilket er et tegn på at de kan lide maden, så man er nærmest uhøflig hvis man ikke gør det. Og så knipser de efter tjeneren når vi spiser ude, hvilket jeg virkelig har svært ved. Men sådan gør man f.eks. i Korea. Det er skægt at se og jeg synes jeg får meget ud af, at se helt andre kulturer. Mange af nationaliteterne kysser på kinden, når de mødes. Jeg går i klasse med en fra Chile som kysser mig to gange hver morgen, ét på hver kind. Jeg synes faktisk at det er sødt og en rar måde at hilse på. I Danmark giver vi ofte hånd, det er altså lidt tørt. Jeg vil kysse på kind, når jeg kommer hjem!

De første par dage var lidt ensomme. Eller ikke ensomme, men jeg havde svært ved at koble mig på allerede etablerede fællesskaber, for jeg er i virkeligheden lidt genert. Men nu, hvor jeg har været på skolen halvanden uge har jeg så mange bekendtskaber. Der er altid nogen i vores lounge som man kan hænge ud med, jeg møder altid nogen jeg kan spise med og på turene til forskellige seværdigheder og oplevelser, ender jeg altid med at møde nye, søde mennesker. Da jeg kom søndag aften i sidste uge tænkte jeg ærlig talt: Jeg glæder mig til at jeg skal hjem igen. Nu tænker jeg at jeg gerne vil blive. Bare en uge mere! Eller to. Eller en måned. Jeg synes det er så fedt at være her, uden at jeg kender nogen. Jeg har mulighed for at være mig selv på en ny måde, fortælle det jeg gerne vil fortælle og give det indtryk af mig selv, som jeg selv ønsker. Alle er i samme båd, de fleste er kommet alene, så alle er utrolig imødekommende og søde og rare. Der er en god stemning på skolen og selvom der er kliker, som der naturlig opstår, så er der rart at være. Jeg har en fornemmelse af, at der er plads til alle og det er ikke pinligt at sige noget forkert på engelsk, for vi er her alle sammen for at lære og dygtiggøre os.

Mit skema veksler lidt, så nogen dage møder jeg tidligt og har fri ved 12-13 tiden og andre dage møder jeg først klokken 14.25 og har fri 17.15. Det er så skønt at det varierer. Når jeg møder tidligt står jeg op og spiser morgenmad og går til time og træner gerne efterfølgende med nogle af pigerne. Når jeg møder sent træner jeg gerne om morgenen, spiser morgenmad længe med pigerne og får lavet lidt lektier. Om aftenene er vi næsten altid i loungen, hvor vi ser film, synger og danser. Og spiser slik og kage, som vi skiftes til at tage med. Det er virkelig et dejligt fællesskab. Imorgen (onsdag) skal jeg se solnedgang med en masse fra skolen, torsdag skal jeg til yoga (som en elev står for) og ud og spise om aftenen og fredag skal jeg surfe. Jeg suger alting til mig, for om lidt skal jeg hjem. Det er virkelig en oplevelse for livet. Hvis du har mulighed for det, så tag afsted. Der er mange destinationer over hele verden.

Lige nu kan du spare 15% af kursusprisen på ALLE destinationer (Jeg er kæmpe fan af at være i USA, men der er blandt andet også Hawaii, og ellers kan jeg virkelig anbefale San Diego!!) ved at bruge koden HelseMatildeEF. Koden kan bruges online og hvis du ringer til EF og kan bruges indtil 10 april og gælder ved minimum 3 ugers ophold. Jeg er selv afsted i to uger og det er altså for kort tid, for du når lige at lære folk at kende, før du skal hjem igen. Så jeg vil anbefale min. 3 uger, gerne mere. De fleste er her 6-9 måneder. Du kan læse meget mere om EF og deres tilbud lige her, bestille brochure her og bestille et helt uforpligtende pristilbud lige her. Jeg kan varmt anbefale det og jeg vil ikke udelukke at gøre det igen. Jeg føler virkelig at jeg er vokset og jeg er blevet endnu stærkere. For jeg står på egne ben og dét er sundt at mærke engang imellem. For det kan du nemlig.

Sponsoreret

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bukserne jeg bor i på campus og som i har efterspurgt!